Moderná a inteligentná kancelárska budova Geoline

Lucia Pavkova
15/06/2023 in Referencie

Firma Geoline v poľskom Zabrze sa zaoberá predajom, prenájmom a servisom geodetických zariadení. Aby dosiahli maximálnu energetickú efektivitu a komfort pri každodennej práci, rozhodli sa do svojich moderných kancelárskych priestorov integrovať technológiu Loxone. O inštaláciu sa postaral Loxone Partner BF Electric. 

Prístup

Bezpečnosť bola pre investora prioritou, a preto bolo integrované komplexné riešenie, ktoré ju zabezpečuje na mnohých úrovniach.

Prvým prvkom, s ktorým sa návštevníci stretávajú, je závora s LPR kamerou, ktorá slúži na čítanie evidenčných čísel. Všetkým osobám, ktoré nie sú zaregistrované v databáze, je vstup do areálu po overení povolený. Vďaka mobilnej aplikácii autorizácia prebehne behom niekoľkých sekúnd, a to odkiaľkoľvek na svete. S týmto systémom diaľkového otvárania návštevníci nemusia dlho čakať na zdvihnutie závory. 

NFC Code Touch a Touch Pure na stene

Zamestnanci naviac majú prístup len do niektorých priestorov.. Klávesnica NFC Code Touch nainštalovaná pred výťahom overí, kam môže osoba vstúpiť. Majiteľ a správca majú prístupové práva do jednotlivých miestností a tiež kontrolujú udeľovanie práv jednotlivcom.

Interiér kancelárie

Zabezpečenie

Celý objekt je pod dohľadom systému Loxone a spája viacero prvkov. EZS odošle okamžitú notifikáciu pohotovostnému tímu, ktorý potom môže prostredníctvom audiosystému okamžite upozorniť a zastrašiť narušiteľov. O hrozbe je samozrejme v reálnom čase informovaný aj manažér. 

Zabezpečenie však nie je len ochrana pred vlámaním, ale aj pred ďalšími nehodami, ktoré sa môžu v objekte stať. Záplavové senzory sa už osvedčili, keď upozornili na vytekajúcu vodu z potrubia pod kuchynským drezom. Predstavte si, aké škody by to mohlo napáchať napríklad v noci, keď v kancelárii nikto nie je. Záplavové senzory tomu včas zabránia. Či už sú nainštalované v kuchyni a lebo v kúpeľni, zaručene prinesú väčší pocit bezpečia a komfortu pre užívateľov.

Kontrola

Systém Loxone s maximálnou dávkou automatizácie, zároveň užívatelia majú možnosť kedykoľvek zmeniť nastavenie. Dotykové tlačidlá Touch Pure sú integrované do miestností a umožňujú ovládanie osvetlenia a teploty, pričom sú esteticky vhodné, pretože ich dizajn dokonale zapadá do moderného kancelárskeho priestoru. 

Užívatelia oceňujú intuitívne ovládanie a funkčnú aplikáciu Loxone, ktorá poskytuje prehľad o všetkých nastaveniach systému a zvyšuje pocit bezpečia.

Senzor prítomnosti na strope

Myšlienka systému Loxone sa nám veľmi páčila  –  hlavne energetická efektívnosť a tiež to, že sa systém jednoducho ovláda. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba, celá integrovaná infraštruktúra funguje skvele. Je to energeticky úsporné a do budúcna chceme dokúpiť ďalšie subsystémy, ktoré nám umožnia energiu ešte lepšie využívať.

Anna Sędzicka

Geoline

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách