UNIBox – Autonómna predajňa vďaka automatizácii Loxone


23/08/2021 in Referencie

Zážitok z nákupu na novej úrovni, to je UNIBox. Prišiel s ním Loxone Partner, spoločnosť syreta uni retail technology. Rakúsky UNIBox je malá automatizovaná filiálka skupiny Unimarkt Gruppe a ako miestny dodávateľ je zákazníkom k dispozícii 24/7/365. Za bezkontaktným a autonómnym systémom stojí Loxone Miniserver. Prebral riadenie a monitorovanie inteligentného skladu a šetrí tak prevádzkovateľovi cenné zdroje.

Najinteligentnejšie riešenie na trhu

Rad dedinských obcí nemá miestnych dodávateľov. Vzhľadom k ekonomickým podmienkam odtiaľto malí predajcovia potravín odchádzajú. Okrem toho behom pandémie covidu-19 ešte vzrástlo využitie on-line obchodu. A niektoré stále maloobchody sú v problémoch.

Loxone Partner – syreta uni retail technology gmbh – na to zareagoval a prišiel s riešením. Inovatívny UNIBox navrhol so skupinou Unimarkt Gruppe. Franšízantom ponúkol pravdepodobne najinteligentnejšie riešenie na trhu. Pomocou obslužnej aplikácie je možné market kompletne ovládať. Platí to od objednávok a inventárneho systému až po riadenie budovy prostredníctvom hardvérových komponentov od Loxone.

Digitalizácia je stále viac a viac dôležitejšia, preto v spoločnosti Unimarkt staviame na inteligentné UNIBoxy. Pre našich franšízantov je to pravdepodobne najkomplexnejšie a najinovatívnejšie maloobchodné riešenie na trhu. Systém je bezpečný a autonómny, a to aj vďaka integrácii systému Loxone.

Dominik Leitner

Projektový manažér a konateľ spoločnosti syreta uni retail technology gmbh, Unimarkt

Automatizácia predaja

Aplikácia Loxone v podstate slúži k vizualizácii a prenosu dát do aplikácie UNIBox.

Okrem osvetlenia a naplno automatickej prevádzky so Senzormi prítomnosti je prostredníctvom Loxone riadené a monitorované taktiež chladenie a teplota v priestore. Porucha chladiaceho systému sa prevádzkovateľovi okamžite objaví ako push notifikácia v aplikácii. Táto funkcia bola realizovaná prostredníctvom funkčného bloku Centrály požiaru a úniku vody. Pokiaľ teplota vystúpi nad 12 °C, oznámenie sa odošle.

V prípade požiaru je vďaka pripojeniu Detektora dymu k Miniserveru upozornená aj obsluha UNIBoxu. Ďalej má obchodník prístup ku štatistikám s údajmi o spotrebe energií, do systému sú integrované aj kamery pre monitorovanie inteligentnej predajne.

Radi sa pri riešení spoliehame na regionálnych partnerov. Loxone ponúka presne tú technológiu, ktorú sme pre náš UNIbox hľadali. Spolupráca bola od prvého dňa vynikajúca.

Dominik Leitner

Unimarkt

Fakty

Krajina
Rakúsko


Loxone Partner
syreta uni retail technology gmbh


Loxone komponenty
Automatizácia:
Miniserver

Osvetlenie:
DALI Extension

Chladenie a vykurovanie:
1-Wire Extension

Správa energií:
Modbus Extension

Prevádzka:
Touch

Detekcia prítomnosti:
Zapustený senzor prítomnosti
Okenný a dverový kontakt

Bezpečnosť:
Detektor dymu

Prehľad v aplikácii

Sieťová interkomunikácia

Aby mohli všetky UNIBoxy vzájomne komunikovať, bol na centrále nainštalovaný centrálny Miniserver. Ten komunikuje s ďalšími prostredníctvom tzv. Sieťovej interkomunikácie. Dáta zo zariadení UNIBox sú šifrované a odoslané do centrálneho Miniserveru cez rozhranie Ethernet, ten ich spracuje a zobrazí v UNIBox aplikácii:

  • Stav posuvných dverí
  • Stav osvetlenia
  • Stav klimatizácie
  • Stav teploty
  • Stav teploty privádzaného vzduchu
  • Stav ventilátora
  • Stav energií

A čo vaše individuálne riešenie s Loxone?

Pre skúsených vývojárov softvéru tretích strán založeného na Loxone Miniserveri poskytujeme podrobný popis rozhraní.

© Fotografie: Unimarkt

Zaujalo vás to?

Elektrikár

Ste elektrikár?
Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Ikona lopaty

Máte vlastný projekt?
Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už ide o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Ikona kniha

Mohlo by vás tiež zaujímať

Chcem byť informovaný o novinkách