Predstavenie: Loxone Config, App 12 a aktualizácia Audioservera


16/02/2021 in Technológie
Od uvedenia Loxone Configu na trh sme zaznamenali viac ako 1,5 milióna jeho stiahnutí a približne 1 milión inštalácií Loxone App. S našimi bezplatnými aktualizáciami neustále ponúkame nové funkcie a tým ešte väčší potenciál pre automatizáciu budov vo vašich projektoch. Dnes vám predstavujeme najnovší balík: Loxone Config a App 12 a Audioserver 2.5.02.23.

Najväčšie výhody verzie 12:

01 Nový Designer automatiky s vylepšeným užívateľským rozhraním
02 Podpora rozhrania EEBus (HVAC)
03 Šablóny Modbus pre Varta a ÖkoFen
04 Resetovanie blokov na štandard šablóny
05 Funkcia zoradenia v Loxone App
06 Individuálna vizualizácia prostredníctvom prepojenia funkčných blokov
07 Uzamykanie objektov rýchlo a jednoducho
08 Ovládanie osvetlenia: Vstup prítomnosti pre miešanie v náladách osvetlenia
09 Sieťová interkomunikácia

… a omnoho viac

Icon 10

Úplne nový Designer automatiky
s vylepšeným užívateľským rozhraním a novými funkciami

Designer Automatiky vám umožňuje konfigurovať výkonné automatické funkcie prostredníctvom Loxone Configu alebo Loxone App. Vaši zákazníci môžu tieto funkcie aktivovať alebo deaktivovať nezávisle prostredníctvom aplikácie. Aktualizáciou sme dali Designerovi automatiky úplne nové rozhranie a viac funkcií:

Nové rozhranie s intuitívnym ovládaním
Rýchle vytváranie a prístup k pravidlám: Môžete vytvoriť pravidlo alebo zobraziť existujúce pravidlá súvisiace s funkčným blokom priamo v nastaveniach daného bloku v aplikácii
Podpora volaní, e-mailov a push notifikácií
V Loxone Configu môžete kedykoľvek zobraziť pravidlá Designera automatiky a prípadne ich tiež upraviť

Pomocou Designera automatiky môžete priamo v aplikácii napríklad vytvoriť logiku automatickej push notifikácie, keď sú okná alebo dvere otvorené za súmraku. Alebo v kancelárskom prostredí spustite funkciu Text-toSpeech hodinu po zatvorení, keď sú v budove stále prítomní pracovníci, aby ste ich informovali, že sa automaticky aktivovať bezpečnostný poplach.

Icon 02

Podpora rozhrania
EEBus (HVAC)

EEBUS je výrobcom nezávislý komunikačný protokol pre výmenu dát medzi dodávateľmi energie, domácnosťami a zariadeniami súvisiacimi s energiou s cieľom plošne zvýšiť energetickú účinnosť. Poprední výrobcovia a dodávatelia energie, ako sú Bosch, Siemens, Daikin, Vaillant, Miele, Kostal, EnBW a ďalšie, sa spoliehajú na EEBUS ako na technológiu budúcnosti.

S verziou 12 teraz podporujeme rozhranie EEBUS pre HVAC. To znamená, že zariadenia ponúkajú tento protokol v kategóriách kúrenia, vetrania a klimatizáciu je možné pripojiť a ovládať pomocou Loxone.

 

Loxone Config

Komunikácia medzi Miniserverom a zariadením EEBUS prebieha cez sieťové rozhranie Miniservera. Periférne zariadenie možno pridať pomocou Vyhľadávanie sieťových zariadení v Loxone Config.

EEBUS
Icon 02

Šablóny Modbus pre VARTA a ÖkoFEN

Novinkou vo verzii 12 aj rozšírené šablóny zariadení Modbus pre systém akumulácie energie prvkov VARTA a vykurovací systém na pelety ÖkoFEN Pelletronic. Vďaka šablónam zariadenie môžete tieto produkty integrovať pomocou niekoľkých kliknutí v Loxone config a automatizovať ich pomocou Miniserveru.

 

 

Logo Varta
logo ökofen
VARTA
Ökofen
Icon 02

Resetovanie blokov na štandard šablóny

Táto nová funkcia je ideálna pre penzióny, hotely, showroomy a komerčné nehnuteľnosti: Odteraz môžete pre niektoré funkčné bloky vytvoriť predvolenú šablónu a pomocou Loxone App alebo Loxone Config Resetovať na štandard šablóny.

Túto funkciu podporujú
nasledujúce funkčné bloky:
Ovládanie osvetlenia
Audio prehrávač
Ovládanie vetrania
Inteligentná regulácia izbovej teploty
Budík
Časovač

 

Tieto kompatibilné funkčné bloky majú teraz nový vstup (RTD), pomocou ktorého možno obnoviť štandard. Tento reset tak môžete vyvolať ľubovoľnou vlastnou logikou. Táto funkcia je obzvlášť užitočná, napríklad ak chcete resetovať určité svetelné nálady, obľúbené hudobné položky*, nastavenie ventilácie, budíky a plány na predvolené hodnoty.

Vytvorenie šablóny bloku v Loxone Config

* Ak chcete používať túto funkciu s Audioserverom a funkčným modulom Audio Prehrávač, je nevyhnutná aktualizácia Audioservera verzie 2.5.02.23.

Icon 02

Funkcia zoradenia v Loxone App

Funkcia, ktorú si všetci priali, je tu! Od tejto chvíle môžete ľubovoľne zoradiť všetky moduly v aplikácii. Použite novú kontextovú ponuku, ktorá sa zobrazí po dlhom stlačení. Okrem nastavenia obľúbených položiek, vizualizácie a expertného nastavenia nájdete v kontextovej ponuke funkciu radenia.

Radenie môžete uložiť pre príslušného užívateľa alebo pre príslušné zariadenie. Radenie je možné tiež resetovať na východzie podľa Miniservera prostredníctvom nastavenia v aplikácii.

Loxone App centrálne nastavenia
Loxone App individuálna vizualizácia
Icon 10

Individuálna vizualizácia prostredníctvom prepojenia blokov

S verziou 12 dávame Loxone App ďalšiu výkonnú funkciu pre prispôsobenie rozhrania. Teraz môžete prepojiť funkčné bloky a zobrazovať ich hodnoty na rôznych miestach v aplikácii. Vykonajte potrebné nastavenia vo vlastnostiach príslušného bloku.

Loxone App
Icon 10

Uzamykanie objektov jednoducho a rýchlo

V určitých situáciách je nutné moduly dočasne uzamknúť, aby sa zabránilo automatickému alebo manuálnemu ovládaniu. Napríklad v prípade poškodeného tienenia. Aby mohli vaši zákazníci s potrebnými užívateľskými právami reagovať čo najrýchlejšie, môžu modul pomocou aplikácie uzamknúť. Užívateľ môže zanechať v aplikácii poznámku pre ostatných užívateľov. Táto funkcia je podporovaná všetkými funkčnými blokmi a ponúka väčšie zabezpečenie v prípade nutnej údržby alebo vypnutie.

Loxone App funkčné bloky
Icon 10

Ovládanie osvetlenia:
Vstup Prítomnosť pre miešanie v náladách osvetlenia

Ovládanie osvetlenia teraz umožňuje miešať svetelné nálady na základe Prítomnosti. Táto funkcia je užitočná najmä vo veľkých obytných priestoroch a komerčných nehnuteľnostiach.

Napríklad v obývačke spojenej s kuchyňou s aktívnym základným osvetlením v obývačke môžete zmiešať pracovné svetlo v kuchyni, akonáhle sa do nej presuniete. Táto funkcia ponúka tiež rad nových možností v komerčnom sektore, napríklad je možné pri aktívnom pohybe krátko zvýšiť intenzitu svetla pri večernom osvetlení.

 

 

Icon 02

Sieťová interkomunikácia

Schéma sieťovej interkomunikácie

Interkomunikácia umožňuje šifrovanú výmenu dát niekoľkých Miniserverov komunikujúcich cez sieťové rozhranie. Možno odosielať a prijímať digitálne, analógové a textové hodnoty.

Príklad: Obytná budova s tromi bytmi má jeden Miniserver na byt a jeden Miniserver pre celú budovu. Elektromer je pripojený k Miniserveru budovy, ale aj odosiela dáta Miniservera v príslušnom byte. Týmto spôsobom nájomca tiež prehľad o svojej spotrebe. Pri sieťovej interkomunikácii  odosielané dáta šifrované.

Icon 02

…a ešte omnoho viac

Okrem týchto noviniek sa môžete tešiť na rad ďalších inovácií a vylepšení:
Vlastné Systémové správy
Reset hesla administrátora v Loxone Configu (požadovaná SD karta Miniservera)
Podpora Inteligentnej regulácie teploty v sieti Gateway/Client
Vylepšenie Automatického programovania
Vylepšené ovládanie tienenia v aplikácii so zobrazením cieľovej polohy
Jasnejšie stavové správy systému v Loxone Configu
Zobrazenie sériového čísla zariadenia v systémových správach

Všetky novinky verzie 12 nájdete v našom Changelogu.

Config 12

Stiahnite teraz: Loxone Config & App 12

Objavte Loxone Config a App 12 už dnes a môžete ťažiť z nových funkcií.

Update: Audio­server 2.5.02.23

Aby ste mohli využívať nové funkcie vo svojom Audio prehrávači, budete musieť najprv aktualizovať softvér vášho Audioservera na verziu 2.5.02.23.

Aktualizácia tiež obsahuje opravy chýb, ktoré zlepšujú stabilitu Audioservera. Všetky technické podrobnosti o verzii softvéru nájdete v našom Changelogu. Aktualizáciu vykonáte ľahko a pohodlne v aplikácii Loxone alebo vo webovom rozhraní Audioservera.

Chcem byť informovaný o novinkách