Onbezorgd ouder worden i.s.m. Carédo Comfortwonen en CuraeVitel Balie


juli 4, 2019 in Case Studies
“Onbezorgd ouder worden in een toekomstbestendige woning”. De visie van Carédo Comfortwonen leunt sterk aan bij die van Loxone. Zorgwonen staat immers ook bij ons hoog op het prioriteitenlijstje. Daarom kunnen wij met trots meedelen dat het Loxone Smart Home systeem standaard geïntegreerd wordt in de woningen van Carédo Comfortwonen. Wij waren alvast aanwezig op de eerste steenlegging van het project “De Zaete” in Yerseke dat dit jaar nog opgeleverd wordt. Nieuwsgierig? Hieronder lichten we al een tipje van de sluier op!

“De Zaete” – een prachtige woonlocatie aan het water

In Yerseke, aan de rand van de Oosterschelde, realiseert Carédo Comfortwonen in samenwerking met CuraeVitel Balie en Loxone 28 luxe appartementen voor actieve ouderen. Zij kunnen hier een hoge kwaliteit van leven combineren met comfortabel ouder worden.

Yerseke heeft een gezellige jachthaven en een pittoresk winkelhart en staat bekend als vissersdorp.

De toekomstige bewoners kunnen dus naast het ongeëvenaarde wooncomfort van een Loxone Smart Home genieten van lekker verse oesters, mosselen en andere zeevruchten.

ONDER DE LOEP

Architect:
Bouwkundig Ingenieursburo Philipsen


Loxone Partner: ITN Groep


Bouwjaar: 2019


Aantal: 28 luxe appartementen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Stel dat “ouder worden” en “oud zijn” iets is waar niemand zich zorgen om maakt en stel dat je de regie houdt over je eigen leven. Je eigen leven tot aan de laatste dag. Dat je ondanks de beperkingen die je ondervindt bij het ouder worden in staat blijft de dingen te doen die het leven de moeite waard maken. Zouden we dan nog steeds over “ouder worden” en vergrijzing praten alsof het een probleem is?”

Tijdens de eerste steenlegging van Carédo Comfortwonen van het project “De Zaete” in Yerseke zetten deze woorden vele mensen aan het denken. Het project biedt alles wat ouderen nodig hebben: van comfortdiensten, zorgdiensten en woondiensten tot uiteraard een woning die het leven eenvoudiger maakt. 

CuraeVitel Balie

De bewoners van deze comfortabele ouderenwoningen kunnen gebruik maken van een uitzonderlijk aanbod aan diensten, service en zorg op maat. Deze totale zorgoplossing wordt voorzien door CuraeVitel Balie dat letterlijk “zorg en leven” betekent. Zij streven naar een thuis waarin een perfecte balans terug te vinden is tussen comfort en zorg. Deze comfortdiensten veraangenamen de kwaliteit van het leven.

CuraeVitel Balie is een handelsnaam van InoCare, een gespecialiseerd adviesbureau in de zorg dat werkt aan het optimaliseren van de processen in de verschillende deelgebieden van de zorgsector.

Bij CuraeVitel Balie staan drie kernwoorden centraal: “persoonlijk”, “modern” en “thuis”. In elke woning wordt met zorg nagedacht over elk detail zodat de bewoners kunnen blijven genieten van comfortabel en zelfstandig wonen en leven in elegante en moderne woningen of appartementen. Wonen en leven in een nieuwe ’thuis’ zodat je zolang mogelijk zelfstandig kan leven en ouder kan worden, ook wanneer het even wat minder gaat. Hiervoor biedt CuraeVitel Balie alle nodige zorg-, comfort- en woondiensten aan.

Zorgdiensten

CuraeVitel Balie fungeert als regisseur bij een zorgvraag en is het centrale aanspreekpunt voor zowel de bewoner als de zorgleverancier. Er is een samenwerking met zorgprofessionals die helpen bij alle vragen rondom het thema zorg.

Woondiensten

Bewoners kunnen op locatie de huismeester/locatiemanager aanspreken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen gebouwgebonden werkzaamheden en werkzaamheden uitgevoerd door de klus- en reparatiedienst. 

Comfortdiensten

Dit zijn extra diensten die dienen om het leven aangenamer te maken. Hiervoor wordt een eigen vergoeding gevraagd. Hier kan het gaan om allerlei zaken: van het aansluiten van de televisie, tot het wassen en strijken, tot het regelen van de kapper.

Met trots kunnen wij aankondigen dat Loxone Benelux een samenwerking is aangegaan met Carédo Comfortwonen om ouderen een gezond en gelukkig leven te bieden. Elke woning wordt standaard uitgerust met het Loxone Smart Home systeem om zo talloze handelingen uit handen te nemen en ouderen meer tijd voor het leven te bieden.

Verlichting, verwarming, audio, veiligheid … Allemaal dingen die voor bewoners belangrijk zijn en waarvoor Loxone een gestandaardiseerde oplossing biedt. 

In de comfortwoningen van Carédo Comfortwonen staat dankzij een nauwe samenwerking met CuraeVitel Balie en Loxone, kwaliteitsvol ouder worden centraal. Er wordt stilgestaan bij kwesties zoals veiligheid, toegankelijkheid en comfort. 

Binnenkort gaat onze Loxone Partner ITN Groep aan de slag om het Loxone systeem in elk appartement te integreren. 

Hou zeker onze blog in de gaten voor meer updates over dit mooie project!

– Special Tip –

Jouw perfecte informatiebron


Wil je meer weten over de mogelijkheden in een Loxone Real Smart Home en over onze innovatieve productwereld? Dan is het welcome home magazine jouw perfecte bron van inspiratie. Op 70 bladzijden vind je veel inspiratie, tips en antwoorden.

Ik wil meer over LOXONE weten