Nový: Touch Pure Tree s CO2 senzorom


03/11/2022 in Technológie

Vďaka tlačidlu Touch je možné ovládať všetky dôležité funkcie miestnosti pomocou 5 dotykových bodov. Predtým meralo aj teplotu a vlhkosť vzduchu, tak navyše nahrádza obyčajné termostaty. Ale teraz prichádza verzia, ktorá dokáže merať aj obsah CO2 v miestnosti! Nový Touch Pure CO2 Tree tak zbiera dáta potrebné pre inteligentnú automatickú ventiláciu.

Na obrázku je Touch pure CO2

CO2 senzor

Touch Pure bol predtým vybavený čidlom teploty a vlhkosti. Nová verzia obsahuje aj čidlo oxidu uhličitého. Môžete tak sledovať kvalitu vzduchu v miestnosti a podľa toho nechať reagovať ventiláciu. Alebo ho nastavíte tak, aby systém oznamoval konkrétnu hlášku: „Varovanie: zlá kvalita vzduchu. Prosím, vyvetrajte.“

Pokiaľ ste nainštalovali ventilačný systém, môžete ho ovládať inteligentne pomocou mnohých rozhraní. Vetranie sa potom riadi presne podľa kvality vzduchu. To je energeticky úsporné najmä v zime, pretože sa vetrá len, keď je to nutné a nedochádza k neustálej výmene teplého vzduchu zvnútra so studeným vzduchom zvonku. Máte kvalitný vzduch aj efektívne vykurovanie. Nezáleží na tom, aký projekt plánujete. Môže to byť váš dom, byt, pracovňa alebo komerčné budovy, ako sú kancelárie, hotely, reštaurácie alebo lekárske ordinácie: Inteligentné riadenie vetrania podľa kvality vzduchu vždy zaistí ideálne podmienky.

Prečo je meranie CO2 také dôležité?

Zdravá klíma v miestnosti, tj príjemná teplota a kvalitný vzduch, má významný vplyv na našu pohodu. Kvalita vzduchu je zásadne ovplyvnená jeho vlhkosťou a koncentráciou CO2. CO2 alebo oxid uhličitý, je plyn bez farby a zápachu, ktorý je prirodzenou a dôležitou súčasťou vzduchu okolo nás.

Na obrázku prebieha pracovný meeting v showroome
Na tomto obrázku je veľká, moderná a dizajnová zasadacia miestnosť s veľkým počtom stoličiek

Dokonalá klíma v miestnosti pre kanceláriu, pracovňu…

Vo vyšších koncentráciách má však CO2 negatívne účinky na naše zdravie a môže viesť k nepríjemným vplyvom, ako sú bolesti hlavy a problém so sústredením. Najmä v uzavretých miestnostiach, ako je kancelária alebo vaša pracovňa, meranie CO2 často ukazuje vysoké hodnoty. Pre sústredenú prácu a pohodu je dôležitá inteligentne riadená výmena vzduchu. Teda taká, ktorá neplytvá, ale automaticky sa stará. To okrem iného umožňuje Touch Pure Tree so senzorom CO2.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách