Spolupráca Huawei s Loxone prináša inteligentné meniče, batérie a štatistiky


03/03/2022 in Technológie

Meniče Huawei je teraz možné jednoducho integrovať do Loxone. Ide o ďalšiu z integrácií, ktoré sú pripravené v Loxone Library, takže ich konfigurácia je otázka sekúnd. A všetko čo potrebujete je UTP kábel.

Ako zariadenia integrovať?

Komunikácia medzi Loxone a produktmi Huawei prebieha pomocou protokolu Modbus TCP. Loxone Library umožňuje integrovať zariadenie behom sekúnd vďaka pripravenej šablóne, ktorú stačí len nahrať. Modbus by inak vyžadoval zdĺhavé ručné zadávanie komunikačných prvkov a pokynov. Takto sú všetky dostupné hneď. V Loxone Library tiež nájdete, aký softvér a hardvér je pre integráciu meničov Huawei potrebný, s tým, že všetko bolo riadne otestované. Nájdete tu aj technické listy.

Ruka v ruke k sebestačnosti

Loxone môže vďaka spoločnej komunikácii využiť potenciál produktov Huawei na maximum. Hlavnou témou spolupráce je energetický manažment, ktorého cieľom je zaistiť čo najvyššiu sebestačnosť budovy. Akonáhle vznikne dostatočný prebytok energie z FVE, Loxone spína spotrebiče, ktoré ju môžu využiť, napríklad bojler alebo nabíjanie elektromobilu.

Huawei meniče v plnej sile

Toto riešenie je možné škálovať až do 400 kW spoločného výkonu meničov, je tak plne pripravené aj na komerčné využitie. Energetický manažment musí byť flexibilný, teda pre malé aj veľké budovy. Loxone je voľne programovateľný, takže sa vo väčších budovách veľmi často stará o MaR. Zákazníci oceňujú predovšetkým zjednotenie všetkých technológií v budove pod jeden systém a do jednej aplikácie. A na základe výkonu z FVE môže Loxone ovládať prakticky čokoľvek, od kompresorov, cez ventiláciu až po práčovne na monterky. V domoch ide väčšinou o ohrev TÚV, umývačku riadu a ďalšie energeticky náročné spotrebiče.

Graf toku energie medzi FVE systémom, sieťou poskytovateľa a budovou
Meranie spotreby

Spoločnosť Huawei bola jedna z prvých, ktoré pridali šablónu do Loxone Library. Na otázku, odkiaľ pochádza táto iniciatíva, sme dostali nasledujúcu odpoveď:

„Je to naša stratégia, vieme, že je dôležité mať otvorený systém a byť kompatibilný s inými výrobcami. A samozrejme, Loxone je jedným z najdôležitejších hráčov na trhu inteligentných budov a inteligentných energií. Preto pre nás bolo dôležité sa s vami spojiť a vytvoriť šablónu pre jednoduchú integráciu.“

Dieter Jauch

Senior product solution manager, HUAWEI TECHNOLOGIES Deutschland GmbH

Poďme do toho spolu…

Ikona domu

Chcete si užívať produkty Loxone?

Radi vám ako výrobcovia zadarmo predstavíme možnosti inteligentnej elektroinštalácie aj možnosti riešenia konkrétnych potrieb v rámci individuálnej konzultácie. Pripravíme aj kalkuláciu potrebných produktov. V prípade záujmu vám tiež nájdeme ideálnu realizačnú firmu.

Ikona elektrikára

Chcete realizovať inteligentné elektroinštalácie?

Využite bohatý sortiment produktov vrátane koncových prvkov od jedného výrobcu. K dispozícii budete mať unikátny softvér bez licencií, s ktorým zvládnete špičkové funkcie aj bez znalosti programovania. Váš úspech podporíme špičkovou individuálnou podporou.

Chcem byť informovaný o novinkách