5 vecí, ktoré by mal každý developer vedieť o automatizácii budov

Lucia Pavkova
27/11/2023 in Know How

Inteligentná automatizácia budov sa donedávna zdala byť pre mnohých len rozmarom, no dnes je samozrejmosťou. Umožňuje budovám efektívnejšie fungovať a generovať značné úspory. Pre developerov je čoraz častejšou témou, pretože chcú zákazníkom poskytnúť bezkonkurenčný komfort bývania a nižšie mesačné účty a zároveň zabezpečiť si jednoduchší a lacnejší proces výstavby nového zariadenia.

1. Moderné budovy
sa viac oplatia

S výstavbou nového zariadenia sú prirodzene spojené značné finančné náklady a rastúce ceny materiálov spôsobujú, že aj koncový zákazník musí stále viac platiť za vlastné štyri steny. Čo ak sa tieto náklady dajú výrazne znížiť? S Loxone môžete znížiť svoju finančnú záťaž vďaka redukovanej kabeláži a smart komponentom. Inteligentná automatizácia dokáže merať spotrebu energie pre každý byt zvlášť, takže nie je potrebné viesť samostatný kábel, napríklad z každého bytu do nabíjacej stanice pre elektromobil, ako je to v niektorých projektoch. Aplikácia Loxone a všetky aktualizácie sú navyše zadarmo, čo je na trhu inteligentných systémov automatizácie budov jedinečné.

Navyše, ak plánujete inštalovať fotovoltiku, vyrobenú energiu môžete jednoducho použiť na napájanie budovy pomocou Loxone na monitorovanie a riadenie energie. Vďaka zníženému počtu potrebných komponentov a schopnosti kontrolovať priebežné prevádzkové náklady majú developeri možnosť zlepšiť svoje finančné výsledky.

Loxone Campus - office

Loxone Campus je ultramoderné sídlo spoločnosti Loxone v rakúskom Kollerschlagu. Tu sa testujú všetky nové produkty pred ich vydaním do projektov koncových zákazníkov.

2. Meniace sa
stavebné štandardy

Zelená, ekologická výstavba sa stáva čoraz dôležitejšou a podporovanou. Dokonca v najbližších rokoch vyžadovanou Európskou úniou. Budovy sú zodpovedné za viac ako tretinu emisií skleníkových plynov v EÚ a vďaka inteligentným riešeniam máme možnosť to zmeniť. 

Certifikát BREEAM je jedným z najdôležitejších svetových štandardov preukazujúcich udržateľnú výstavbu. Budovy s certifikátom BREEAM okrem iného preukazujú nízku spotrebu energie, prítomnosť riešení znižujúcich emisie, použitie vhodných stavebných materiálov a správny rozvoj areálu budovy. To znamená, že investícia má nízky negatívny dopad na životné prostredie a prispieva tak k zabezpečeniu lepšej budúcnosti pre nás všetkých. Vďaka Loxone je získanie takéhoto certifikátu oveľa jednoduchšie a developer získava navyše konkurenčnú výhodu.

Aplikácia Loxone vám umožní jednoducho ovládať zariadenie

Aplikácia Loxone umožňuje jednoduché ovládanie budovy, poskytuje prehľad o aktuálnej spotrebe a okamžite informuje o poruchách.

3. Úspory, úspory
a ešte raz úspory

Záujemcovia o kúpu nehnuteľnosti pozerajú na každé euro, ktoré pôjde na pravdepodobne najväčšiu investíciu v ich živote. Toto je často mimoriadne finančne náročný moment, keď väčšina financií ide na dokončenie vášho vysnívaného domu. Preto dom, ktorý sám kontroluje spotrebu a efektívne ju optimalizuje dokáže priniesť veľké úspory, ktoré majú cenu zlata.

Už žiadne plytvanie energiou v ére bezprecedentne vysokých prevádzkových nákladov! Vďaka komplexnému energetickému managementu a inteligentným komponentom, ktoré fungujú bez nás, ale pre nás, je to na dosah ruky.

Hotel Mandarin Oriental v Prahe

Spotreba energie vo veľkých zariadeniach, najmä v obchodných priestoroch, je obrovská, napríklad v dôsledku používania zastaraných audio systémov. Loxone Audioserver dokáže znížiť spotrebu až šesťnásobne.

4. Problém?
Žiadny problém!

Pri tak dlhom a komplikovanom procese, akým je výstavba, sú komplikácie, žiaľ, jeho nevyhnutnou súčasťou. Samostatné tímy zodpovedné za jednotlivé etapy, finančné problémy, neplnenie zmlúv – každý developer vie, aký je to pocit a koľko bezsenných nocí to prináša.

Výberom Loxone bude celý projekt riešiť jedna spoločnosť. Jednoduchosť a univerzálnosť systému znamená, že aj keď bude jeden z našich partnerov z nejakého dôvodu nútený od projektu odstúpiť, ďalší z vyše tisícky vyškolených inštalatérov bude môcť bez meškania pokračovať v práci.

5. Nevídaný komfort

Vďaka automatizácii získajú obyvatelia a nájomníci jedinečný komfort. Spoločné priestory budovy sú centrálne riadené, čím sa zabezpečuje energeticky efektívna prevádzka a zároveň sa zvyšuje bezpečnosť zasielaním upozornení do každej jednotky vybavenej Miniserverom o napríklad zistenom úniku dymu alebo vody. Ak k tomu pridáte vždy dokonalú vnútornú klímu alebo pokročilý multiroom audio systém – na zákazníkov čaká neuveriteľné zvýšenie komfortu bývania, čo je skvelá konkurenčná výhoda. Okrem toho systém Loxone riadi osvetlenie, prístup a alarmy, vďaka čomu je správa spoločných priestorov budovy mimoriadne jednoduchá.

Rezidencia Oskarka v Českých Budějoviciach

Rezidencia Oskarka v Českých Budějoviciach je príkladom jednoduchej správy budovy pomocou systému Loxone. Systém má pod kontrolou spotrebu, riadenie prístupu a optimalizáciu vnútornej klímy s pomocou efektívne riadeného tienenia.

Inteligentná automatizácia je budúcnosťou stavebníctva vďaka svojmu potenciálu dosiahnuť lepšiu návratnosť investícií, podrobnej kontrole aktuálnych nákladov a zníženému negatívnemu vplyvu na životné prostredie. Predstavuje tiež výrazné zjednodušenie pre investora, ktorému odpadá mnoho starostí a správa inteligentnej budovy je výrazne jednoduchšia. V kombinácii s menším počtom komponentov, ktoré sa ľahko inštalujú, a podporou vyškolených Loxone Partnerov, nebola výstavba moderných budov nikdy jednoduchšia.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách