Nové: Loxone Config & App 12.2 & Loxone Library


27/10/2021 in Know How
Nový Config umožňuje ovládať domáce spotrebiče Miele@home a technikov určite poteší napr. funkčným blokom Programovej sekvencie. Svoj softvér si môžete samozrejme zadarmo aktualizovať. Na svetlo sveta prichádza aj tzv. Loxone Library. Nová knižnica rôznych šablón a návodov výrazne uľahčí integráciu mnohých zariadení a pomôže tak s projektom. Ako sa dostať do Loxone Library a ako s ňou pracovať nájdete vo videu.  
Ikona 01

Loxone Library: Všetko na jednom mieste

Loxone je otvorený všetkým. Nezáleží na výrobcovi a oblasti použitia, pokiaľ má produkt vhodné rozhranie, je možné ho integrovať do Loxone. Loxone Library slúži ako knižnica všetkých integrácií a šablón, ktoré je možné využiť. Rôzne filtre vám urýchlia prieskum možností pre váš nový projekt, vyhľadáte si napríklad všetky dostupné integrácie pre ovládanie tienenia. Alebo môžete vyfiltrovať Modbus a objaviť všetky pripravené šablóny.
Staňte sa vývojárom V Loxone Library dáme vašim nápadom priestor, ktorý si zaslúži. Môžete zdieľať šablóny, ktoré ste vyvinuli, a sprístupniť ich po celom svete! Dôležité: Rovnako ako všade inde kladieme aj v Loxone Library najvyšší dôraz na kvalitu. Odoslané šablóny sú zverejnené až po úspešnom preskúmaní našimi odborníkmi. Tak si môžete byť istí, že sa v Loxone Library neobjaví žiadna chyba, ktorá by zásadne ovplyvnila váš projekt.
Ikona 02

Programové sekvencie

Nový funkčný blok umožňuje ľahko riešiť aj zložité automatizačné úlohy, a pritom vám ušetrí kopu funkčných blokov a ich zložité nastavovanie. Blok je ideálny pre logiku, ktorá sa rozhoduje na základe rôznych hodnôt. Napr. ak voda v nádrži klesne pod 20 cm výšky, otvorí ventil na 300 sekúnd. Funkčný blok vďaka analógovým vstupom a výstupom elegantne vyrieši mnohé výzvy. Programové sekvencie hravo zvládnete pomocou nápovedy. Pre ľahkú analýzu chýb je v dialógovom okne integrovaná kontrola syntaxu a vytvorený skript je možné otestovať pomocou simulácie.

Príklady použitia:

01 Uvítacia správa

02 Ovládanie čerpadla

Programové sekvencie: Uvítacia správa
Po otvorení predných dverí sa v prípade potreby rozsvieti svetlo a zobrazí sa uvítacia správa vrátane aktuálnej teploty v miestnosti.
Čerpadlo i ohřívač jsou aktivní, dokud není dosaženo cílové teploty nebo dokud smyčka neproběhne 10 krát.
Ikona 03

Integrácia Miele@home

Logo Miele

Produkty Miele@home je teraz možné v pár krokoch integrovať do Loxone. Využite plný potenciál spotrebičov Miele hneď v niekoľkých oblastiach: Energetický manažment: Umývačka Miele@home sa môže spúšťať presne vo chvíli, keď fotovoltický systém vyrobí dostatok elektriny. Tým sa znižujú náklady na energiu. Zabezpečenie: Keď zákazník opustí budovu a varná doska alebo rúra je stále aktívna, dostane notifikáciu. Samozrejme je možnosť daný spotrebič vypnúť, alebo ho ovládať ďalšou vlastnou logikou. Prehľad a istota: Všetky zariadenia sú prehľadne zobrazené v aplikácii Loxone a je možné ich tiež jednotlivo ovládať. Zákazník má vždy prehľad o stave spotrebičov Miele a o údržbových a servisných hláseniach.

Ikona 04

Integrácia Tesla Powerwall

Logo Powerwall
Batériové úložiska sa stáva najúčinnejším, keď môže komunikovať s riadiacim systémom budovy. Batériové úložiska Powerwall od spoločnosti Tesla s integrovaným striedačom možno využiť pre energetický manažment budov. Dostupné sú informácie ako aktuálne nabitia batérie, aktuálny nabíjací výkon, aktuálny výkon siete, spotreba a výroba.
Záložný zdroj Pokiaľ dôjde k výpadku elektrickej energie, Tesla Powerwall to nahlási Miniserveru, počas výpadku môže Powerwall slúžiť ako záložný zdroj. Tip: Miniserver umožňuje riadiť minimálne nabitie mnohých batériových úložísk. Napríklad v lete je možné nastaviť minimálne nabitie na 20 % a v zime na 40 %, aby zostalo dosť energie na vykurovanie.
Ikona 05

Opravy a úpravy

Okrem týchto noviniek táto aktualizácia prináša množstvo ďalších vylepšení, ktoré zvyšujú rozsah funkcií, bezpečnosť a stabilitu vašej inštalácie. Všetky nové funkcie verzie 12.2 nájdete v changelogu pre Config a App.

Zaujalo vás to?

Elektrikár Loxone spolupráca
Ste elektrikár? Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.
Lopata Loxone vlastný projekt
Máte vlastný projekt? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Chcem byť informovaný o novinkách