Čo príde po boome s fotovoltikou?

Lucia Pavkova
04/07/2023 in Pre partnerov

Trh s fotovoltikami zažíva výrazný rast, inštalatéri nemajú o zákazky núdzu. Vyrábať si vlastnú energiu jednoducho ťahá, čomu prispel aj nestabilný trh s cenami energií. Prezieraví podnikatelia zároveň uvažujú aj dopredu – nad obdobím po tomto boome s FVE.

FVE sľubuje nezávislosť na cenách elektriny zo siete. Aj preto sa dostáva na stále viac striech a dokonca aj menšie plochy, ako sú balkóny. Firmy a experti v obore sa tak musia otáčať. Znamená to však aj nárast konkurencie a otázky čo ďalej, až dopyt opäť klesne.

Ilustračný obrázok fotovoltiky

Energetický management dnes, inteligentná domácnosť zajtra

Je tu spôsob, ako sa ľahko odlíšiť od konkurencie, a zároveň si zaistiť istotu zákaziek na roky dopredu – Miniserver. Kto ním vybavuje projekty, ponúka klientom oveľa lepší energetický management. Záujem o toto riešenie navyše v budúcnosti nepominie.

Ucelený energetický management

FVE dáva domu elektrinu. Ale čo ďalej? Ako ju čo najlepšie využiť? Kedy je najvýhodnejšie elektrinu využívať na vlastnú spotrebu a kedy je najvýhodnejšie ju posielať do siete?

Loxone ponúka potrebné produkty aj softvér pre komplexný energetický management. Navyše podporuje všetkých bežných výrobcov striedačov, batérií a systémov vykurovania a chladenia. Vďaka tomu „vytlačíte“ z FVE vašich klientov to najlepšie. Vedú k tomu tri kroky:

1. Porozumieť energetickým potrebám: Je potrebné merať a analyzovať výrobu a spotrebu energie v budove. Pomocou Monitoru toku energie môžete v reálnom čase vizualizovať, koľko elektriny FVE vyrobí, koľko a na čo sa jej spotrebuje v budove a koľko sa jej dodá do siete.

2. Zníženie základnej spotreby energie: Energia, ktorá udržuje budovu v každodennej prevádzke. S Loxone ju dokážete zmysluplne znížiť.

3. Presun spotreby energie: Energia by sa mala spotrebovávať, keď je lacná. Pri fotovoltickom systéme sa obvykle cez deň vyrába viac elektriny, než je potrebné, zatiaľ čo v noci sa musí nakupovať zo siete. S Loxone pomôžete zákazníkom vyhnúť sa špičkám a čo najlepšie využívať vlastnú vyrobenú elektrinu.

Dlhodobý úspech v inteligentných domoch

Akonáhle je Miniserver v dome a optimalizuje spotrebu energie, ponúka sa množstvo možností pre ďalšie rozšírenie. Osvetlenie, tienenie, riadenie vykurovania a chladenia, audio, zabezpečenie, prístup a mnoho ďalšieho je možné pomocou Loxone ľahko dovybaviť a otvoriť si tak dvere pre ďalšie zákazky. Inštaláciou FVE tak nadviažete dlhodobý, úspešný vzťah so zákazníkom a dokážete mu ponúknuť oveľa viac.

Staňte sa odborníkom na energetický management

Spoznajte najmocnejší energetický management pre domy, budovy a inštalácie všetkého druhu. Ako merať, vizualizovať a analyzovať toky energií? Aké sú nástroj pre razantné zníženie základnej potreby? A ako na presúvanie spotreby počas špičiek do výhodnejších časov, spotové ceny, záťažový management a ďalšie.

Termín: 13. 7. 2023 od 15:00

Webinár: Energetický management

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách