Historický moment! Překonali jsme hranici 100 000 Loxone instalací!


9 září, 2019 in Zákulisí

V malebném městečku Espinelves v Katalánsku jsme dosáhli historického milníku a realizovali již stotisící Loxone projekt. Ekologická dřevostavba ukazuje, jak je možné snoubit technologie a design. 

Tehdy to znělo dost bláznivě. Thomas Moser, jeden ze zakladatelů, pájel první produkty ve své garáži a mluvil o tom, jak budeme měnit svět. To nadšení mě ale uchvátilo a výzvu jsem přijal. Dnes jsme v segmentu inteligentních instalací jedničkou, což dokazuje i velký milník 100 000 instalací. Jsem rád, že český a slovenský trh k tomu mohl přispět více než 8 000 projekty. Naše mise ale pokračuje: Chceme, aby Miniserver byl stejně běžnou součástí našich životů jako třeba internet.

Milan Randl

Jednatel pobočky pro Česko, Slovensko a Polsko, Loxone s.r.o.

Odolná konstrukce stavby z masivního dřeva zajišťuje vynikající tepelnou a zvukovou izolaci. K vytápění tak stačí i díky příznivému podnebí jen malá peletová kamna, která jsou řízena pomocí Loxone a zapínají se pouze tehdy, pokud výrazně klesne venkovní teplota a dům se nestačí vyhřát slunečním zářením.

Optimální vnitřní klima

Větrání s rekuperací se stará o příjemné vnitřní klima v každém ročním období. Přivádí do interiéru čerstvý, čistý vzduch a díky spolupráci s dalšími technologiemi výrazně snižuje výdaje za vytápění. Pokud jsou v některé místnosti otevřená okna, rekuperace se automaticky vypne.
Významným pomocníkem jsou i externí žaluzie, které v zimě pomáhají proniknout slunci dovnitř a v létě naopak chrání dům před přehřátím.

Různé provozní režimy


Dům se automaticky přizpůsobuje každodenním situacím. Poslední osoba v domě aktivuje jediným kliknutím režim nepřítomnosti a dům už se o vše postará. Aktivuje poplašný systém, zavře garážová vrata, přizpůsobí externí stínění aktuálním podmínkám, přepne vytápění do úsporného režimu a zhasne světla.
Ve večerních hodinách dům sníží teplotu v jednotlivých ložnicích a jakmile všichni obyvatelé domu usnou, přepne dům do nočního režimu. Aktivuje tlumené orientační světlo, zatáhne externí žaluzie, a zajistí tak obyvatelům naprosté soukromí.

„Když musím v noci vstát, zapne se pouze orientační světlo, a já tak nikoho nevzbudím,” říká manželka Jana.

Jedinečný zvukový zážitek


Další oblíbenou funkcí všech členů rodiny je multiroom audio, které se stará o příjemnou atmosféru. Reproduktory jsou integrovány v celém domě a každý člen domácnosti si může nastavovat individuálním playlist ve svém pokoji.

Loxone Smart Home nabízí svým majitelům funkce, které jsou v tradiční elektroinstalaci nemožné. Z jednoho místa řídí veškeré technologie v domě a o většinu věcí se postará úplně sám. K ovládání stačí elegantní tlačítko a přehledná aplikace. Dokáže se přizpůsobit životnímu stylu svých obyvatel, ušetřit jim mnoho starostí a zvýšit celkový komfort bydlení.
Již 100 000 realizovaných Loxone projektů a rostoucí podíl inteligentní instalací v novostavbách ukazuje jasný trend, kterým se bude bydlení vyvíjet i v následujících letech.

– Náš tip –

Konzultace projektu
moderní elektroinstalace


Chystáte se stavět a uvažujete o inteligentní elektroinstalaci?
Nabízíme vám nezávaznou individuální konzultaci vašeho projektu zdarma.
Naši odborníci vám dají konkrétní doporučení, které bude vyhovovat vašim představám i finančním možnostem.

Chci být informován o novinkách