Zabezpečovacie systémy sú zlatá baňa. Vyťažte z toho maximum


04/07/2022 in Know How

Pokiaľ podnikáte v obore zabezpečovacích systémov alebo chcete začať, vaša konkurencia nechce, aby ste videli tieto informácie. Poďme sa pozrieť, na aký systém ako profesionál staviť.

Najlepší zabezpečovací systém by mal splniť tieto 3 kritériá:

  • Zákazníci ho milují a je po ňom dopyt.
  • Programovanie zaberie 15 minút a vzdialený dohľad je zadarmo.
  • Môžete s ním rovnako jednoducho ponúknuť desiatky ďalších funkcií a zarobiť viac.

Poďme sa teraz pozrieť na to, ako to vyzerá v praxi…

Programovanie zaberie 15 minút a vzdialený dohľad je zadarmo

K najdôležitejším funkciám zabezpečenia patrí možnosť aktivácie alarmu podľa rôznych zón, oneskorovanie, niekoľkostupňový alarm, simulácia prítomnosti aj reakcia na alarm. Systém je možné ľubovoľne naprogramovať, tak zastáva aj funkciu požiarnej ochrany (spustenie sprinklerov) vrátane prevencie. Tiež bezpečnosti a zdravia osôb (teplota, CO2, dym, plyny), či aktívnu ochranu proti vlámaniu (automatické osvetlenie, tlačidlo paniky, otvorenie únikových ciest pri alarme, napojenie na PCO).

Nezávisle na veľkosti inštalácie (aj v prípade stoviek zariadení) sa všetok hardvér pripojí a zaradí na správne miesto do systému sám. Nie je potrebné žiadne nastavovanie adries a typov komunikácie. Potom sa stlačením jedného tlačidla automaticky naprogramuje cez 60 funkcií. A 2 tretiny programu máte pripravené za 15 minút. Ďalšie klientske zmeny potom jednoducho doupravíte a pridáte.

Vaša práca sa automaticky generuje vo forme 100% pripravenej vizualizácie pre zákazníka. Práca v softvéri, ktorú by ste museli pravidelne opakovať na každom projekte je už teda automatická. Za 15 minút máte hotový ekvivalent dňa práce pri klasickom blokovom programovaní. Pracujete menej, ale vyťažíte viac.

Takže môžete projekty programovať z pohodlia gauča vo svojej obývačke, akonáhle je inštalácia hardvéru hotová. Stačí sa pripojiť a celý systém akokoľvek upravíte, otestujete a skontrolujete. Pri zmenách a úpravách môžete využiť integrované diagnostické nástroje. Ušetríte tak pohonné hmoty a zbytočný čas za volantom.

Systém celkovo nezahŕňa žiadne poplatky. Všetok softvér a všetky služby sú zadarmo. Jediné poplatky vznikajú, pokiaľ sa rozhodnete využiť doplnkové služby: Caller Service – systém zaháji hlasový hovor a informuje vás alebo užívateľa v podstate na čokoľvek si budete priať; Weather Service – presná predpoveď počasia pre zlepšenie automatizácie rôznych funkcií.

Zákazníci ho milujú

Aktivuje sa alarm pomocou odchodového tlačidla, ktoré navyše môže aktivovať ďalšie funkcie (utlmí vykurovanie, spustí žalúzie, zhasne a nahlási otvorené okná a pod.). Deaktivácia alarmu je potom automatická, pri odomknutí dverí na kódovej klávesnici, alebo pomocou šifrovaného NFC tagu. Deaktiváciu/aktiváciu alarmu je samozrejme možné aj pomocou hlasových asistentov.

Vašim klientom dáte bezplatnú aplikáciu, cez ktorú môžu svoj systém ovládať odkiaľkoľvek na svete. Je možné napríklad odomknúť bránu poštárovi a pozvať ho cez Intercom na dovnútra. Pokojne z dovolenky na pláži. Komunikácia je šifrovaná a neprebieha cez cloud, nezbierajú sa teda žiadne dáta.

Vizualizácia

Ponúknete s ním desiatky ďalších funkcií a zarobíte viac

Poďme sa teraz vcítiť do zlodeja pri nočnom vlámaní: Po chvíli zápasenia s oknom sa dostaneme do domu a zrazu začne na rôznych stenách niečo prerušovane cvakať. Po chvíli zo všetkých reproduktorov po dome začne hučať zvuk alarmu tak nahlas, že to prebudí niektorých susedov. Potom sa začne osvetlenie v celom dome rozsvecovať a zhasínať, to je skoro oslepujúce pre oči, ktoré boli pred chvíľou zvyknuté na tmu. A tieniaca technika všade vychádza hore, aby bolo do celého domu vidieť. Vydržať na takom mieste pre nás nie je možné, cítime sa dezorientovaní, každé 3 sekundy sme znovu oslepení pomaly blikajúcim osvetlením a revúce reproduktory nás dovádzajú k panike.

To bola malá demonštrácia výhod prepojeného systému, ktorý normálne využíva automatické osvetlenie, audio systém pre zábavu a tienenie pre súkromie a chladenie. Do systému je možné integrovať aj rôzne EZS: Jablotron, Paradox a ďalšie. Rozšíriteľnosť systému značí aj množstvo dostupných rozhraní ako Modbus, RS485, KNX atď. Tiež nespočetný rad integrácií: Vaillant, DeDietrich, SMA, Bosch, Siemens, Tesla…

Pokiaľ zvládnete bežný zabezpečovací systém, zvládnete aj toto. Systém Loxone je voľne programovateľný a neobmedzene rozšíriteľný, tak ho ľudia využívajú na riadenie domov, hotelových a kancelárskych komplexov aj napríklad vinárstva. Vykurovanie, osvetlenie, vetranie… Všetko je tak zjednotené pod jednou riadiacou jednotkou a v jednej aplikácii, čo prináša bezkonkurenčné funkcie. 

Zaujalo vás to?

Ikona promočnej čiapky

Know how

Urobte si vlastný obraz na bezplatnom webinári. Uvidíte tu v kocke, ako naplánovať, predať, inštalovať a naprogramovať nielen zabezpečenie, ale aj všetko ostatné. A ako bonus aj prehliadku reálnej inštalácie.

Ikona podávajúci rúk

Spolupráca

Máte radi výzvy? Rozšírte svoje portfólio napríklad hneď. Zaberie to niekoľko minút a je to zdarma.

 

Chcem byť informovaný o novinkách