Video: Pražský Beauty Park doviedla k dokonalosti inteligencia

Lucia Pavkova
23/04/2024 in Referencie

Špičkové technológie si zaslúžia špičkové ovládanie. Tým sa riadila majiteľka otvoreného Beauty Parku v pražskej Libni. Loxone v unikátnom kozmetickom salóne riadi okrem osvetlenia či audia aj špeciálnu zatemňovaciu fóliu v oknách, eliminuje svetelný smog a efektívne hospodári s energiami.

Dokonalý komfort

Svetelný komfort do salónu prinieslo stmievateľné osvetlenie tvorené bodovkami nad stolom a kreslom, podsvietením a nepriamym svetlom. Majiteľka má prednastavené svetelné nálady, medzi ktorými môže jednoducho prepínať. Základná je scéna pracovného osvetlenia, ktorá zaistí ideálne podmienky pre starostlivosť o klientov.

Na pozadí hrá príjemná hudba zo špičkových reproduktorov Quadral.

Unikátna atmosféra vykúzli aj svetelné nálady

Oboje je naviazané na príchod majiteľky – akonáhle odomkne, automaticky sa rozsvieti a začne hrať hudba. Prepínať hudbu a nálady môže tlačidlom Touch, ktoré má po ruke pri pracovnom mieste.

Automatické funkcie salónu sú viazané na prítomnosť majiteľky

Súkromie nadovšetko

Špecialitou Beauty Parku je zatemňovacia fólia, ktorá dokáže počas sekundy znepriehľadniť všetky okná a dvere, ale zároveň dovnútra prepustí prirodzené svetlo. Klientka príde, usadí sa a majiteľka jediným stlačením tlačidla zaistí 100% súkromie.
 
Akonáhle zákazníčka odíde, okná sa opäť spriehľadnia, aby bolo z ulice do krásneho interiéru vidieť a lákal potenciálnych záujemcov o služby Beauty Parku.

Podobne ako osvetlenie a audio, aj fólia reaguje na ranný príchod. Automaticky sa po priložení čipu vytiahnu aj rolety, ktoré cez noc chránia okná.

Inteligentná eliminácia svetelného smogu

Systém Loxone automaticky riadi aj svetelné, stmievateľné logo nad vchodom.

Počas prevádzkovej doby logo svieti naplno, ale len po zotmení (v období, keď k západu slnka dochádza čoskoro). Po prevádzkovej dobe sa intenzita svietenia zníži, aby nespotrebovalo toľko elektriny, ale zároveň zaistí viditeľnosť pre okolie a okoloidúcich. V noci, kedy je ruch v ulici úplne minimálny, sa podsvietenie loga úplne vypne – nemá koho upútať a nesvieti cez okná do okolitých bytov.

Svetelné logo nad vchodom do Beauty Parku sa riadi automaticky podľa dennej doby

Inteligentný salón, inteligentné energie

Automatické riadenie loga nie je jediný úsporný aspekt. Technológia v objekte Loxone riadi v niekoľkých režimoch, aby zamedzil plytvaniu. Prvý je naviazaný na spomínané odomknutie a príchod – po ňom sa teplota čo najrýchlejšie dostane na ideálnu úroveň a potom už len temperuje podľa potreby a udržuje komfort.

Po pracovnom čase sa vykurovanie/chladenie automaticky vypne. Ale iba v prípade, že majiteľka nepotrebuje zostať dlhšie. Pokiaľ senzory spoznajú jej prítomnosť, temperovanie sa automaticky predĺži, než skutočne odíde. Podobne funguje aj bojler, ktorý systém spína a odopína aj na základe prítomnosti v salóne.

„O všetkej spotrebe má majiteľka prehľad v aplikácii, ktorú má ako v telefóne, tak na tabletoch na pracovnom stole a pri vchode. Ak by došlo k neočakávanej vyššej spotrebe, príde jej notifikácia a môže tak ihneď reagovať, nájsť problém a vyriešiť ho. Prípadné poruchy technológií sa tak neprejavia vo vyúčtovaní na konci roku,“ hovorí Loxone Partner Petr Hrabánek (Inteligentné domy a byty – iDB), ktorý technologické riešenie salónu navrhol a zrealizoval.

Prehľad o spotrebe energie je k dispozícii v aplikácii Loxone

Zoznam
použitých
komponentov:

Integrácia

1× Zámok Utopic
1× Nástenný iPad (s aplikáciou Loxone)
Elektromer Eastron
1× Kamera Milesight

NFC kľúčenka odtemní okná a dvere a odomkne zámok
Ambientný režím aplikácie Loxone s prehľadom o najdôležitejších funkciách

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách