MB Residence: Vila v srdci Slovenska s unikátnym strážcom

Michal Pažitný
06/02/2024 in Referencie

Systém Loxone ponúka nielen základné funkcie inteligentného domu, ale aj prakticky neobmedzené možnosti programovania. Prišiel na to aj majiteľ domu v Banskej Bystrici, ktorý si v roku 2022 pri stavaní nového domu splnil sen. Inšpiráciu pre tento projekt načerpal z jeho ciest po svete, kde natrafil na veľa skvelých tipov a nápadov k realizácii.

 

Dom stráži socha filmového predátora

Pred vstupom do domu upúta vašu pozornosť fascinujúca socha predátora. Majiteľ nám vysvetlil, že táto myšlienka vznikla na základe jeho lásky k Thajsku, kde sa zaoberajú umením výroby rôznych postáv a hrdinov zo železného odpadu. Sochu nechal vyrobiť priamo tam a následne si ju nechal priviezť na Slovensko.

Na jeho ovládanie využil systém Loxone. Konkrétne sa v ňom nachádzajú červené LED svietidlá, reproduktor a pohybový senzor. Predátor tak vydá zvuk a LED svetlá sa aktivujú v momente, keď sa k nemu niekto priblíži.

Mozgom celej budovy je Miniserver, ktorý okrem predátora, ovláda všetky ďalšie technológie – od osvetlenia, cez kúrenie, klimatizáciu, audio, alarm či saunu. Vila pozostáva z 9 miestností, v ktorých nechýba tlačidlový štandard Loxone v podobe Touch Pure Tree.

 

MB Residence: Socha predátora pred vstupom do vily

Nie je to len dom, ale splnený sen a zhmotnenie všetkých predstáv a plánov. A to čo sa týka architektúry, dizajnu a samozrejme technológií. Pre niekoho môže byť až príliš výstredný, ale má dušu a rozhodne je plný detailov, ktoré ho robia unikátnym.

Majiteľ MB Residence

Loxone Partner: INERGO, s.r.o.

Inštaláciu systému Loxone v MB Residence realizovala spoločnosť INERGO, s.r.o., ktorá sa venuje inteligentným inštaláciám už od roku 2003. O Loxone sa prvýkrát dozvedeli v roku 2010 a doslova o niekoľko dní urobili prvú objednávku, vtedy ešte na riadiacu jednotku LoxHOME a rozšírenie LoxMORE. Išlo o jednu z prvých inštalácií Loxone v rámci krajín V4. V súčasnosti sa venujú prevažne projekčnej činnosti a čím ďalej, tým viac aj projektom s inteligentnou elektroinštaláciou Loxone. Okrem konceptov pre komerčnú sféru, pracujú aj na prvých projektoch pre školstvo. Na dvoch stredných školách v Trenčianskom kraji bude Loxone slúžiť nielen ako riadiaci systém pre budovu školy, ale aj ako veľmi adekvátny systém pre výuku inteligentných elektroinštalácií.

Popri náročných požiadavkách investora, množstve integrovaných zariadení tretích strán, sa systém Loxone ukázal ako najlepšia možná voľba.

Martin Petrov

konateľ, INERGO, s.r.o.

Pozrite sa, ako to vyzerá v priestoroch vily

MB Residence - pohľad na bazén a exteriér
MB Residence - interiér
MB Residence - ovládanie cez tablet
MB Residence - garáž
MB Residence - predsieň

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách