Eerste spadesteek voor Loxone Campus


oktober 22, 2020 in Backstage
Vrijdag 16 oktober 2020 uur werd de eerste spadesteek gegeven voor de Loxone Campus. Op bijna acht hectare is een uniek intelligent gebouwencomplex van hotel, kantoor, logistiek- en trainingscentrum ingebed in het landschap. Het project van 55 miljoen euro wordt verwacht voltooid te zijn in het eerste kwartaal van 2023.

De bouwfase is begonnen

Ook al maakte de huidige Coronamaatregelen een groot evenement passend bij de gelegenheid onmogelijk, de sfeer op de ceremonie voor de Loxone Campus was zeer goed en ontspannen. We zijn erg blij dat de heer Markus Achleitner, lid van de staatsraad voor economische zaken, en talrijke vertegenwoordigers van de media bij de eerste spadesteek aanwezig waren. Met het planten van een boom werd de bouw van de Loxone Campus officieel gevierd. De bouwfase kan nu eindelijk beginnen!

Met de Loxone Campus bouwen we niets minder dan het epicentrum voor intelligente gebouwautomatisering in het hart van Europa voor iedereen die interesse heeft: van de woningbouwer, de uitvoerende partner tot de planner en de architect. Een centraal thema van de Campus is opleiding, bijscholing en vooral inspiratie. Voor onze gasten, partners en medewerkers uit de hele wereld wordt hier een bijzondere plek gecreëerd, die hen uitnodigt om de verscheidenheid aan intelligente gebouwautomatisering te ontdekken en te ervaren. Het gebouwensemble wordt architectonisch ingebed in het omringende landschap. Net als de bouw van ons basecamp is ook de Loxone Campus een baken dat laat zien hoe werken en leven er in de toekomst uit kan en zal zien.

Martin Öller

Oprichter, Loxone

Zo bieden wij onze gasten na afloop accommodatie in het modernste, intelligentste seminarhotel van Europa. Maar we komen ook onze belofte aan onze medewerkers na om de ‘Best Workplace for Performers’ aan te bieden. Want hier, in een prachtig landelijk gebied waar anderen graag hun vakantie doorbrengen, ontstaan ultramoderne jobs.

Rüdiger Keinberger

CEO, Loxone

Ingebed in het landschap

Bij de planning van de Loxone Campus is bijzondere aandacht besteed aan het behoud van het landschap. Met een team van architecten rond Marcel Amrhein van het architectenbureau ARKD Linz plannen we het volgende hoofdstuk van de Loxone geschiedenis.

Het bijzondere architectonische kenmerk van de campus is dat we het gebouw mochten creëren en vormgeven als een ontvouwing van de aangelegde groene ruimte. De afzonderlijke delen van het gebouw ontwikkelen zich uit het landschap en vloeien in de loop van de tijd terug naar het terrein. Overigens: het as-raster en de gebouwvorm zijn oorspronkelijk afgeleid van de driehoekige vormen van het oppervlak van de Miniserver, die het centrale besturingspunt is van elk intelligent gebouwautomatiseringssysteem van Loxone.

Marcel Amrhein

Zaakvoerder, ARKD Linz

Groot belang voor de regio en de ligging van Opper-Oostenrijk

300 Nieuwe banen, 55 miljoen euro investeringsvolume, 8 hectare grond en 2,5 jaar bouwtijd. De Loxone Campus is een uniek project met betekenis voor ons Loxonauten maar ook voor de regio.

Een dergelijk groot investeringsproject is, ondanks de huidige moeilijke tijden, waarvoor 55 miljoen euro decentraal in het Mühlviertel wordt geïnvesteerd en dus 300 nieuwe banen worden gecreëerd, een belangrijk signaal, niet alleen voor de regio, maar ook voor de hele vestigingsplaats van de bedrijven in Opper-Oostenrijk. Loxone is een goed voorbeeld van hoe binnenlandse bedrijven gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden die de digitalisering biedt en daarbij met innovatiekracht, vooruitziendheid en moed doordringen tot de top van de wereldmarkt. Met de nieuwe Loxone Campus zet het bedrijf zich niet alleen duidelijk in voor de locatie, maar geeft het door middel van opdrachten ook belangrijke impulsen aan de regionale economie en het creëren van nieuwe banen. Dit brengt extra toegevoegde waarde en nog meer levenskwaliteit voor de regio.

Markus Achleitner

Economische Raad van State, Opper-Oostenrijk

Indrukken van de eerste spadesteek

Neem een kijkje in onze fotogalerij en ontdek meer indrukken van de eerste spadesteek.

– Special Tip –

Hou onze vacatures in de gaten


Wil je ook graag deel uitmaken van de wereld van Loxone? Hou dan zeker onze vacatures in de gaten.

Ik wil meer over LOXONE weten