Komunite veriacich vychádza Loxone v ústrety

Daniel Gahleitner
21/11/2022 in Referencie

Otec Mariusz Kiełbasa je okrem duchovného sprievodcu aj veľkým nadšencom automatizácie Loxone. Spolu s kolegom sa rozhodli vziať veci do vlastných rúk a pridať do Domu apoštolov prvky inteligentného systému Loxone. Vďaka tomu je každodenný život a šírenie Božieho slova oveľa jednoduchšie.

Légia Kristova je spoločenstvo veriacich so sídlom v Krakove. Jej nadriadený, otec Kiełbasy, však patrí k ľuďom, ktorí sa túžia pozerať do budúcnosti. Preto v Dome apoštolov, ktorý je sídlom komunity, boli implementované prvky systému Loxone s plánmi na doplnenie ďalších funkcií.

Čo bolo implementované?

Tradícia v Dome apoštolov sa na prvý pohľad stretáva s modernou. Vedľa obrazu biblických scén visí Loxone Touch, ktorý pomáha ovládať automatizáciu budovy. Čo ešte ukrývajú steny budovy?

Osvetlenie

Veľmi dôležité bolo naprogramovanie rôznych svetelných scén pre jednotlivé priestory budovy. V kaplnke sa konajú rôzne bohoslužby, v konferenčnej miestnosti sa konajú rôzne podujatia a v salóniku a vo veľkej spoločenskej miestnosti sa konajú stretnutia veriacich. Vďaka rôznorodosti využitia priestoru poskytujú automatické svetelné scény skvelú atmosféru pre akýkoľvek projekt bez toho, aby ste museli nastavovať každý svetelný zdroj samostatne, čo je v tomto type zariadenia zbytočne časovo náročné. Osvetlenie je riadené senzormi prítomnosti, ktoré zaisťujú, že svetlá sú vypnuté, ak v miestnosti nikto nie je, čím sa šetrí energia.

Interiér Domu apoštolov
NFC Code Touch

Zabezpečenie

Dom apoštolov musí byť nepochybne bezpečným miestom. Na dosiahnutie pokoja v duši bolo implementovaných niekoľko riešení.

Najprv bol na predné dvere nainštalovaný zámok značky Nuki, ktorý je prepojený s Loxone. Klávesnica NFC Code Touch stráži bezpečnosť vo vnútri budovy pomocou rôznych prístupových kódov priradených konkrétnym povoleniam. Toto riešenie poskytuje riadený prístup pre rôznych ľudí a administrátor má prístup k histórii a vie, kto a kedy vstúpil do danej miestnosti.

Magnetické okenné senzory navyše zaisťujú, že pri neprítomnosti v objekte, nezostanú okna otvorené, a tiež varujú pred prípadným vlámaním.

Klimatizácia

Správny management klímy je nevyhnutný na mieste, kde sa stretávajú stovky ľudí. Loxone dohliada na správnu teplotu a obsah kyslíka. Nehnuteľnosť má nastavené špecifické teploty pre konkrétne časy dňa na stretnutia alebo služby, čím sa šetrí energia. Senzor CO2 spojený s ventiláciou zaisťuje, že návštevníci majú vždy čerstvý vzduch.

Spoločná časť Domu apoštolov
Interiér Domu apoštolov

Multimédia

Miesto stretávania komunity si je bez dobrého audio systému len ťažko predstaviť. Audioserver Loxone zabezpečuje nielen ozvučenie bohoslužieb či iných podujatí, ale podporuje aj bezpečnosť. Systém prenáša správy, napríklad o alarme alebo o nefunkčnom prvku, vďaka čomu môže administrátor rýchlo reagovať.

Celý Dom apoštolov sa uspí, keď v ňom nikto nie je, vďaka trojitému kliknutiu na Loxone Touch pri východe. Aj keď na to však zabudnete, systém sám aktivuje ekonomickú prevádzku budovy, ak pohybové senzory nikoho nezaznamenajú.

Samotná inštalácia Loxone v sídle vernej komunity priniesla naozaj dobré výsledky. V blízkej budúcnosti plánuje otec Kiełbasov pridať automatické žalúzie na lepšie riadenie tepla v budove. Vďaka Loxone vychádzajú Legionári Krista v ústrety budúcnosti.

Interiér Domu apoštolov
Snímač izbovej klímy v kaplnke
Tablet používaný na ovládanie systému Loxone

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A
Konzultácia projektu zdarma
Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A
Stať sa partnerom
Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách