Loxone Partner si zakládá na chytré automatizaci i ve vlastní budově


14 března, 2022 in Reference

Jak vypadá skutečně komplexní instalace Loxone? Z chytrého systému těží celá budova společnosti BScom a BSSHOP v Trutnově. Firma mimo jiné využívá chytrý energetický management se zapojením FVE a baterií.

S čím Loxone pomohl?

Společnost BScom je specialistou na počítače, notebooky a elektroniku. A mimo jiné i na systém chytré automatizace Loxone. Partner z Trutnova se na něj spoléhá každý den i ve svém sídle.

Do systému je integrované osvětlení včetně nasvícení reklamního banneru pomocí LED pásek. Na základě předpovědi a aktuálních dat se automaticky řídí stínění žaluziemi, na terase ve 3. podlaží markýzou. Modul pro žaluzie využili i jinak – pro výsun monitorů v zasedací místnosti. Teplota se díky hodnotám naměřených tlačítky Touch automaticky reguluje v každé místnosti pomocí hlavic od Loxone.

Příjemné klima zajišťuje i integrovaná vzduchotechnika, a to jak v kancelářích, tak na prodejně i takzvané freezóně určené k zábavě.

Fakta

Lokalita:
Trutnov (Královéhradecký kraj)


Loxone Partner:
BScom


Loxone řídí:
Osvětlení
Energie a fotovoltaika
Stínění
Přístup
Zabezpečení
Vytápění/chlazení
Větrání
Multimédia

Chytrý energetický management

Systém odvádí spoustu práce i co do řízení spotřeby energie. S energií získanou z fotovoltaiky nakládá podle aktuální spotřeby a přebytky míří do baterií. O spotřebě elektřiny má firma přesné údaje. Mimo jiné Loxone řeší i přístup, s nímž funguje bezklíčový přístup i časově nastavená automatická doba pro vstup zákazníků do budovy.

Proč Loxone?

Realizace Loxone přišla s myšlenkou výstavby nové budovy pro sídlo firmy BSSHOP a BScom v Trutnově. Postupnou poptávkou po automatizovaných budovách jsme zjistili, že je spousta firem, které se zabývají realizací, ale už méně jich umožňuje integraci libovolných prvků do svého systému. Loxone nabízelo komplexní řešení a byla to výzva jej vyzkoušet.

Jan Šolín

jednatel společnosti, BScom / BSSHOP

Přízemní prostor
Recepce
Kancelář
Open space kanceláře
Freezóna
Zasedací místnost
Touch Surface

Foto: BScom

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikář

Jste elektrikář?
Chcete svým zákazníkům také nabízet jedinečnou automatizaci budov založenou na Loxone Miniserveru, který se hodí do projektů všeho druhu? Kontaktujte nás a využijte silnou spolupráci s Loxone, lídrem na trhu v oblasti automatizace budov a domů.

Ikona lopata

Máte vlastní projekt?
Chcete také využít Loxone ve vašem specifickém projektu? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci domů, komerčních nemovitostí nebo speciálních projektů.

Chci být informován o novinkách