Loxone: Fidea Smart Home Label

Bertien Van Peer
februari 16, 2018 in Backstage
Zoals jullie weten staat deze maand volledig in het teken van veiligheid. Elke week bieden we jullie meer inzicht in hoe een Loxone Smart Home bescherming biedt tegen inbraak en steeds waakt over haar bewoners, het gebouw en jouw privacy.

Wel, vandaag maken we met trots nog een nieuwtje bekend. Loxone Benelux is namelijk een samenwerking aangegaan met Fidea Verzekeringen om jullie veiligheid verder te optimaliseren. Fidea beloont klanten die hun woning uitrusten met intelligente preventiesystemen en Loxone is hieruit gekomen als dé ideale veiligheidsoplossing.

Vereisten om te voldoen aan het Fidea Smart Home Label

Waarom Loxone? Heel eenvoudig, wij hebben een veiligheidsoplossing die beantwoordt aan alle verwachtingen. Eerst en vooral moet een veiligheidssysteem de bewoners verwittigen bij gevaar, ook wanneer ze niet thuis zijn. Dit kan gebeuren via de Loxone app of via de caller service die een oproep verzendt naar jouw smartphone.

Aangezien een veiligheidssysteem niet alleen beschikbaar mag zijn voor mensen die gaan bouwen of zeer grondig gaan renoveren, is het voor mensen die niet opnieuw bekabelen heel belangrijk dat het systeem ook draadloos kan werken. Een Loxone Smart Home biedt zowel een draadloze als een bekabelde oplossing voor automatisering.

Uiteraard dienen de geplaatste apparaten, het ontwerp en de plaatsing ook te voldoen aan de geldende EN-normen en dienen ze gecontroleerd en onderhouden te worden overeenkomstig de voorschriften van de fabrikant.

En last but not least, de gebruikte toestellen dienen te communiceren met een centraal, geïntegreerd en beveiligd systeem.

Preventiesferen

Fidea kijkt naar preventiesferen. De organisatie onderscheidt er drie waarop Smart Home toestellen betrekking kunnen hebben. Deze zijn: brand, inbraak en water. Om in aanmerking te komen voor het Fidea Smart Home Label combineert het systeem branddetectie met minstens één andere sfeer.

 

Wat zijn de preventiesferen?

Brand (dit is de verplichte sfeer)
Dit zijn systemen die brand, rook, gas, hitteontwikkeling detecteren.
Bv. rookmelders, brandmelders
PS: onze Loxone Touch drukknoppen zijn meer dan alleen bedieningselementen, ze hebben ook een ingebouwde temperatuursensor.

Inbraak
Dit zijn systemen die pogingen tot diefstal detecteren.
Bv. bewegingsmeldersglasbreukmeldersraam- en deurcontactenslimme vensterhandvaten.

Water
Dit zijn systemen die potentiële lekken detecteren.
Bv. waterdetectie, detectie van ongewone volumes waterverbruik.

Zoals je ziet: Loxone heeft voor elke preventiesfeer een oplossing!

Fidea raadt zelf ook enkele voorzorgsmaatregelen aan om jouw woning veiliger te maken. Wil je graag deze tips even doornemen? Klik dan op deze link.

What’s in it for you?

Naast een betrouwbare veiligheidsoplossing kunnen jullie onder bepaalde voorwaarden(*) vanaf nu een korting tot 5% krijgen op bepaalde brandverzekeringen bij Fidea. De voorwaarden die betrekking hebben op een samenwerking met Loxone zijn onder meer:

  • Dat de installatie werd uitgevoerd door een erkende Silver, Gold of Platinum Partner;
  • Dat de installateur verklaart dat de installatie door hem/haar werd uitgevoerd;
  • Dat de installatie up-to-date wordt gehouden volgens de voorschriften van de fabrikant.

(*) Dit aanbod is onder voorwaarden. Jouw Fidea-bemiddelaar kijkt graag voor jou na of je in aanmerking komt voor een korting op jouw verzekeringspremie.

Voor onze partners: de verklaring (zie hierboven) vind je in jouw partner area op onze website. Nadat je bent ingelogd, klik je op ‘partner area’ en onderaan vind je de documenten onder downloads.

Ik wil meer over LOXONE weten