Je Loxone bezpečný systém?


03/06/2022 in Know How
Všetky informácie o tom, čo sa deje v dome (napr. či ste doma), aké máte zariadenia a nastavenia, zostávajú uložené lokálne v Miniserveri – u vás doma. Loxone nevyužíva cloudové riešenie (vzdialený server v internete). Tým, že sa žiadne dáta nikam neposielajú, sa výrazne znižuje riziko zneužitia dát, čo v prípade cloudových riešení nie je možné zaručiť. Znižuje to aj pravdepodobnosť útoku: hackeri väčšinou vyhľadávajú masové ciele združujúce tisíce a milióny užívateľov.
Loxone Miniserver (centrálna jednotka) môže alebo nemusí byť pripojený do internetu. Internet využíva na vzdialené pripojenie pomocou aplikácie, odosielanie upozornení (push notifikácie či e-mail) a prípadne sťahovanie dát o počasí alebo informácie formou hlasového hovoru.

Pokiaľ sa rozhodnete svoj Miniserver k internetu pripojiť, má vlastné bezpečnostné mechanizmy proti neoprávnenému prístupu porovnateľné napr. s mobilným bankovníctvom. Že bude niekto útočiť práve na váš dom je pritom oveľa menej pravdepodobné, než že niekto zaútočí na banku. Ak teda nie ste napr. prezident.

Ako pri všetkých sieťových zariadeniach treba myslieť aj na zabezpečenie vlastnej siete, používanie silných unikátnych hesiel a pravidelné aktualizácie. Pokiaľ dodržíte štandardné odporúčané pravidlá, nemusíte sa o bezpečnosť obávať.

– Špeciálny tip –
mladý pár konzultuje projekt svojho budúceho domu

Spoznajte všetky dnešné možnosti bývania 


Chystáte sa stavať či rekonštruovať a chcete mať istotu, že váš dom bude zodpovedať súčasným štandardom? Inými slovami, že vám neunikne nič z toho, čo by vaše bývanie mohlo vylepšiť? Využite bezplatné konzultácie s našimi odborníkmi nech viete, čo chcieť od dnešnej elektroinštalácie.

Chcem byť informovaný o novinkách