Moderný byt automatizovaný 100% bezdrôtovo


25/01/2023 in Referencie

Často už od prvých zakreslených čiar na našom projekte vieme, čo od svojho vysnívaného bývania očakávame. Plánujeme rôzne vychytávky a všetko prispôsobujeme komfortu, praktickosti, dizajnu… Niektoré riešenia však objavíme, až keď je to skoro hotové, a potom to ľutujeme. Dajú sa plány ešte zmeniť? V tomto byte v Krakove je inteligentné bývanie čerešničkou na torte. Všetko bolo realizované v skoro hotovom byte vďaka všestrannosti inteligentnej bezdrôtovej technológie.

Prečo bezdrôtovo?

Developer, ktorý vytváral svoj vysnívaný industriálny byt, narazil na inteligentný systém Loxone vo veľmi pokročilej fáze prác. Už nebolo možné vŕtať do stien a ťahať káble. Majiteľov veľmi lákala jednoduchosť a všestrannosť systému. Od spoločnosti ControlMe (Loxone Partnera) sa majiteľ dozvedel o bezkáblovej možnosti. Nepríde o žiadne funkcie a nebude musieť znovu platiť murárov. Presne takú šancu potreboval.

Obývačka
Osvetlenie spálne

Osobitý dizajn vyžaduje vhodné osvetlenie

Bývanie s takým charakterom potrebuje správne osvetlenie, ktoré podčiarkne jeho trochu tajomný industriálny ráz. Boli vytvorené rôzne nálady pre najrôznejšie príležitosti za použitia stmievateľného osvetlenia. Napríklad scéna „Kino“ zapne atmosférické tlmené osvetlenie, spustí rolety, zapne projektor a Hi-Fi systém. Pri vchode do bytu sa osvetlenie zapína automaticky v závislosti od jasu v chodbe. Systém robí všetko automaticky, keď chce užívateľ niečo zmeniť, stačí jedno kliknutie na tlačidlo. Tiež je možné použiť aplikáciu.

Osvetlenie spálne

Ovládanie

Tlačidlo Touch Pure dokonale zapadá do dizajnu interiéru a umožňuje rýchle ovládanie technológií v objekte. Jedno inteligentné tlačidlo nahradí až päť bežných vypínačov, ušetrí miesto na stene a je oveľa elegantnejšie.

Tlačidlo obsahuje aj snímač teploty a vlhkosti, nahrádza tak termostat a získanými hodnotami umožňuje automatické ovládanie ventilácie. V spolupráci s klimatizáciou a Hlavicami Air na radiátoroch je v každej miestnosti vždy optimálna teplota prispôsobená prianiam obyvateľov a ich prítomnosti. To umožňuje ďalšie úspory bez obmedzenia komfortu. Vykurovanie zaisťuje plynový kotol a inštalácia inteligentného systému pre jeho riadenie umožňuje dosiahnuť až 30 % úspory!

Tlačidlo Touch Pure
Zámok Nuki pripojený k prístupovému systému Loxone

Prístup

Kódová klávesnica umožňuje prístup do interiéru pomocou kódu alebo kľúčenky NFC. Užívateľ má plnú kontrolu nad prístupovými právami v aplikácii Loxone. S prístupovým systémom je prepojený alarm, ktorý spolupracuje aj so Senzormi prítomnosti.

Zámek Nuki připojený k přístupovému systému Loxone

Bezdrôtový systém splnil všetky očakávania

Bezdrôtová technológia Loxone Air tu funguje perfektne! Každý prvok Loxone pripojený k stálemu zdroju napájania funguje ako zosilňovač signálu, takže ani v najvzdialenejšom rohu bytu nie je problém s pripojením. Systém si poradil s dizajnovými aj funkčnými požiadavkami majiteľa. Pri voľbe bezdrôtovej inštalácie nemusíme robiť žiadne ústupky.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách