Wat komt er na de PV-boom?

Steffi De Graaf
juni 30, 2023 in Know How
Sinds de stijging van de energieprijzen vorig jaar vullen de orderboeken van elektriciens zich als vanzelf. Zonnepanelen zijn in trek als nooit tevoren. Maar de slimme ondernemer denkt al aan de tijd na het hoogtepunt.

Fotovoltaïsche modules worden zelfs op de kleinste oppervlakken gebruikt om zo onafhankelijk mogelijk te worden van de elektriciteitsprijzen van het elektriciteitsnet. Dus zolang de fabrikanten van fotovoltaïsche panelen en omvormers leveren, kan gekwalificeerd personeel zich nauwelijks van het werk redden. Maar wat als de vraag weer daalt? En de concurrentie toeneemt?

Energiemanagement vandaag, morgen het Smart Home

Het is gemakkelijk om je te onderscheiden van de concurrentie en tegelijkertijd de zaken veilig te stellen voor de jaren na de PV-boom. Wie zijn projecten vandaag uitrust met een Miniserver, biedt zijn klanten niet alleen een veel beter energiebeheer, maar stelt nu ook de eisen van de toekomst veilig.

Holistisch energiebeheer

Het fotovoltaïsche systeem brengt elektriciteit in huis. Maar wat dan? Hoe kan het op de best mogelijke manier worden gebruikt?

Loxone biedt de nodige hardware en software om holistisch energiebeheer te implementeren. Bovendien kunnen alle gangbare fabrikanten van omvormers, opslagunits en verwarmings- en koelsystemen worden geïntegreerd. Zo haal je in drie stappen het beste uit het nieuwe PV-systeem voor jouw klanten:

1. De energiebehoeften begrijpen: de energiebehoeften en -productie van een gebouw moeten worden gemeten en geanalyseerd. Met onze Energiestroommonitor kan je in realtime zien hoeveel elektriciteit het PV-systeem produceert, hoeveel er in het gebouw wordt verbruikt en hoeveel er aan het net wordt geleverd.

2. Het basisstroomverbruik verminderen: de energie die een gebouw dag na dag draaiende houdt, wordt het basisstroomverbruik genoemd. Met Loxone help je dit te verminderen.

3. Energieverbruik verschuiven: energie moet worden verbruikt wanneer het goedkoop is. Met een PV-systeem wordt overdag meestal meer elektriciteit opgewekt dan nodig is, terwijl deze ’s nachts van het elektriciteitsnet moet worden gekocht. Met Loxone help je jouw klanten om pieken te vermijden en optimaal gebruik te maken van zelf opgewekte elektriciteit.

Duurzaam succes dankzij Smart Homes

Zodra de Miniserver in huis is en het energieverbruik optimaliseert, zijn er talloze mogelijkheden voor verdere projecten. Verlichting, zonwering, verwarming en koeling, audio, beveiliging, toegankelijkheid en nog veel meer kunnen eenvoudig achteraf worden geïnstalleerd met Loxone en openen de deur voor toekomstige bestellingen. Op deze manier wordt de installatie van het PV-systeem een succesvolle klantrelatie op lange termijn.

Een praktijkvoorbeeld: het PV-systeem staat op het dak en produceert veel elektriciteit in de zomer. Maar in de winter moet er nog steeds veel energie worden gekocht voor verwarming. Dit wordt de eigenaar duidelijk door de Energiestroommonitor die is geïnstalleerd als onderdeel van de PV-installatie. Hij neemt contact op met zijn Loxone Partner en een paar weken later zijn verwarming, zonwering en airconditioning geïntegreerd in Loxone.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten