Inteligentný dom (nielen) pre nepočujúcich a jeho možnosti


24/02/2021 in Know How

V Loxone sa snažíme, aby ste mohli využívať náš Miniserver pri všetkých možných príležitostiach, a tak si čo najviac uľahčiť život. Od nastavenia osvetlenia, cez automatické vyťahovanie žalúzií až po vypnutie spotrebičov cez smartfón. Väčšinou tieto funkcie používame za rovnakým účelom. Dnes sa však pozrieme na to, ako je možné využiť funkcie inteligentného domu v domácnosti s ľuďmi, ktorí používajú svoje zmysly trochu inak. Nedávno začal jeden z našich partnerov s výstavbou domu pre nepočujúcich, čo nás inšpirovalo k premýšľaniu nad takýmto zúžitkovaním rôznych funkcií.

Osvetlenie

Jedny z najdôležitejších funkcií v týchto domácnostiach vytvára osvetlenie. To sa nemusí len stmievať, či zapínať vo vybraných časoch, ale je možné ho využiť aj pri zmene situácie v dome. Napríklad ak je v detskej izbe bábätko, ktoré začne plakať, senzor tento zvuk zaznamená a odošle signál, ktorý spustí blikanie svetiel v dome.

Led osvetlenie ako upozornenie

V rámci osvetlenia môžeme v inteligentných domoch využiť nielen blikanie svetiel. Samotným symbolom toho, že sa niečo deje, môže byť aj zmena farby osvetlenia. Na tieto účely nám poslúžia farebné led pásiky.

CZ ovladani osvetleni-da7c2608Ak je všetko v poriadku, led pásiky sú vypnuté alebo svietia vopred nastavenou farbou, napríklad zelenou. V prípade, že niekto zazvoní na zvonček, zmení sa táto farba na červenú. Ak by došlo k vytopeniu pivnice, vybrané pásiky budú svietiť na modro. Tieto farby sú samozrejme ľubovoľne nastaviteľné, a tak si obyvatelia domu môžu sami zvoliť, akú situáciu bude daná farba symbolizovať.

Mail service

cloudSamozrejme, majitelia sa nemusia vždy nachádzať priamo v dome, resp. na miestach s osvetlením. V prípadoch, keď sú majitelia na dvore, či na záhrade, o situáciách v dome ich môže informovať Mail service. Stačí, aby mali svoje smartfóny nastavené na vibrovanie, a tak budú neustále informovaní o akýchkoľvek zmenách v domácnosti prostredníctvom emailu. Rovnako je to aj v prípade alarmu, keď sa do domu dostane nežiadúci návštevník.

Bežné funkcie trochu inak

Ako budík môže v tomto prípade poslúžiť kombinácia rôznych funkcií. Vo vybranom čase sa vytiahnu žalúzie a zároveň sa zapne osvetlenie alebo môže začať blikať – záleží len na preferenciách obyvateľov domu. Tieto funkcie môžu byť spustené v rozdielne časy cez pracovné dni a cez víkendy.

PlanningAk premýšľate o tom, že si z vašej domácnosti urobíte inteligentné bývanie, no obávate sa búraní a rôznych prerábaní bývania, môžete využiť naše bezdrôtové zariadenia. Naše produkty sa snažíme neustále zlepšovať, a preto v Loxone nemáme problém prispôsobovať ich vašim potrebám, či pomáhať vám s plánovaním projektu na mieru. Aj preto sme radi za vaše nápady, ktoré sú pre nás samotných výzvou a zároveň veľkou inšpiráciou.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A
Konzultácia projektu zdarma
Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A
Stať sa partnerom
Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách