Rodinné Zahradnictví Dvořák a syn šetrně hospodaří s vodou pomocí Loxone


19 července, 2022 in Reference

Květiny rodiny Dvořákových mají v Teplicích dlouhou tradici. Současné zahradnické centrum využívá moderních možností. Inteligentní automatizace Loxone řídí například vodní hospodářství areálu, větrání, vytápění či osvětlení.

Nynější velké centrum otevřelo Zahradnictví Dvořák a syn v roce 2009. Možnosti toho, jak využít v zahradnictví technologie, se v průběhu let stále posouvaly. Proto se i tradiční rodinná firma rozhodla vyhledat kvalitní systém řízení budov, který by zefektivnil a usnadnil provoz a dodal majitelům kontrolu nad mnoha procesy v areálu. Oslovili tak společnost RH-Tech, s níž hluboce spolupracují právě v oboru elektra a zabezpečení. Firma RH-Tech doporučila řešení chytré automatizace Loxone.

Fakta

Lokalita: Teplice, ulice Stanová


Loxone Partner: RH-Tech


Web: dvorakasyn.cz

Bojovník s náklady

Důvěra v toto řešení se začala po instalaci systému vyplácet. Energie a voda prudce zdražují a je s nimi potřeba nakládat šetrně a efektivně. „Pracujeme v oboru zahradnictví, proto je pro nás velmi důležitá akumulace vody v době dostatku a následné zavlažování v okamžiku potřeby. Loxone nám v tomto ohledu poskytlo chytré řešení a ohromné možnosti nastavení. Tímto jsme následně dosáhli značných úspor,“ potvrzuje majitel Stanislav Dvořák možnosti, které zavlažování s Loxone přináší.

Tip:
Zahradnictví, trávník u domu nebo průmyslové zemědělství. Jak vypadá řešení Loxone pro zahradu?

Areál Zahradnictví Dvořák a syn je členitý a různorodý. „V takovém typu objektu je centrální inteligentní řízení vytápění nezbytné, o to více při současných cenách plynu,“ dodává Dvořák. Loxone řídí teplotu například ve foliovníku. Systém má informace o aktuálních podmínkách z Meteostanice a na jejich základě automaticky regulují vnitřní teplotu posuvné stěny. Loxone pojal i osvětlení například v zázemí zahradnictví s tím, že se chystá i rozšíření o světla na prodejně, která by na základě času měnila intenzitu svícení a tím pádem otevřela další prostor pro úspory.

Loxone dále ovládá větrání či otevírání vjezdových bran. Pracovníci mají nad vším skvělý přehled v mobilní aplikaci, kde je vše na jednom místě.

Pro každé využití

Podle slov Stanislava Dvořáka se využítí Loxone v každodenní praxi zahradnictví zatím osvědčuje. V provozu zatím nenarazil na potřebu funkcí, kterou by systém neuměl splnit. Práci v zahradnictví usnadňuje připravená vizualizace. Chytrá elektroinstalace spolehlivě plní úkoly i co do bezpečnosti provozu a předcházení či nahlašování poruchových stavů.

Uvnitř květinářství

Firma RH-Tech pro nás vytvořila řešení, které zatím nikdy nebylo ohroženo výpadkem elektrického proudu nebo by se stalo nefunkční nějakým jiným vnějším vlivem. Nyní jsme s celým řešením velmi spokojeni.

Ing. Stanislav Dvořák

majitel, Zahradnictví Dvořák a syn

logo zahradnictví dvořák a syn

O firmě:

Tradice zahradnictví rodiny Dvořákových sahá až do 30. let minulého století. Do Teplic se přestěhovalo v roce 1945, následně si však rodinná firma prošla peripetiemi způsobenými komunistickým režimem potírajícím soukromé hospodářství. Přesto ve ztížených podmínkách v oboru vytrvala. Po revoluci v roce 1992 byla rodině vrácena zahrada v Teplicích a v roce 1994 vznikla dnešní společnost Zahradnictví Dvořák a syn.

Současné zahradnické centrum bylo otevřeno v roce 2008. Nabízí široký sortiment rostlin, zahradnických potřeb, dekorací a mnoho dalšího. Při zahradnictví otevřela společnost i krásnou kavárnu s možností objednání dortů. Pobočku má zahradnictví i v Mostě.

Ptejte se zdarma

Prokonzultujte s námi váš projekt nebo se staňte Loxone Partnerem v několika málo krocích!

A
Konzultace projektu zdarma
Zvažuji ve vlastním projektu využít Loxone a rád bych získal více informací.

A
Stát se partnerem
Rád bych se zeptal, v čem spočívá partnerství s Loxone a jak na to.

Konzultace projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stát se partnerem

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chci být informován o novinkách