Loxone a Miele@home: Skutočne inteligentné domáce spotrebiče


12/05/2022 in Technológie

Ráno naplníte umývačku a práčku a necháte ich tak. Po návrate z práce je umyté a vyprané, ale lacnejšie, než keby ste ráno spotrebiče rovno zapli. Ich cykly navyše môžete skontrolovať na diaľku z mobilu. Spojenie Loxone a poprednej značky Miele sa priamo žiadalo. Domáce spotrebiče Miele@home je možné jednoducho integrovať do automatizácie budovy. Zákazníci využijú množstvo funkcií a jednoduchšie, efektívnejšie ovládanie.

Práčky, sušičky alebo umývačky Miele@home sú teraz súčasťou inteligentnej domácnosti s Loxone. Môžu tak napríklad využívať vlastnú vyrobenú elektrinu z fotovoltiky. Tak vzniká inteligentné riadenie spotreby energie. Spotrebiče sa spúšťajú automaticky tak, aby odviedli svoju prácu včas za čo najmenej peňazí. Navyše je to šetrnejšie k prírode.

Ako to funguje?

Domáce spotrebiče sú pripojené k Miniserveru, ktorý centrálne riadi aj ďalšie technológie budovy. Užívateľ ráno naloží práčku, sušičku alebo umývačku a nastaví čas, do ktorého musí byť hotové. Loxone potom v priebehu dňa automaticky koordinuje spúšťanie spotrebičov Miele@home a ďalších zariadení v závislosti od prebytku energie z FVE a podľa nastavených priorít. Pokiaľ sa v priebehu dňa nevyrobí dostatok „zelenej elektriny“, až potom systém prepne na napájanie zo siete.

Žena ukladajúca riad do umývačky

V každom prípade Loxone zaisťuje najlepšie využitie energie a stráži rovnomerné rozloženie záťaže, čo je výhodnejšie ako dodávať prebytočnú energiu do siete. Práve práčky, sušičky a umývačky riadu sú predurčené na začlenenie do inteligentného energetického manažmentu, preto nie je tak dôležité, kedy sú zapnuté. Kľúčové je, aby bol cyklus prania alebo umývania ukončený do požadovaného času.

3 príklady využitia:

1 Energetický management

Výkupné ceny elektriny sú nízke, preto je dôležité vlastnú elektrinu naplno využiť. Spotrebiče s tým môžu pomôcť bez toho, aby ich obyvateľ spúšťal ručne. Stačí jednoduché nastavenie a určené spotrebiče sa pri prebytku samy zapnú. Inteligentnému energetickému manažmentu sa detailne venuje toto video. <<

2 Komfortné funkcie

Spojenie Loxone a Miele@home dokáže množstvo vecí zjednodušiť alebo zjednotiť. Do systému tak možno integrovať aj osvetlenie na digestore či sporáka. To sa tak stane súčasťou svetelných nálad pre celú kuchyňu, ktoré používateľ ovláda jedným tlačidlom, aplikáciou, prípadne sa osvetlenie spustí samo na základe prítomnosti v miestnosti.

3 Bezpečnosť

Integrácia spotrebičov do inteligentnej budovy má čo ponúknuť aj čo do bezpečnosti. Napríklad sporák vás pri odchode upozorní, že ste ho zabudli vypnúť. A systém ho sám vypne. Pri hlavných dverách je totiž umiestnené odchodové tlačidlo. Po trojkliku sa dom prepne do režimu neprítomnosti a eliminuje riziká tým, že nežiaduce spotrebiče deaktivuje.

robotický vysávač

Na to všetko je možné nadviazať aj ďalšie funkcie. Napríklad robotický vysávač Scout RX 3 môže vyjsť za smetím aj po trojkliku odchodového tlačidla a opustení domu. Samozrejmosťou je prepojenie všetkých ďalších technológií domácnosti ako klimatizácia, multimédiá, wellness, tienenie atď. Čím viac technológií v jednom systéme, tým viac z nich Loxone dokáže vyťažiť do pohodlia a efektivity energií.

Integrácia: Pre profesionálov otázka pár minút

Pokiaľ máte produkty Miele@home, jedinou podmienkou je mať Miniserver 2. generácie s Loxone Configom verzie 12.2 alebo vyššej. Riešenie sprevádzkuje preškolený Loxone Partner. V Loxone Configu má k dispozícii rozhranie Miele, ktoré do programu pridá sieťové zariadenie. Dôležité pre sprevádzkovanie je mať tiež založený účet Miele.

Individuálne nastavenie, sledovanie a kontrola je potom užívateľom prístupná v aplikácii Loxone.

sporák Miele@home

O Miele:

Miele je popredným svetovým dodávateľom špičkových domácich spotrebičov na varenie, pečenie, varenie v pare, chladenie/mrazenie, prípravu kávy, umývanie riadu, pranie a starostlivosť o podlahy. Okrem toho sú tu umývačky riadu, čističky vzduchu, práčky a sušičky na komerčné použitie a tiež čistiace, dezinfekčné a sterilizačné zariadenia pre zdravotnícke zariadenia a laboratóriá. Spoločnosť bola založená v roku 1899 a má osem výrobných závodov v Nemecku, po jednom závode v Rakúsku, Českej republike, Číne, Rumunsku a Poľsku a tiež dva závody talianskej dcérskej spoločnosti Steelco Group, ktorá sa zaoberá zdravotníckou technikou. Obrat v rozpočtovom roku 2020 predstavoval približne 4,5 miliardy eur (z toho v Nemecku 29,5 %). Spoločnosť Miele je zastúpená v takmer 100 krajinách/regiónoch prostredníctvom vlastných predajných spoločností alebo dovozcov. Celosvetovo zamestnáva táto rodinná skupina štvrtej generácie približne 20 900 ľudí, z toho 11 050 v Nemecku. Spoločnosť sídli v Güterslohu vo Vestfálsku. Všetky informácie o inovačnom systéme Miele@home získate priamo u spoločnosti Miele alebo u miestneho predajcu Miele.

© Foto: Miele

Poďme do toho spolu…

Ikona domu

Chcete si užívať produkty Loxone?

Radi vám ako výrobcovia zadarmo predstavíme možnosti inteligentnej elektroinštalácie aj možnosti riešenia konkrétnych potrieb v rámci individuálnej konzultácie. Pripravíme aj kalkuláciu potrebných produktov. V prípade záujmu vám tiež nájdeme ideálnu realizačnú firmu.

Ikona elektrikára

Chcete realizovať inteligentné elektroinštalácie?

Využite bohatý sortiment produktov vrátane koncových prvkov od jedného výrobcu. K dispozícii budete mať unikátny softvér bez licencií, s ktorým zvládnete špičkové funkcie aj bez znalosti programovania. Váš úspech podporíme špičkovou individuálnou podporou.

Chcem byť informovaný o novinkách