8 dôvodov, prečo sa nezaobídete bez inteligentnej domácnosti

Lucia Pavkova
31/08/2023 in Know How

Už žijete, alebo stále ovládate? Elektrické žalúzie, systém fotovoltiky, multimédiá a mnohé ďalšie… Moderné budovy sú plné technológií. Musíme ich nejako ovládať, tak prečo na to neísť inteligentne? Okrem väčšieho komfortu a lepšej efektivity energií to má množstvo ďalších výhod – navyše ide o rozumnú investíciu, ktorá sa rýchlo vráti.

„Môžem si dovoliť inteligentný dom?“ – Častá otázka tých, ktorí si stavajú domov, prípadne sa chystajú ho renovovať a modernizovať. Ale žijeme v dobe technológií a inovácií. Správna je preto skôr otázka: „Môžem si dovoliť zaobísť sa bez inteligentného riešenia?

Jasne hovoríme: Nie! Toto je osem dobrých dôvodov, prečo sa bez inteligentnej domácnosti v dnešnej dobe už nezaobídete.

 

  1. Dáva vám viac času pre život »
  2. Chránite s ňou planétu »
  3. Chráni vás aj vašich blízkych »
  4. Pohodlie každý deň »
  5. Pretože to je jednoduchšie »
  6. Pretože sa to oplatí »
  7. Zostanete flexibilní »
  8. Pre samostatnejšiu starobu »
Otec číta dcére v posteli knihu

Dáva vám viac času pre život

Po vypínači svetla siahnete približne 5 600× za rok, tienenie štelujete 2 100×, kúrenie ovládate 1 750× a tak ďalej. Inteligentná budova vás od väčšiny týchto úkonov oslobodí a získate tak viac času na skutočne dôležité veci. Čas si za peniaze nekúpite.

Otec číta dcére v posteli knihu
Les

Šetríte planétu

Celosvetovo sú budovy zodpovedné za 44 % spotreby energie a 38 % emisií CO₂. Pomocou komplexného inteligentného energetického managementu môžete znížiť spotrebu energie vo vašom dome až o 50 %. Čím viac domácností ho bude využívať, tým menej miliónov ton CO₂ vyprodukujeme.

Spiace dieťa

Chráni vás a vašich blízkych

Ročne na Slovensku dochádza k stovkách až tisícom krádeží, požiarom i vytopeniam objektov. A určite nemožno podceňovať ani domáce úrazy seniorov. Inteligentná budova chráni nielen vás a vašich blízkych, ale aj sama seba. Prináša skutočný pocit bezpečia.

Žena sediaca pri okne

Pohodlie každý deň

Vaša obľúbená hudba v každej miestnosti, atmosférické svetelné scény s wow efektom, dokonalá teplota všade a mnoho ďalšieho. Približne 90 % života trávime v interiéri. Prečo by sme sa mali vzdávať komfortu, ktorý nám dokáže poskytnúť automatizácia? Je to ako si dnes kúpiť auto bez automatickej klimatizácie.

Žena sediaca pri okne
Touch Surface vsadené do kuchynskej linky

Pretože je to jednoduchšie

Niekoľko aplikácií, nespočet vypínačov, rôzne ovládacie panely a displeje – a žiadny prehľad. Používanie viacerých jednoúčelových riešení nám život skôr komplikuje, než zjednodušuje. Integrovaná inteligentná automatizácia naproti tomu preberá mnoho úloh a presúva technológie do pozadia.

Pretože sa to oplatí

Vďaka špeciálne vyvinutému a dokonale zladenému hardvéru a softvéru zaisťuje Loxone nielen zvýšenú kvalitu života vo vašom dome, ale zároveň zvyšuje hodnotu nehnuteľnosti ako takej. Vďaka bezplatným aktualizáciám si môžete byť istí, že vaše bývanie stále zodpovedá súčasným požiadavkám.

Zostanete flexibilní

Predtým detská izba – dnes posilňovňa. Čas naozaj rýchlo beží a život sa mení. A s ním aj vaše potreby. Preto je príjemné, keď sa zmenám prispôsobí aj váš domov.

Starszy pan obsługujący przycisk Touch

Pre samostatnejšiu starobu

Populácia starne. Zatiaľ čo v roku 1950 bola priemerná dĺžka života mužov ešte 65 rokov, v roku 2020 to už bolo 79 rokov. A očakáva sa, že do roku 2050 sa zvýši na približne 83 rokov. V starobe chceme čo najdlhšie zostať doma – tam, kde to máme najradšej a cítime sa najistejšie. K splneniu tohto priania môže významne prispieť automatizácia budov.

Loxone: Správne riešenie pre každú situáciu
– a každý rozpočet

„Inteligentná domácnosť je drahá.“ Nie nutne! Aby ste mali prehľad o tom, aká dostupná je inteligentná domácnosť Loxone, uvádzame pre porovnanie tri praktické príklady:

Dovolenka all inclusive

Vybavte svoj domov základnými prvkami domácej automatizácie a okrem inteligentného osvetlenia a tienenia využijete ďalších 47 funkcií – to všetko za cenu dovolenky all inclusive.

Elektrobicykel

Pridajte do vašej inteligentnej domácnosti viac funkcií za cenu elektrobicykla. Užite si ešte pohodlnejší životný štýl – napríklad s pôsobivým multiroom audio systémom.

Domáce kino

Pre tých, ktorí chcú vždy to najlepšie: Za cenu domáceho kina posuniete jednoduchosť aj pohodlie vo vašom domove na úplne novú úroveň.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách