Stand-by killer voor energievreters

In het kort: integreer een stand-by killer voor energievreters

Stand-by apparaten zoals tv, muziekinstallaties, koffiemachines, monitoren etc. zijn echte krachtpatsers. Veel mensen laten ze nog steeds in stand-by staan en verbruiken onnodig elektriciteit. Met een stand-by-killer worden alle energievreters automatisch van het stroomnet losgekoppeld zodat er geen onnodige stroomkosten meer worden verspild.

Hier laten we u zien hoe u met Loxone standby-apparaten zoals monitoren automatisch kunt uitschakelen en zo stroomkosten kunt besparen. Loxone speurt als het ware de energieslurpers op!

Oplossing & Configuratie: stand-by killer automatiseren met Loxone

Met de Smart Socket Air kunt u van een normaal stopcontact een schakelbaar stopcontact maken. Met een paar klikken worden de aangesloten apparaten volledig losgekoppeld van de stroomvoorziening en wordt de stand-by killer geactiveerd. 

In ons configuratievoorbeeld laten we zien hoe u de Smart Socket kunt gebruiken om energievreters zoals monitoren in een kantoor uit te schakelen. Als het vermogen lager is dan 10 Watt en u verlaat het kantoor, onderbreekt het relais van de Smart Socket de volledige spanning. De reactivering werkt zeer eenvoudig met bewegingsdetectie in de ruimte. 

Houd er rekening mee dat u een uitschakelvertraging van 5 minuten instelt, zodat u de tijd heeft om de kantoren te verlaten wanneer u de stand-by killer activeert.

Hardware:

Configuratie:


Stand-by killer

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een stand-by killer moeten overwegen?

De stand-by killer bespaart uw klanten gemakkelijk veel stroomkosten en is met Loxone zeer eenvoudig te realiseren.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks