5 voorbeelden waarom Smart Home bewoners meer ontspannen op reis gaan


juli 4, 2019 in Know How
Fijn, wit zandstrand onder de voeten, het rustgevende geluid van de golven op de achtergrond, warme zonnestralen op het gezicht en een koele cocktail in de hand. Kortom: eindelijk vakantie! Wij laten je 5 voorbeelden zien hoe je eenvoudig kunt genieten van een welverdiende vakantie dankzij het Loxone Real Smart Home.

Naast de bikini en jouw lievelingsboek is er geen plaats meer in de koffer voor allerhande grote en kleine alledaagse zorgen. Deze moeten thuisblijven, alleen zo kan je volledig ontspannen.

Niet langer piekeren of alles goed is in huis, deze zorg neemt jouw woning zelf van je af. Hoe? Dat tonen we jou door twee families op reis te sturen. Terwijl de Hansens in een Loxone Smart Home leven, hebben de Dittmanns gekozen voor een conventionele woning.

Wij nemen je graag mee op reis.

Smart Home Urlaub - Fam Hansen

Familie Hansen
David (37), Ella (33), Jan (3) en Sophia (3)
leven in een Loxone Smart Home

Konventioneller Urlaub - Fam Dittmann

Familie Dittmann
Wolfgang (36), Martina (32), Paulina (8) en Jonas (4)
leven in een conventionele woning

Het avontuur begint!

Smart Home Urlaub - Fam Hansen
Fam. Hansen

15 Minuutjes voor het afgaan van de wekker heeft de zonwering al de eerste zonnestralen in de slaapkamer van de Hansens binnengelaten om hen zachtjes uit dromenland te doen ontwaken. Met een voorzichtige fade-in start om stipt 6u30 het lievelingslied van de familie om het komende avontuur aan te kondigen.

Goedgezind betreedt het gezin de badkamer waar eveneens het lievelingslied gespeeld wordt. De vakantie kan goed ingezet worden.

Wetende dat het Smart Home zich volledig uit zichzelf bekommert om allerhande taken, is er nog genoeg tijd voor een gezellige kop koffie.

Wanneer de Hansens de woning verlaten, activeert David in enkele kliks in de app de vakantiemodus.

Hij krijgt direct volgende melding: “Het raam in de badkamer staat nog open”. Ella loopt nog snel even naar de badkamer – de vakantie kan beginnen.

Konventioneller Urlaub - Fam Dittmann
Fam. Dittmann

Een schel gering haalt de Dittmanns abrupt uit dromenland. Martina wil de ouderwetse wekker al heel lang wegdoen.

Nog een beetje versuft, sleept de familie naar de badkamer. Nog een klein kattenwasje en dan kan het beginnen.

Hoewel, nog niet helemaal. Eerst moet Martina nog een laatste rondgang doen door de woning. Zijn alle ramen toe? Zijn alle rolluiken naar beneden? Is het licht uit in de kelder? Is de televisie losgekoppeld? Staat de verwarming uit? Zijn de timers geactiveerd?

Nog snel even naar de buren om de sleutel in de brievenbus te gooien.

Een korte blik op de klok: “Verdorie, al 5 minuten te laat.” Laten we snel vertrekken.

Naar de luchthaven

Smart Home Urlaub - Flughafen Fam Hansen
Fam. Hansen

Met de kennis dat thuis alles in orde is, kunnen de Hansens al tijdens de rit naar de luchthaven volop genieten van de aankomende vakantie.

Op het moment dat David de woning in vakantiemodus gezet heeft, nam de woning immers allerlei taken volledig automatisch uit handen van de familie. Zo werd:

 • de zonwering in automatische modus gezet;
 • gecontroleerd of alle ramen en deuren toe zijn;
 • elke stroomverbruiker van het net gehaald;
 • de warmwaterboiler een beetje lager gezet;
 • het alarm geactiveerd;
 • een aanwezigheidssimulatie gestart;

Op de luchthaven is er nog tijd voor een klein ontbijt vooraleer de Hansens volledig ontspannen als één van de eersten door de check-in slenteren.

Konventioneller Urlaub - Flughafen Fam Dittmann
Fam. Dittmann

De Dittmans zijn enkele minuten onderweg wanneer Martina plots een naar voorgevoel krijgt: is de stijltang uitgetrokken of werd dit vergeten tijdens het hectische vertrek?

De gedachte laat haar niet meer los, de Dittmans maken dus rechtsomkeer.

Natuurlijk was alles in orde. Hoewel Martina’s geweten nu wel gesust is, heeft de kleine omweg wel tijd en zenuwen gekost.

Licht gestresseerd komt de familie aan op de luchthaven en haasten ze zich onmiddellijk naar de check-in: “Verdorie, wat is de rij lang!”

Vier plaatsen naast elkaar zijn helaas niet meer mogelijk op het vliegtuig, dus de familie wordt tijdens de vlucht verdeeld.

Eindelijk aangekomen

Een onverwacht onweer

In de online-editie van het lokale dagblad, dat de families ook graag op vakantie lezen tijdens het ontbijt, staat er een beetje slecht nieuws. Een zware storm trof gisteren de regio, ondergelopen kelders zijn het resultaat.

Smart Home Urlaub - Unwetter Fam Hansen
Fam. Hansen

David en Ella kunnen volledig ontspannen blijven. Hun Smart Home had hen immers via de smartphone verwittigd als een watermelder water had gedetecteerd.

Indien er wel water werd gedetecteerd, hadden ze onmiddellijk verwittigd geweest en konden ze tijdig iemand langs hun woning sturen.

Aangezien geen enkele sensor water gedetecteerd heeft, is sowieso alles in orde. Maar om toch absoluut zeker te zijn, werpt Ella een korte blik op de app. Alles is inderdaad effectief OK.

De Hansens hebben geluk. Er staat hen niets in de weg voor een leuke dag aan het strand.

 

Konventioneller Urlaub - Unwetter Fam Dittmann
Fam. Dittmann

De Dittmanns panikeren. Is ook hun woning getroffen?

Snel telefoneert Martina haar moeder. In het ouderlijke huis staat er daadwerkelijk water in de kelder. Omwille van de chaos kan haar moeder niet onmiddellijk naar de woning van haar dochter gaan. Ze belooft om dit wel zo snel mogelijk te doen.

Er volgen gespannen momenten. Het ontbijt smaakt niet zo lekker meer en omwille van de angst wordt er ook niet langer uitgekeken naar de dag aan het strand.

Eindelijk het verlossende telefoontje. Ze hebben geluk gehad, de Dittmanns zijn er nipt aan ontsnapt.

 

PS: De watermelder is nog lang niet alles

Ook wanneer één van de rookmelders alarm geeft, worden de Hansens onmiddellijk geïnformeerd zodat ze snel hulp kunnen vragen.

En dan zijn nog niet alle veiligheidsrisico’s gedekt, vakantietijd betekent vaak ook inbraaktijd. Hoe het Smart Home van de Hansens omgaat met dit gevaar, lees je in onze blog over bescherming tegen inbraak in een Smart Home.

Een lang verwacht pakket

Beide families liggen ondertussen op het strand wanneer er thuis iemand aan de voordeur staat en aanbelt. Eindelijk is de postbode daar met het langverwachte pakket.

Smart Home Urlaub - Paket Fam Hansen
Fam. Hansen

De Hansens kennen hun postbode al langer dan vandaag. Voor ze op reis vertrokken, had David al een eenmalige code gecreëerd voor de NFC Code Touch waarmee de garage (en alleen de garage) kan betreden worden. Hier kan de postbode de lang verwachte zending eenvoudig deponeren.

Jan verheugt zich er al op om zijn nieuwe fiets eindelijk uit te testen.

Via de smartphone kan David zich ook live laten informeren over bezoek en zelfs de deur vanop afstand openen. Maar dat doet hij niet – deze vakantie wil hij ongestoord genieten.

 

Konventioneller Urlaub - Paket Fam Dittmann
Fam. Dittmann

Bij de Dittmanns gaat het bezoek onopgemerkt voorbij. Aangezien ze de postbode (logisch) geen sleutel gegeven hebben, vertrekt hij samen met het pakket.

Het pakket komt terecht in een ophaalpunt. Wolfgang dient het dus na zijn vakantie nog af te halen.

PS: Het beperkt zich ook niet alleen tot de postbode

De Hansens kunnen voor de NFC Code Touch verschillende codes met volledig individuele rechten aan verschillende personen geven. 
De buurman die heel vriendelijk voor hun kat zorgt, heeft bijvoorbeeld met zijn code alleen maar toegang gedurende de vakantieperiode van de Hansens. Bij terugkeer werkt de code niet meer.

Terug naar huis

Mooie liedjes duren (helaas) niet lang. Zo komt ook snel een einde aan de mooiste tijd van het jaar. Dit geldt ook zo voor onze beide families, Smart Home bewoners of niet …

Smart Home Urlaub - Rückkehr Fam Hansen
Fam. Hansen

Reeds aan het begin van de vakantie had David op de kalender aangeduid wanneer ze terug naar huis zouden komen.

Hun Smart Home treft volledig automatisch alle voorbereidingen om hun terugkeer zo aangenaam mogelijk te maken.

 • de ventilatie en warmtepomp werken terug normaal;
 • de stand-by apparaten kunnen opnieuw gebruikt worden;
 • in de volledige woning heersen aangename temperaturen;

De Hansens moeten tijdens hun terugreis niet nadenken over hun woning. Ze kunnen tot de allerlaatste seconde genieten van hun vakantie.

En zelfs daarna ook nog. Want in een woning die jaarlijks tot wel 50.000 handelingen uit handen neemt, is het toch wel altijd een beetje vakantie 😉

Konventioneller Urlaub - Rückkehr Fam Dittmann
Fam. Dittmann

De Ditmmanns zijn nog niet terug naar huis vertrokken, maar toch is de vakantie al voorbij.

Vanuit het hotel belt Martina haar buurvrouw om haar er aan te herinneren de verwarming terug op te zetten.

In de terugvlucht spoken gedachten door het hoofd of alles wel OK is thuis.

Eindelijk thuis kunnen ze gerust zijn: alles is in orde.

Nu moeten ze de woning weer bewoonbaar maken:

 • rolluiken omhoog;
 • verluchten;
 • stand-by apparaten weer inschakelen;

 

– Special Tip –

De Loxone
Experience Tour


Ga op ontdekkingstocht en beleef het Loxone Smart Home met jouw eigen zintuigen. Boek jouw kosteloze Experience Tour in onze demowoning.

Ik wil meer over LOXONE weten