Smart Home versus Dumb Home

Bertien Van Peer
juni 30, 2017 in Know How
Een slimme woning of een niet zo slimme woning? Aan welke kant staat u? Staat u in de rode hoek en verblijft u nog steeds in een meer traditionele woning zonder de laatste Smart Home technologie? Of staat u in de groene hoek en geniet u van een volledig geautomatiseerde en intelligente woning? Welke is nu beter? Om dat te weten te komen, plaatsen we de twee tegen elkaar in een duel van vijf rondes. U zult wellicht niet raar opkijken wiens hand we in de lucht houden als overwinnaar … Ach, we gingen sowieso niet de meest objectieve jury┬ázijn ­čśë
 

 

 

Ronde 1: Thermostaten versus intelligente verwarming

Aan de muur bevestigde thermostaten laten een nauwe opvolging toe van de temperatuur, maar ze kunnen zichzelf niet zelfstandig aanpassen. Ze kunnen bovendien ook niet vanop afstand bediend worden. Slimme verwarmingssystemen kunnen dit w├ęl. Daarbovenop omvat het ook verwarmingszones, met andere woorden: ruimtes kunnen afzonderlijk ingesteld worden om overal uw perfecte comforttemperatuur te garanderen. Een aangename temperatuur van 21,5┬░C in de woonkamer, een koele slaapkamer van 18┬░C en een lekker verwarmde badkamer van 23┬░C? Dit kan allemaal! Wanneer u toch een andere temperatuur zou wensen, kan dit eenvoudig aangepast worden via de Loxone App. U kan ook op elk moment uw energieverbruik raadplegen om zo uw energiemanagement te optimaliseren.

Score: Smart Home 1 – 0 Dumb Home

Ronde 2: Inbraakalarmen versus Loxone Security alarmsystemen

Gesofisticeerde traditionele alarmsystemen werken goed, maar ze kunnen extreem duur zijn. E├ęn van de beste dingen aan een Loxone alarmsysteem is dat u geen extra materiaal dient te voorzien – u kan eenvoudigweg gebruikmaken van de componenten die al aanwezig zijn in uw woning. Verlichting, audiosystemen, zonwering, al wat u wilt. U kunt ook kiezen voor automatische oproepen, push notifications of e-mails naar u of een persoon naar keuze wanneer er iets loos is. Soms is het bij een klassiek alarmsysteem ook lastig om het aan en uit te schakelen. Ons systeem kan zo geconfigureerd worden dat een eenvoudige toets in onze App of een drukpunt hiervoor kunnen zorgen – dit op een veilige manier en slechts in enkele seconden!

Score: Smart Home 2 – 0 Dumb Home

Ronde 3: Lichtsferen versus lichtschakelaars

Met slimme verlichting kunt u de absolute controle nemen over uw lichten. Gepersonaliseerde vooraf ingestelde lichtsferen gebruiken dankzij ├ę├ęn vingertoets, ‘alles uit’-centrale functies, LED kleurselectieveld op uw smartphone, precies dimmen, verlichting triggered door beweging, getimede verlichting, verlichtingsniveau volgens weer/helderheid … noem maar op! In vergelijking kunnen dumb homes niet veel dommer worden op het gebied van verlichting, in deze is het gewoon ‘aan’ en ‘uit’.

Score: Smart Home 3┬á– 0 Dumb Home┬á

Ronde 4: Stereos versus multiroom audio

We kennen al jaren het concept van single room audio. Wordt het geen tijd om dit verder te ontwikkelen? Wij zijn hier alvast van overtuigd. Draadloze multiroom audio die vanop afstand bediend kan worden en verschillende MP3s, CDs, radiozenders – wat u maar wil – kan spelen in twaalf verschillende ruimtes. Dat is pas interessant! Volume, nummers en zenders kunnen bediend worden via drukknoppen, touchpanelen, iPads … Muziek integreren in andere aspecten┬ávan uw woning zoals partysferen, text-to-speech meldingen en inbraakalarmen? Geen probleem. Beter dus dan traditionele audio set-ups? Natuurlijk!

Score: Smart Home 4 – 0 Dumb Home

Ronde 5: Centrale afstandsbediening versus een geautomatiseerde home cinema

Een tafel vol afstandsbedieningen? Geen interesse …

Het positieve aan het ‘Loxoneren’ van uw Home Cinema is dat u gebruik kan blijven maken van al het dure materiaal waar u al veel geld aan gespendeerd heeft. U kan het gewoon effici├źnter en slimmer gebruiken dan voorheen. Sluit al uw systemen aan op uw Miniserver en u hoeft zich nooit nog zorgen te maken over welke afstandsbediening, televisiekanaal, kabel of HDMI/VGA input u nodig heeft. Duik in uw Loxone App, selecteer uw vooraf ingestelde sfeer en┬áu bent vertrokken! Dumb Homes zijn echt verleden tijd nu …

Score: Smart Home 5 – 0 Dumb Home

Eindscore: Smarthome 5 – 0 Dumb Home

Overtuigd door de beslissing van de jury? Haal eenvoudigweg een Miniserver in huis en maak van uw Dumb Home een Smart Home en word vandaag nog een automatisering-kampioen! We hebben dan misschien geen gouden beker om op de kast te zetten, maar we hebben wel een geweldig Loxone productassortiment!

Real Smart Home Experience Tour

Benieuwd? Reserveer nu jouw gratis infosessie in onze demowoning en beleef het Real Smart Home zelf!

Ik wil meer over LOXONE weten