Loxone v praxi: Inteligentní kanceláře a výrobní prostory firmy Träumeland


15 ledna, 2019 in Reference

Jejich posláním je poskytnou zdravý spánek dětem po celém světě, což přináší i vysoké nároky na pracovní prostředí. Výrobce matrací Träumeland proto využil i technologii Loxone, která splňuje ty nejpřísnější kritéria.

Vše pod zámkem

Se 100 zaměstnanci na 3450 m² se může snadno stát, že někdo zapomene zavřít dveře či okna. Hannes Nösslböck a jeho kolegové mohou v aplikaci Loxone App kdykoli zkontrolovat, zda je vše skutečně uzavřeno.

 

Oblíbená funkce: „Poslední zaměstnanec“

„Nejsem poslední! Klasická věta při odchodu zaměstnanců. Ten poslední musel v minulosti vždy zkontrolovat každou místnost, zda někde nezůstalo otevřené okno či rozsvícené světlo. Dnes nám stačí tablet a jeden klik na tlačítko Poslední zaměstnanec.“
Elisabeth Sonnleitner, marketingová ředitelka Träumeland

Fakta

Místo
Hofkirchen i.M., Österreich


Období renovace
2018


Plocha
3450m2


Počet zaměstnanců
100

Fakta

Místo
Hofkirchen i.M., Österreich


Období renovace
2018


Plocha
3 450 m2


Počet zaměstnanců
100

Vše pod zámkem

Se 100 zaměstnanci na 3450 m² se může snadno stát, že někdo zapomene zavřít dveře či okna. Hannes Nösslböck a jeho kolegové mohou v aplikaci Loxone App kdykoli zkontrolovat, zda je vše skutečně uzavřeno.

Oblíbená funkce: „Poslední zaměstnanec“

„Nejsem poslední! Klasická věta při odchodu zaměstnanců. Ten poslední musel v minulosti vždy zkontrolovat každou místnost, zda někde nezůstalo otevřené okno či rozsvícené světlo. Dnes nám stačí tablet a jeden klik na tlačítko Poslední zaměstnanec.“ Elisabeth Sonnleitner, marketingová ředitelka Träumeland

 

Inteligentní ochrana

Okna sídla Träumelandu jsou osazena venkovními žaluziemi, které hlídají pohyb slunce v závislosti na teplotě v místnosti a úrovni světla se starají o komfort zaměstnanců a úspory energie.

Při silném slunečním svitu se žaluzie automaticky stáhnou a zaměstnanci nejsou oslepováni ostrým sluncem.

V případě bouřky a silného větru se žaluzie automaticky vytáhnou a nedojde tak k jejich poškození.

Fantastické osvětlení

Světla v celé budově fungují automaticky. Pokud na konci dne nedetekují 30 minut pohyb, sami zhasnou. V průběhu dne si zaměstnanci mohou měnit světelné nálady a přizpůsobit si osvětlení dle situace a individuálních preferencí.

Originalita díky světlu:
LED pásky dokreslují atmosféru korporátními barvami a zaujmou každého návštěvníka.

Prostor pro důležitá rozhodnutí

CEO Hannese Nösslböck musí během dnes udělat mnoho důležitých rozhodnutí a potřebuje mít klid na hovory a vyjednávání. Soukromí je tedy často alfa a omega.

Ke vstupu do kanceláře proto slouží elektricky posuvné dveře s dotykovou skleněnou kódovou klávesnicí NFC Code Touch, která disponuje čtečkou NFC. Hannes je může kdykoli zamknout pomoci neviditelného tlačítka Touch Surface přímo od stolu. Kód zná jen několik kolegů. Naprosté soukromí a klid na práci tak má zajištěn.

Snadné platby
NFC přívěsky zaměstnanců slouží k platbám stejně jako v Loxone Basecampu. Ve všech samoobslužných barech stačí přívěsek přiložit k příslušné čtečce a vyúčtování přijde vždy až na konci měsíce.

Kopírko, otevři se!
Kopírky dokáží často zkazit dojem v jinak krásné kanceláři. V Träumelandu vyřešili tento problém elegantně pomocí prostoru skrytého za pohyblivou stěnou. Stiskem neviditelného tlačítka se prostor otevře a po dokončení práce se opět uzavře.

Příjemná teplota po celý den
Díky inteligentnímu vytápění a chlazení je ideální teplota pro práci jak v kancelářích, tak i výrobních halách. Po většinu času dokáže vše řídit Loxone automaticky. Vždy je ale samozřejmě možné nastavit si individuální teplotu pomocí aplikace v mobilu, tabletu či počítače.

Spotřeba energie pod dohledem

Spotřeba energie je výraznou položkou ve výdajích firmy. Díky Loxone je možné najít příležitosti pro úspory, a posléze optimalizovat spotřebu energií.

Světlo:
Pouze když je potřeba

Výrobní haly jsou prosvětlené přírodním přirozeným světlem. Osvětlení se aktivuje pouze v případě poklesu osvitu, nedochází tak k ztrátě energie a zaměstnanci jsou spokojeni.

Chlazení:
Úsporné a inteligentní

Stínění je nezbytnou součástí chlazení. Je-li příliš horko, žaluzie se zatáhnou a přirozeně tak zabrání růstu vnitřní teploty. Pokud teplota roste i nadále, připojí se stropní ventilace. Až pokud tyto opatření selžou, je aktivována klimatizace.

– Speciální Tip –

Správný partner pro velký projekt


Plánujete velký projekt a hledáte optimální řešení inteligentní elektroinstalace? S Loxone získáte vyladěný systém v praxi ověřený tisíci instalacemi s hladkou integrací a záruku budoucí udržitelnosti.

Chci být informován o novinkách