Kolik stojí inteligentní ovládání žaluzií a rolet?


2 května, 2022 in Pro partnery

Elektrické žaluzie a rolety jsou stále oblíbenější a už se objevují i v rekonstrukcích (dokonce i bytových domů). Spolu s nimi se řeší ovládání. Majitelé často přijdou na to, že s ním tráví spoustu času a musí se každý den rozhodovat. Naštěstí existuje i inteligentní ovládání Loxone. Poskytne jednoduché ovládání, mobilní aplikaci a může stínění ovládat zcela automaticky. Cena? Astronomická? Nikoli. Může to být dokonce zdarma.

Zdarma, to vás bije do očí a ptáte se, jak to myslíme. Jednoduše. Díky automatizaci stínění v mnoha případech není třeba investovat nemalé peníze do klimatizace a jejího provozu. Jak jsme se již ukázali v jiném článku. Ušetřené náklady za klimatizaci tak více než zaplatí investici do inteligentní automatizace Loxone

Ale i když nebudeme kalkulovat s klimatizací, můžeme s klidem říct, že cena inteligentní automatizace rolet a žaluzií od Loxone je srovnatelná s cenou tradičních systémů pro ovládání elektrického stínění. Přidaná hodnota pro uživatele je přitom mnohem vyšší. 

Díky univerzálnímu pojetí systému Loxone je v praxi ještě mnohem výhodnější. Protože jakmile je jednou v budově Miniserver (řídicí jednotka), je ji možné využít i pro řízení desítek dalších technologií, které tak nepotřebují investici do vlastních systémů. To je nejen výhodné, ale zároveň velmi praktické. Celá budova pak funguje jako dobře sehraný orchestr a možnosti jednotlivých technologií jsou daleko širší, odpadají problémy s údržbou jednotlivých systémů, složitým ovládáním a podobně.

Co je pro automatizaci potřeba?

Základní řídící jednotkou je Loxone Miniserver, který se postará o inteligentní řízení, a navíc vašim zákazníkům poskytne mnoho užitečných funkcí. Přes samotný Miniserver je možné řídit 4 prvky stínicí techniky. Rozšíření je ovšem velice jednoduché skrze Nano 2 Relay Tree. Tímto způsobem můžete automatizovat neomezený počet žaluzií a rolet. (Toto platí u klasických fázemi ovládaných motorů. V případě projektu, kde jsou jiné motory, vám rádi poradíme, jak na to.)

Online chat

Zajímá vás víc k tomuto tématu? Využijte náš online chat na webu a vyhněte se tak přihlašování, formulářům a čekání ve frontě na lince. V chatu vyřešíte většinu otázek a problémů hned.

Cena inteligentního ovládání žaluzií a rolet

Poznámka: Všechny ceny v tomto článku jsou uvedeny bez DPH a platné ke dni zveřejnění článku.

 

Kalkulace pro 4 prvky stínicí techniky

Schéma zapojení stínění

 

 

Hardware Loxone: Cena:
Miniserver – 1ks 15 530 Kč
Licence a další poplatky 0 Kč
Celková cena inteligentního řízení 15 530 Kč
Cena inteligentního řízení 1 žaluzie 3 883 Kč

Kalkulace pro 6 prvků stínicí techniky

Schéma zapojení stínění

 

 

Loxone hardware: Cena:
Miniserver – 1 ks 15 530 Kč
Nano 2 Relay Tree  – 2 ks 2 280 Kč
Licence a další poplatky 0 Kč
Celková cena inteligentního řízení 20 090 Kč
Cena inteligentního řízení 1 žaluzie 3 348 Kč

 

Bezdrátová varianta: 6 prvků stínicí techniky

Zejména pro potřeby hotových instalací nebo kdekoli, kde není možné uzpůsobit elektroinstalaci, se perfektně hodí bezdrátová technologie Loxone Air. Přináší velmi jednoduché a dostupné řešení pro inteligentní ovládání a automatizaci obyčejného stínění.

Schéma zapojení stínění

 

 

Loxone hardware: Cena:
Miniserver Go – 1 ks 9 320 Kč
Nano IO Air – 6 ks 2 820 Kč
Licence a další poplatky 0 Kč
Celková cena inteligentního řízení 26 240 Kč
Cena inteligentního řízení 1 žaluzie 4 373 Kč

Zahrnuté funkce:

Všechny výše uvedené konfigurace umožní tyto funkce:

 Řízení podle polohy slunce: Loxone Miniserver si na základě svojí polohy spočítá kdy slunce vychází a kdy zapadá, i jaký je úhel slunce vůči oknu. 

Probuzení přirozeným světlem (žaluzie se otevřou před nebo společně s budíkem).

Možnost definování překážky (budovy, špaleta okna) slunečnímu svitu, kterou automatika vezme v potaz.

Různé režimy: Priorita přirozeného světla nebo optimálního chlazení.

Ovládání z aplikace: Aplikace je zdarma a dokáže ovládat vše v domě. Není závislá na cloudu. Vaše data nikam neposílá. Umožňuje ovládat každý prvek zvlášť nebo všechny najednou odkudkoli na světě.

Aktuální poloha stínění v aplikaci: Pro každé okno zvlášť je vizualizována jeho poloha grafickou formou.

Ovládání z běžného tlačítka: Není třeba kupovat jednoúčelové ovladače. 

Centrální ovládání: Veškeré stínění lze ovládat snadno najednou.

Soukromí po západu slunce

Notifikace: Případné potíže nebo jiné důležité informace dostane uživatel formou e-mailu nebo push oznámení.

Správa uživatelů: Každý uživatel může mít individuální práva pro ovládání stínění např. jen ve své kanceláři nebo pokoji.

Dětská pojistka: Tlačítka lze dočasně deaktivovat.

Vlastní automatická pravidla: Uživatel si přímo v aplikaci nastaví vlastní možnosti automatizace (např. minutu před začátkem zpráv zatáhnout žaluzie).

Ovládání pomocí QR kódů

Simulace přítomnosti: Pohyby stínicí techniky vytváří dojem, že v budově jsou lidé, i když tam nikdo není.

Kalendáře: Možnost nastavení různých režimů automatizace pro různá období (zima / léto / dovolená / pracovní dny / víkendy / …)

Možnost definování skupin: Libovolná okna lze seskupit a ovládat jedním povelem.

Vícenásobný stisk: Dvojité či trojité stisknutí tlačítka lze nastavit na různé povely.

Dlouhý stisk: Podržení tlačítka lze nastavit pro různé povely.

Odchodové tlačítko: Vybrané tlačítko může posloužit pro přepnutí všech stínicích prvků do automatického režimu při odchodu z domu.

Nouzové tlačítko: Libovolné tlačítko může posloužit k přivolání pomoci (vhodné například pro asistované bydlení)

Tlačítko na dobrou noc: Tlačítko v ložnici lze konfigurovat tak, aby uživatel před spaním zatáhl všechny rolety / žaluzie pro větší pocit bezpečí a příjemnější spánek.

Flexibilita: Možnost kdykoli snadno rozšířit ovládání o další prvky stínicí techniky.

Podpora služby Zkratky Apple včetně hlasového ovládání Siri atd.

Aktualizace zdarma: Systém již 11 let pravidelně dostává aktualizace přinášející nové funkce a zlepšující výkon (pro hardware i aplikaci).

Univerzální použití: Systém Loxone je možné využít pro libovolné typy stínicí techniky. Žaluzie, markýzy screeny, závěsy…

Jednoduché programování: Volbou jednoho parametru v našem softwaru se nastaví celý typ stínicí techniky (předdefinovaný blok programu). Programování s Loxone zvládne každý šikovný elektrikář, přitom nabídne zákazníkům obrovské množství funkcí, které by bylo jinak velmi časově i finančně náročné realizovat.

Není součástí

❌ Závislost na serverech dodavatele a odesílání dat do internetu.
❌ Omezení maximálního počtu prvků.
❌ Nutnost platit roční poplatky.

 

Doplňky

Nano DI Tree – Integrace dalších 3 tlačítek pro ovládání.

Loxone Meteostanice – umožňuje ovládat stínění na základě počasí. Stínění se aktivuje dle aktuálního slunečního svitu. Veškeré typy stínění pracují s údaji o venkovní teplotě a při silném větru provedou potřebnou akci, aby se předešlo jakýmkoli škodám.

Remote Air – Libovolně nastavitelné dálkové ovládání s 5 tlačítky (vyžaduje Miniserver Go nebo Air Base Extension).

DI Extension – Integrace až 10 tlačítek pro ovládání žaluzií, okenních a dveřních kontaktů atd.

Touch Tree – Tlačítko Touch pro ovládání systému Loxone (včetně stínění), také umožňuje řídit stínění na základě teploty v interiéru, i ovládat osvětlení či audio.

Touch for Nano – Umožňuje integraci tlačítka Touch přímo do zařízení Nano IO (bez kabeláže).

Okenní kontakt Air – Prvek zabezpečení, stínění je zablokované při otevřených dveřích / oknech. Tak se nemůže stát že by automatické stínění např. někoho zavřelo na terase (vyžaduje Miniserver Go nebo Air Base Extension).

NFC tagy – Ovládání stínění pomocí NFC (vyžaduje zařízení Android).

 

Produkt: Cena:
Nano DI Tree 1 940 Kč
Meteostanice Tree 12 130 Kč
Remote Air 1 280 Kč
DI Extension 6 740 Kč
Touch Tree 2 160 Kč
Touch for Nano 1 220 Kč
Okenní kontakt Air 1 690 Kč
NFC tagy 25 ks 780 Kč

 

Stínění je jen začátek!

Loxone nabízí velké množství funkcí, které sjednocuje do jednoho systému a do ovládání v jedné aplikaci. Je perfektní pro komerční využití i pro domácnosti. Technologie jako inteligentní topení, osvětlení či rekuperace, všechny pracují tak, aby dosáhly maximální efektivity a naplnění individuálních potřeb zákazníků. Díky Miniserveru, je možné systém kdykoli libovolně rozšířit, k čemuž často také dochází, jakmile zákazník objeví jeho možnosti.

Systém postavený na Miniserveru

Zaujalo vás to?

Jste elektrikář, nebo instalační firma?

Stále více lidí dnes po inteligentním bydlení touží. Chcete převahu nad konkurencí a hodnotu pro své zákazníky? Přijďte na webinář o funkcích a programování systému Loxone. Naši technici jsou připraveni zodpovědět jakékoli dotazy.

Jste zájemce o inteligentní stínění?

Miniserver Loxone je dokonalým nástrojem pro jednoduché ovládání a inteligentní automatizaci všech druhů projektů, ať už se jedná o inteligentní dům, komerční nemovitost nebo speciální projekt.

Chci být informován o novinkách