Ako vybrať multiroom reproduktory a navrhnúť audio systém pre rôzne miestnosti?

Lucia Pavkova
15/03/2023 in Pre partnerov

Multiroom reproduktory Loxone z dielne Quadralu uspokoja nároky komerčných budov i všetkých milovníkov kvalitného zvuku! Ponúkajú špičkový zvuk, kvalitnú konštrukciu a najmä neprekonateľný pomer ceny a pridanej hodnoty. V kombinácii s Loxone Audioserverom pomôžu zautomatizovať každú budovu k dokonalosti. V blogu sme pre vás zhrnuli základné fakty a porovnania najnovších pasívnych reproduktorov v našej ponuke.

Základné fakty o produktoch

WALL Speaker

WALL Speaker

Skvele vyzerá a ešte lepšie počúva

Flexibilný dvojpásmový reproduktor, ktorá bol navrhnutý špeciálne pre použitie na stene. Vďaka integrovanému nástennému držiaku ho je možné nainštalovať vertikálne aj horizontálne. Perfektne zapadne do akéhokoľvek interiéru.

Satellite Speaker IP64 Passive

Satellite Speaker IP64 Passive

Super zvuk v sklone

Užívajte si dokonalý zvuk kdekoľvek chcete! Satellite Speaker IP64 Passive je vhodný nielen do interiéru, ale s certifikáciou IP64 urobí parádu aj vonku napr. vonkajšej záhradky reštaurácie či terase na chate. Vďaka rôznym možnostiam montáže a flexibilnému uhlu sklonu hravo spĺňa individuálne požiadavky každého projektu.

Satellite Speaker IP64 Passive
Install Speaker 7 Passive

Install Speaker 7 Passive

Excelentný zvukový zážitok

Vstavaný reproduktor Install Speaker 7 Passive zaujme mimoriadne rovnomerným a širokým rozptylom, ktorý zanechá vynikajúci zvukový dojem. Oproti jeho predchodcovi Loxone Speaker disponuje bohatými basmi s až štvornásobným výstupným výkonom, jednorámovou konštrukciou s o 50 % väčšou plochou membrány a je dokonale vyladený pre použitie s Loxone Audioserverom.

Install Speaker 10 Passive

Install Speaker 10 Passive

Pre plný pôžitok zo zvuku

Install Speaker 10 Passive je vysoko kvalitný vstavaný reproduktor, ktorý má napriek kompaktnej konštrukcii 10-palcový woofer. Jeho membrána Altima je overená z oceneného radu Quadral Aurum a Chromium. Kombinácia hliníka, titánu a horčíka zaisťuje vysokú vernosť reprodukcie, nízke zafarbenie zvuku, jemnú dynamiku a vysoké vykreslenie detailov.

Install Speaker 10 Passive

Kam a ktorý reproduktor zvoliť?

Aby sme to zhrnuli, pokiaľ plánujete novostavbu alebo veľkú rekonštrukciu, reproduktory Install Speaker 7 alebo 10 Passive sú naším odporúčaným riešením z dôvodu ich optimálnej integrácie s interiérom a vynikajúceho rozptylu zvuku. Môžete ich schovať do podhľadu, stropu, stien i nábytku a mriežku je možné lakovať, vďaka čomu sa hodia do každého dizajnu. Nainštalujte reproduktory tak, aby sa zvuk šíril rovnomerne, čím sa zabezpečí, že v danej miestnosti nebudú žiadne nežiaduce rozdiely v hlasitosti. Ako ich rozmiestniť sa dozviete nižšie. A neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať s akýmikoľvek otázkami. 

Naopak pokiaľ nemáte možnosť alebo nechcete inštalovať vstavané reproduktory, môže do interiéru použiť WALL Speaker. Skvele ladí s okolím a je možné ho položiť kdekoľvek. Hrať bude stále výborne. Satellite Speaker IP64 Passive má na druhej strane vodotesnosť IP64 a odolnú konštrukciu, vďaka čomu je ideálny do exteriéru aj na vlhké miesta, ako sú sauny, pivnice, bary a záhrady. Okrem toho majú reproduktory Satellite prakticky neobmedzené možnosti inštalácie, pretože môžu byť namontované vertikálne, horizontálne a dokonca aj naklonené vďaka flexibilnému držiaku.

Koľko reproduktorov potrebujem?

Veľkosť miestnosti Počet reproduktorov
1–10 m² 1 reproduktor
11–30 m² 2 reproduktory
31–60 m² 4 reproduktory
61–80 m² 6 reproduktorov
81–100 m² 8 reproduktorov
od 101 m² 10 reproduktorov

 

Kľúčové argumenty

Prečo by ste si mali kúpiť Install Speaker 7 Passive?
Install Speaker 7 Passive je riešením pre niekoho, kto hľadá kvalitný reproduktor s výborným pomerom ceny a výkonu. Bol ocenený renomovaným časopisom lite-Magazin, získal najvyššie hodnotenie od odborníkov medzi stropnými a nástennými reproduktormi.

  • na vnútorné použitie
  • skvelý pomer cena/výkon
  • malá veľkosť

Prečo by ste si mali kúpiť Install Speaker 10 Passive?
Install Speaker 10 Passive stavia na 50+ rokoch hi-fi skúseností Quadral a je vybavený membránou Altima, ktorá je známa medzi všetkými hi-fi a audio nadšencami a získala viacero ocenení v rade Aurum a Chromium. Posuňte svoj priestor na novú úroveň s absolútne špičkovým zvukom, ktorý sa už osvedčil v tisíckach projektov a vytvára jedinečný zážitok.

  • na vnútorné použitie
  • skvelý pomer cena/výkon
  • membrána Altima

Prečo by ste si mali kúpiť WALL Speaker
Ak nemáte možnosť namontovať vstavané reproduktory, alebo ak chcete integrovať špičkový stereo zvuk do interiéru na stenu alebo v polici – všade znie dobre!  Ideálny pre multiroom audio. Obal je vyrobený z kvalitného materiálu, ktorý zaručuje najlepšie zvukové vlastnosti.

  • na vnútorné použitie
  • možnosť nainštalovať vertikálne aj horizontálne
  • pevná konštrukcia

Prečo by ste si mali kúpiť Satellite Speaker IP64 Passive?
Ak nemáte možnosť namontovať vstavané reproduktory, alebo ak chcete integrovať špičkový stereo zvuk do vonkajšieho alebo vlhkého priestoru, pričom stále profitujete z jednoduchej inštalácie, robustného krytu a flexibilných možností montáže, toto je perfektné všestranné riešenie pre vás.

  • na vnútorné aj vonkajšie použitie
  • stupeň krytia IP64

Nižšie v tabuľke nájdete technické údaje k pasívnym reproduktorom Quadral.

Technické údaje

Tabuľka s technickými dátami k pasívnym reproduktorom

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách