Inteligentný obytný automobil – po celom svete s Loxone


23/01/2023 in Referencie

Posledné roky mnohých z nás prinútili úplne zmeniť pohľad na svet a životné plány. Možnosť pracovať z home office sa ukázala ako ideálna príležitosť vyskúšať niečo nové a cestovať, a to všetko s pracovným notebookom na kolenách. Ako spoločnosť sme objavili nové spôsoby života, ktoré nemusia nevyhnutne súvisieť s miestom trvalého pobytu. Jednou z možností je obytné auto vo verzii smart, teda príchuť dobrodružstva s pohodlím domova.

Nielen domy a budovy sa môžu stať inteligentnými. Dokonca aj obytné auto môže vďaka Loxone dosiahnuť novú úroveň bezpečnosti a pohodlia, ako to ukázal Loxone Silver Partner, Ereko-Smart Home. Čo v ňom nájdeme?

V obytnom aute nájdeme množstvo analogických riešení štandardných rezidenčných projektov, čo ukazuje, ako univerzálny je systém Loxone. Ovládanie dodávky majú na starosti tlačidlá Touch Pure – rovnako ako doma majú na starosti ovládanie osvetlenia, ako aj vypínanie všetkých podsystémov. Stan na streche má tiež Touch Surface, ktorý umožňuje dať celý kemping do režimu spánku.

Vonkajší karavan
autokaravan
Interiér obytného auta

Touch Pure je tiež zodpovedný za správnu klímu, vďaka integrovanému senzoru teploty a vlhkosti. V obytnom aute je nainštalované kúrenie, takže sa majitelia nemusia báť o teplotu vo vnútri. Vďaka tomu je teplota prispôsobená celoročne a užívateľov neobmedzujú ani poveternostné podmienky.

Príjemnú atmosféru má na svedomí aj osvetlenie. Vďaka stmievateľným RGBW svetlám môžu užívatelia ľubovoľne nastavovať farbu a úroveň intenzity svetla. Ak Ak potrebujú vyššiu intenzitu, napríklad pri varení – nastavenie je otázkou niekoľkých kliknutí. Počas večerného relaxu je osvetlenie stlmenejšie a príjemné.

Interiér obytného auta

Obytný automobil môže byť úplne sebestačný, a to najmä vďaka fotovoltickej inštalácii na streche. Používateľ si môže pozrieť stav nabitia batérie v aplikácii Loxone, takže ho už nikdy nezaskočí náhly výpadok prúdu. A čo viac, obytný automobil má plynovú prípojku pre funkčnú kuchyňu, ako aj vonkajšiu sprchu a plne vybavenú toaletu.

Pohony ovládajúce aktory v inštalácii nie sú nič iné ako aktory používané pri automatizácii roliet alebo žalúzií. Navyše, vďaka zbernici Loxone, ako aj vyhradeným káblom s malým prierezom, bolo možné minimalizovať priestor zaberaný kabelážou a zjednodušiť dizajn.

Karavan so stanom z vonkajšej strany
Karavan so stanom z vonkajšej strany
Technické vybavenie obytného auta

Srdce projektu, teda Miniserver, je umiestnené v zadnej časti dodávky, poskytuje ľahký prístup, no zároveň nezaberá miesto v obytnej časti.

Inštalácia v obytnom aute je klamlivo podobná klasickej, domácej, čo znamená aj široké možnosti rozšírenia a pridania ďalších funkcií. Škálovateľnosť a všestrannosť systému Loxone nemá obdoby – kdekoľvek chcete mať svoj domov a to bez kompromisov!

Technické vybavenie obytného auta

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikár
Ste elektrikár?

Chcete svojim zákazníkom tiež ponúkať jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri, ktorý sa hodí do projektov všetkého druhu? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu s Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Ikona lopata
Máte vlastný projekt?

Chcete tiež využiť Loxone na výrobu vína, alebo máte v hlave iný projekt? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu inteligentných domov, komerčných nehnuteľností alebo špeciálnych projektov.

Chcem byť informovaný o novinkách