Rock Farm – inteligentná reštaurácia vo Vysokých Tatrách

Magdalena Katzinger
19/01/2023 in Referencie

Štýlová reštaurácia Rock Farm je súčasťou Natur Resortu a bola navrhnutá s ohľadom na čo najväčšiu spätosť s prírodou. Hlavnou myšlienkou bolo poskytnúť zákazníkom gastronomický zážitok umocnený nádherným výhľadom na Vysoké Tatry. Reštaurácia disponuje aj barom, terasou a vlastnou konferenčnou sálou. Bezproblémový chod celej budovy vrátane terasy tak zabezpečuje Loxone.

Excelentné jedlo z vlastných BIO surovín

Jednou z najväčších výhod reštaurácie je jej poloha s neuveriteľným panoramatickým výhľadom na Vysoké Tatry. Od samotného začiatku realizácie majitelia kládli dôraz na kvalitu lokálnych surovín. Tie najchutnejšie a najšťavnatejšie jedlá vznikajú zo surovín z ich vlastného biochovu. Preto súčasťou reštaurácie je aj presklenená chladiaca miestnosť, v ktorej nájdete kvalitné mäso, lokálne výrobky a tie najlepšie vína. Na dosiahnutie správnej teploty v chladiacej miestnosti je využívaná technológia Loxone.

 

Dizajn v štýle Rock

Dizajn interiéru sa nesie rockovom štýle, čo napovedá aj o pôvode jeho názvu. Škandinávsky štýl reštaurácie dotvárajú prírodné materiály, ktoré zapadajú do tatranského prostredia a vytvárajú útulné prostredie. Návštevníkov hneď pri vchode zaujmú gitary, ktoré dokonale dotvárajú interiér v reštaurácii. Aby sa však zákazník cítil príjemne, celý priestor je decentne osvetlený.

gitary v interiéri reštaurácie

Hlavné osvetlenie, lustre a závesné svetlá sú ovládané technológiou Loxone. Intenzita svetiel je regulovaná na základe vonkajších svetelných podmienok. Konferenčná sála na poschodí reštaurácie vďaka veľkým oknám poskytuje návštevníkom množstvo denného svetla. Počas jasných a slnečných dní, je priestor dostatočne presvetlený a tak nie je potrebné v priestore svietiť. Vďaka automatizácii, Loxone rozpozná, kedy je a nie je potrebné dodatočné osvetlenie.

 

Rock Farm interiér

Vzduchotechnika a vykurovanie

Pre udržanie vždy čerstvého vzduchu v priestoroch reštaurácie je vetranie a rekuperácia jeden z najdôležitejších prvkov. Správny chod rekuperačnej jednotky zabezpečuje Loxone, ktorý na základe merania vlhkosti a úrovni CO2 v miestnosti zabezpečuje kvalitu vzduchu po celý deň. Inteligentne riadené je aj podlahové vykurovanie v jednotlivých miestnostiach, ktoré zabezpečuje zvýšený komfort a zníženie účtov za energiu

Rekuperačná jednotka

Hlavným dôvodom, prečo chcel majiteľ do celej budovy inštalovať technológiu Loxone, bolo eliminovať ľudský faktor pri ovládaní technológií. Veľkou výhodou je aj úspora energií, ktorú budeme v priebehu nasledujúcich mesiacov pozorovať. Už pri výstavbe celého objektu hľadal majiteľ komplexné riešenie, od vzduchotechniky, kúrenia, osvetlenia a audia, o ktoré sa postará jediná centrálna jednotka. Vďaka automatizácii, získali omnoho väčšiu variabilitu funkcií. 

Viktor Timko

CEO spoločnosti KELCOM

Inteligentné ozvučenie

Typ priestoru ovplyvňuje výber typu reproduktorov. Hudba môže mať veľký vplyv na to, ako zákazníci vnímajú celú prevádzku. Personál si už tak nemusí robiť starosti s výberom a nastavovaním hlasitosti. V rámci otváracích hodín sa spustí v priestore a na terase prednastavená obľúbená hudba. Na ovládanie celého systému slúži aplikácia, v ktorej majiteľ ale i personál môže vykonávať rôzne nastavenia osvetlenia, teploty, zvuku a omnoho viac. 

Reštaurácia - prízemie
Svetelná reklama Rock Farm
Rozvodná skriňa
Rock Farm budova zvonku
Terasa reštaurácie

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách