Stand-by killer voor energievreters

Uitdaging: Automatisch apparaten in standbymodus uitschakelen 

Standby-apparaten zoals televisies, muzieksystemen, koffiemachines, monitoren, enzovoort, zijn echte energieverslinders. Vaak worden deze apparaten bij afwezigheid of ‘s nachts in de standby-modus gelaten, waardoor ze onnodig stroom verbruiken. Met een standby-killer worden alle apparaten automatisch van het stroomnet losgekoppeld, zodat er geen onnodige stroomkosten meer worden verspild. In het volgende toepassingsvoorbeeld laten we je zien hoe je automatisch apparaten in de standby-modus kunt uitschakelen om stroom te besparen. 

Oplossing: Apparaten in standby-modus uitschakelen met behulp van de Smart Socket Air 

Met de Smart Socket Air verander je een gewoon stopcontact in een schakelbaar stopcontact. Met een paar klikken kunnen de aangesloten apparaten volledig van de stroom worden losgekoppeld. 

In ons Config voorbeeld laten we je zien hoe je kantoormonitoren automatisch kunt uitschakelen vanuit de standby-modus. Als het vermogen van de monitor onder de 10 watt ligt en de laatste medewerker het kantoor verlaat, onderbreekt het relais van de Smart Socket de gehele stroomvoorziening. De heractivering is heel eenvoudig via beweging in de kamer, dus wanneer ‘s ochtends de eerste medewerker het kantoor betreedt. 

Houd er rekening mee dat je een vertraging van 5 minuten instelt, zodat er voldoende tijd is om het kantoor te verlaten nadat de monitor is uitgeschakeld. 

Hardware:

Configuratie:

Download de voorbeeld configuratie:

De voordelen van het uitschakelen van apparaten in de standby-modus 

Apparaten in standby, zoals televisies of monitoren, zijn echte stroomvreters. De standby-killer bespaart jouw klanten veel stroomkosten en is eenvoudig te realiseren met Loxone. 

 

Gelieve lokale voorschriften en normen in acht te nemen! De inhoud van deze pagina is illustratief en kan niet zonder meer op elke situatie worden toegepast. De informatie die in de toepassingsvoorbeelden wordt verstrekt, vervangt op geen enkele manier de expertise van een Loxone Partner. Als je de functies die in de toepassingsvoorbeelden worden gepresenteerd wil gebruiken, neem dan contact op met je Loxone Partner.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks