Een blik achter de schermen van onze Audioserver fotoshoot

Bertien Van Peer
september 7, 2020 in Backstage
Fotografie is een ingewikkeld proces. Soms heb je een geweldig idee en slaag je er niet in het in de praktijk te brengen, soms heb je alle middelen die nodig zijn om geweldige foto’s te maken, maar je mist het idee. Gelukkig voor ons speelden deze twee factoren perfect samen tijdens onze fotoshoot voor de Audioserver release. Onze kleurrijke luidsprekerfoto is geboren.

Het idee

Bij een zo belangrijke productrelease als die van de Audioserver, heb je goed beeldmateriaal nodig om het product vanuit marketingperspectief te ondersteunen. Daarom dachten we na over een geweldige functie van de Audioserver die we konden gebruiken als beeldmateriaal. Na een korte brainstorm kwamen we uiteindelijk vast te zitten op een voor de hand liggend onderwerp: kracht. Zoveel vermogen voor luidsprekers verpakt in een product dat op een standaard DIN-rail past – daar moesten we iets van maken. Omdat we ook een nieuwe kleur hadden geprobeerd op het gebied van design, wilden we deze lijn behouden voor het fotomateriaal.

De voorbereiding

De twee belangrijkste onderdelen voor de opnames waren natuurlijk de Audioserver en een luidspreker. Als we de kracht van ons nieuwe systeem willen tonen, dan doen we dat meteen goed. Verder heb je goede camera-apparatuur nodig. Gelukkig was dit al beschikbaar in het bedrijf. We moesten dus alleen een geschikte set vinden. De keuze viel op de garage – vooral vanwege de ontbrekende ramen. Zoals je op de foto kan zien, voltooiden een paar kratten van ons Loxone Smart Beer (van de brouwerij Hofstetten) de inrichting.

backstage foto setup
audioserver test foto

De eerste test

Voordat we onze opstelling in de garage opzetten, moesten we deze natuurlijk eerst testen. Om onze luidspreker niet te verpesten met kleurenpoeder, werd deze bedekt met folie. Achteraf bleek dit een kleine vergissing: de foto’s van de testopnames waren al zo goed dat eigenlijk alleen de folie storend was. Tja …

De fotoshoot

Dus moesten we onze opstelling opnieuw opbouwen – om de luidspreker eindelijk te kunnen gebruiken zonder de folie. Gelukkig kwamen de foto’s net zo goed uit als tijdens de testopname. Om het uit te proberen, hebben we ook wat meer kleur toegevoegd – zeker een goede beslissing. Toen de foto’s eenmaal gemaakt waren, hadden we alleen nog maar wat vaardigheid nodig van onze grafische afdeling in Adobe Lightroom en Photoshop, et voilà: onze kleurrijke Speaker-foto was klaar.

audioserver-holi-foto

Een korte slo-mo video mag natuurlijk niet ontbreken …

Conclusie

Het kunnen uiten van je creativiteit op het werk is een van de belangrijkste aspecten van het tevreden zijn in je professionele leven. Projecten zoals de Audioserver zijn natuurlijk perfect om jouw ideeën de vrije loop te laten. Maar om dit te kunnen doen, heb je tijd nodig. Iedereen die zich ooit heeft beziggehouden met onderwerpen als voedselfotografie, macrofotografie of dergelijke weet dat de fractie van een seconde waarin de perfecte foto wordt gemaakt slechts het hoogtepunt is van een lange reis. De vrijheid van de werkgever om zich echt in te zetten voor een fotoproject is niet alleen een teken van waardering, maar ook van vertrouwen. En dit is precies wat Loxone onderscheidt. Iedere medewerker kan zijn of haar sterke kanten laten zien en krijgt de nodige ondersteuning.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten