Loxone in commercieel project – oude zoutmijn


augustus 19, 2019 in Case Studies
In de oude zoutmijn in Bad Reichenhall, Duitsland werd het voorgezeefde zout uit de pekelbronnen opgeslagen en voor verder transport klaargemaakt. In 2019 werd het historische depot omgevormd tot een modern evenementencentrum met Loxone technologie.

Een heel bijzondere locatie

De eenvoud van Loxone was de doorslaggevende factor waarom Loxone Platinum Partner, LoxHome24, voor dit project heeft gekozen voor Loxone. Op een oppervlakte van ongeveer 600 vierkante meter werden talrijke gebouwautomatiseringsfuncties geïmplementeerd.

Temperatuur en luchtkwaliteit zijn bijzonder belangrijk in evenementenlocaties. De geïntegreerde temperatuursensoren in de Loxone Touches in combinatie met de stelventielen zorgen voor de perfecte temperatuur in beide evenementenhallen. Het centrale ventilatiesysteem, dat via een RS485-interface op het Loxone systeem is aangesloten, verwarmt en koelt de ruimtes.

Het onderwerp verlichting is van doorslaggevend belang in de gastronomie. De automatisering van de lichtsturing vereenvoudigt het dagelijkse werk voor de medewerkers en creëert een speciale sfeer voor de gasten. De DALI Extension werd gebruikt om de verlichting aan te sluiten.

In geval van brand in de oude zoutmijn is de veiligheid van de gasten automatisch gewaarborgd: de zonwering gaat naar boven, het licht wordt op het hoogste niveau geactiveerd en de brandweer wordt telefonisch gewaarschuwd.

Feiten en cijfers

Voltooiing
Juni 2019


Oppervlakte
600 m2


Loxone Platinum Partner
LoxHome24


Loxone Componenten
1x Miniserver
6x Relay Extension
1x Modbus Extension
2x Tree Extension
1x RS485 Extension
2x DALI Extension
85x Stellantrieb Tree
25x Touch Tree
3x Nano 2 Relay Tree
20 Bewegingsmelder Tree

Het was belangrijk voor ons om met eenvoud een Smart Project te creëren. Waar je met een paar klikken veel kunt veranderen en het gebouw kan aanpassen aan de huidige situatie. Deze eenvoud moet beginnen bij de bekabeling en installatie op een kostenefficiënte manier tot en met de openheid van het systeem voor verschillende externe systemen in het hele gebouw. Alleen op deze manier kan een intelligente interactie tot stand worden gebracht die energie en kosten bespaart. Om zo’n groot systeem operabel te maken, heb je gelijkheid nodig in alle secties en verschillende scènes of modi. Of het nu gaat om de beheerder of de lichttechnicus voor evenementen, iedereen moet het systeem onmiddellijk kunnen bedienen.

Florian Schertler

Bedrijfsleider & Loxone Platinum Partner, LoxHome24

Loxone im Gewerbe - Projekt Alte Saline Bad Reichenhall
Loxone im Gewerbe - Projekt Alte Saline Bad Reichenhall
Loxone im Gewerbe - Projekt Alte Saline Bad Reichenhall
Loxone im Gewerbe - Projekt Alte Saline Bad Reichenhall
Loxone im Gewerbe - Projekt Alte Saline Bad Reichenhall

Foto’s: (c) Josefine Unterhauser – Fotografie

Ik wil meer over LOXONE weten