Jura kávovary: Showroom nabitý automatizáciou vďaka Loxone


04/02/2021 in Referencie

Showroom v pražských Vysočanech prezentuje jednu z najvýznamnejších značiek kávovarov – Jura. Tie sú známe hlavne jednoduchým ovládaním, inováciami v použitých technológiách, vysokou kvalitou a dokonalou chuťou pripravenej kávy. Loxone v objekte riadi rad technológií. Od osvetlenia, cez zabezpečenie, až po audio či vzduchotechniku.

Showroom v pražských Vysočanech prezentuje jednu z najvýznamnejších značiek kávovarov – Jura. Tie sú známe hlavne jednoduchým ovládaním, inováciami v použitých technológiách, vysokou kvalitou a dokonalou chuťou pripravenej kávy. Loxone v objekte riadi rad technológií. Od osvetlenia, cez zabezpečenie, až po audio či vzduchotechniku.

Čo se realizovalo?

Loxone Partner, pan Michal Kubíček, majiteľ firmy Fidotech, s.r.o.,  je známy svojou dlhoročnou praxou a realizovaným zaujímavým projektov. V kancelárskych, obchodných a servisných priestoroch showroomu JURA boli systémom Loxone zautomatizované tieto funkcie:

  • kompletní ovládanie osvetlenia, servisných regálov a skladových políc, pracovných miest a pod. pomocou technológie DALI
  • užívateľsky definovateľné svetelné scény podľa prevádzky firmy (obchod otvorený/zatvorený, len prítomnosť zamestnancov, režimy nasvietenia vystaveného tovaru a pod.)
  • automatizované prepínanie osvetlenia podľa nastavených časov užívateľom
  • automatizované vypínanie osvetlenia pri odchode zamestnancov
  • ovládanie frekventovaných trás prítomnostnými senzormi podľa pohybu a okolitého osvetlenia
  • pre svetelné scény, ovládanie strešného okna a meranie teploty, boli využité tlačidlá Touch Pure
  • ovládanie elektrických posuvných dverí užívateľom pre vpustenie návštevníkov
  • otváranie elektricky uzamykateľných dverí po autorizácii
  • integrácia Intercomu do Loxone App
  • pripojenie na elektronický prístupový systém budovy za účelom monitorovania aktuálneho stavu a zaistenie odpojenia a vypnutia nevyužívaných spotrebičov, zásuvkových okruhov, vzduchotechniky
  • ovládanie strešného okna
  • meranie teploty a vlhkosti
  • riadenie intenzity osvetlenia na základe jasu v miestnosti

Personalizácia pracovného miesta

Úžasnou funkciou, ktorá bola implementovaná v kancelárskych priestoroch je personalizácia pracovného miesta. Vďaka IP ústredni, s ktorou dokáže systém komunikovať, pri identifikácii času príchodu zamestnanca na základe čipu, dokáže zaznamenať príchod zamestnanca k svojmu pracovnému miestu. Akonáhle zamestnanec príde k svojmu pracovnému priestoru, rozsvieti sa svetlo. Keď zo svojho miesta odíde, po nejakom čase sa svetlo znova vypne. Výsledkom toho je značná úspora energií, v miestach, ktoré práve nie sú obsadené zamestnancami a nie je nutné tieto jednotlivé pracovné priestory zbytočne osvetľovať.

Kancelárske priestory

Fakty

Krajina: Česko, Praha


Plocha: 490 m²


Realizácia: 09/2020


Loxone Partner: Fidotech


Loxone komponenty:
Miniserver
Touch Pure Tree
Senzor prítomnosti Tree
Senzor pohybu
Tree to Air Bridge
DI Extension
Relay Extension
DALI Extension
Tree Extension
RS 485 Extension
Modbus Extension
IR Control Air

Showroom

Počas návštevy showroomu čaká návštevníkov a milovníkov kávy prezentácia kávovarov spojená aj s ochutnávkou dokonale pripravenej kávy. Zaujímavou implementovanou funkciou bolo prepojenie osvetlenia s prezentáciou jednotlivých kávovarov. Počas prezentácie a prípravy kávy spríjemní celkovú ochutnávku tematické osvetlenie. Návštevníci tak odchádzajú s príjemným zážitkom.

Showroom kávovarov Jura

Prepojenie s elektronickým prístupovým systémom

V prípade vniknutia nepovolaných osôb do budovy sa aktivuje hlasný alarm na základe ktorého sa v celej budove rozsvietia svetlá. Vďaka tomu je tak obraz z kamier oveľa kvalitnejší a je možné lepšie vidieť, čo sa v budove deje a následne okamžite reagovať.

Občas sa stáva, že zamestnanci zabudnú pri odchode z miestnosti alebo budovy vypnúť svetlá, zavrieť okná, dvere, vypnúť kúrenie a pod. Vďaka automatizovanému riadenému bezpečnostnému prístupu sa tak posledný odchádzajúci zamestnanec nemusí starať o vypnutie všetkých funkcií. Pri odchode sa aktivuje alarm a všetko sa dá do úsporného módu, vypne sa hudba, svetlá a pod.

Prečp Loxone?

Hlavným dôvodom prečo sme sa rozhodli pre Loxone bolo to, že sme chceli eliminovať ľudský faktor pri ovládaní technológií. Obrovským prínosom je aj úspora energií. Na trhu je mnoho systémom, ktoré umožňujú inteligentnú automatizáciu. Loxone Partner, ktorý spolupracuje s Loxone už niekoľko rokov má za sebou mnoho úspešných projektov. Poskytol nám komplexné riešenie, ktoré nám uľahčilo prácu s ovládaním všetkých technológií. Vďaka automatizácii, ktorá je pod kontrolou užívateľa bol v maximálne možnej miere eliminovaný rizikový a zároveň zaťažujúci ľudský faktor a získaná omnoho väčšia variabilita práce so svetlom pre prezentáciu našich produktov.

Petr Eibl

konateľ, Jura Czech

Inteligentná automatizácia spoločnosti Jura
Kuchynka pre zamestnacov showroomu Jura
Pracovný priestor pre konzultácie
Pohľad na pracovné miesta vybavené Loxone
Servisné priestory Jura
Zasadacia miestnosť
Schodisku k vstupu do priestorov showroomu

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikár
Ste elektrikár? Chcete svojim zákazníkom tiež ponúkať jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri, ktorý sa hodí do projektov všetkého druhu? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu s Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.
Ikona lopata
Máte vlastný projekt? Chcete tiež využiť Loxone na výrobu vína, alebo máte v hlave iný projekt? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu inteligentných domov, komerčných nehnuteľností alebo špeciálnych projektov.

Chcem byť informovaný o novinkách