Luxusné chaty v Penati Golf Resort


16/06/2020 in Referencie

Luxusné chaty na brehu jazera v Penati Golf Resort predstavujú perfektnú ukážku inteligentnej elektroinštalácie – poskytujú obyvateľom tie najlepšie technológie a maximálny komfort. Vo VIP zóne priamo oproti 9. jamke golfového rezortu postupne vyrastie 8 chát v dvoch etapách.

O PROJEKTE

NÁZOV Luxusné chaty
MIESTO Penati Golf Resort Šajdíkove Humence
KRAJINA Slovensko
ROK VÝSTAVBY 2018 – 2020
CELKOVÝ POČET CHÁT 8
DEVELOPER LTO TRADE s.r.o.
web http://www.luxusnechaty.sk/
Projekt referenčného domu
Interiér Penati Golf

Nechajte sa rozmaznávať

Minimalistický interiér premyslený do posledných detailov, špičkové technológie a prémiové materiály zaručia, že sa obyvatelia chát v golfovom rezorte budú cítiť vždy ako v bavlnke.

Interiér Penati Golf

Unikátna konštrukcia

Domy sú postavené z presne rezaných CLT panelov, ktoré sa vyznačujú výbornou izoláciou, reguláciou vlhkosti a zároveň sú odolnejšie ako betón. Ekologická drevovláknitá izolácia Steico poskytuje výbornú protihlukovú ochranu a chráni dom pred chladom aj teplom.

Konštrukcia Penati Golf
Technológie Penati Golf

 

Najlepšie technológie

Hoci je dom prešpikovaný technológiami, o väčšinu z nich sa obyvatelia vôbec nemusia vďaka Loxone starať. Dom sa sám stará o príjemné osvetlenie, teplotu, čerstvý vzduch, zabezpečenie a dokonca aj hudbu.

Technológie Luxusných chát

Inteligentná terasa

Unikátna presklená terasa s bioklimatickým zastrešením Gibus je skvelým miestom na relaxáciu na čerstvom vzduchu. Sklopné hliníkové lamely chránia dokonale pred slnkom i dažďom a zaisťujú prirodzenú cirkuláciu vzduchu. Screenové rolety zatienia priestor a zaistia súkromie.

Rozhovor s developerom

 

Kde vznikol nápad pre realizáciu unikátneho projektu luxusných chát v golfovom rezorte?

Penati Golf Resort patrí k najkvalitnejším golfovým areálom na území Slovenska a Čiech, avšak paradoxne nemá na podobnej úrovni vyriešené ubytovanie. A to ani dočasné ubytovanie pre hostí, ktorí si prídu zahrať na niekoľko dní, ani pre stálych členov klubu. V segmente skutočne kvalitného bývania vo vysokom štandarde sme videli na trhu veľkú dieru. Keďže ľudia si na golf chodia oddýchnuť, kvalitu bývania absolútne ovplyvňuje miera starostlivosti, ktorú si nehnuteľnosť od majiteľa vyžaduje. My sme si povedali, že chaty vybavíme nielen kvalitnými materiálmi, ale tiež plnou inteligenciou, aby majiteľ nemal žiadnu starosť navyše. Inak povedané, ak si objedná služby správcu pre udržiavanie exteriéru a upratovanie, nepotrebuje sa pri našom projekte luxusnej chaty starať už o nič ďalšie. To je ďalší benefit, ktorý v Penati Golf Resort nemá žiadne ubytovanie.

Čo noví majitelia chat najviac oceňujú?

Každý z majiteľov bol pri prvej návšteve chaty prekvapený dvoma skutočnosťami: absolútne precíznou realizáciou do posledného detailu a automatizáciou fungovania celej chaty. Ak ľudia po skončení éry socializmu všeobecne dúfali, že v segmente bývania konečne začnú vznikať kvalitné stavby bez „fušovania“, boli mnohokrát sklamaní. Častokrát aj dobrý projekt potopila nekvalitná a zbytočne uponáhľaná realizácia v snahe rýchlo zarobiť a ísť ďalej. My sme si povedali, že pôjdeme presne opačnou cestou. Budeme pri každom materiáli a každom detaile trvať na stopercentnom prevedení aj za cenu reklamácií a korekcií chýb, ale na konci dodáme najvyššiu možnú kvalitu. Tento prístup vidíte od prvej sekundy, ako vkročíte do chaty a majitelia chát to absolútne oceňujú.

Druhým obrovským plusom je najvyššia úroveň inteligentného riadenia od Loxone. Majitelia chát doma možno využívajú niektoré prvky smart bývania, ale do kúpy chaty nepoznali komplexný systém. Naše chaty sú prvé na Slovensku, ktoré sú ovládané kompletným systémom Loxone od bezpečnosti domu, cez riadenie teploty a s tým spojené ovládanie všetkých prvkov od tienenia po vzduchotechniku až po osvetlenie a hudbu. Dnes je už bežné, že ľudia majú v domoch a bytoch niektoré inteligentné systémy, ale je úplne nový zážitok, ak je komplexný systém celý ovládateľný z mobilu tak, že systémy vzájomne spolupracujú.

Bolo od začiatku jasné, že pôjde o inteligentné domy? Čo bolo hlavnou motiváciou pre toto rozhodnutie?

Pre smart systém od Loxone sme sa rozhodli hneď od začiatku. Bol to jeden z najsilnejších benefitov, ktoré sme chceli spojiť s projektom luxusných chát v Penati Golf Resorte. Pri chatách sme sa nemohli líšiť vonkajšou architektúrou, pretože tú majú všetky chaty v resorte jednotnú. Preto sme si povedali, že sa musíme odlíšiť v materiáloch a inteligencii, ktorou naše chaty posunuli bývanie v Penati Golf Resorte na úplne iný level.

Na trhu je veľa systému domácej automatizácie, prečo ste sa rozhodli práve pre Loxone?

Naším zámerom bolo vybrať do chát najlepší systém na trhu. Inak povedané, hľadali a testovali sme viacero systémov a pýtali sa každého výrobcu, čo všetko ich systém dokáže. Výsledok jednoznačne ukázal, že Loxone má najviac prepracovaný kompletný systém inteligencie pre bývanie. A čo je nemenej dôležité, systém sa dá modulárne rozširovať. Tým pádom sme pri chatách mohli definovať základný štandard inteligencie a zároveň definovať balíčky, ktorými sa systém ešte pred dokončením chaty dal jednoducho doplniť. Samozrejme, chata obsahovala predprípravu na všetky potrebné moduly.

Je možné si život v chate vyskúšať?

Stratégiu predaja sme postavili jednoznačne na osobnom zážitku. Bez osobnej prehliadky chaty a vyskúšania, čo všetky dokáže, si málokto vie reálne predstaviť, čo vlastne kupuje. Od toho bol už len krok aj k skúšobnému prenájmu na víkend. Samozrejme, vyhradzujeme si právo na individuálne rozhodnutie o tomto kroku pre nádejných záujemcov, pričom prenájom má svoje striktné podmienky.

Sú ešte nejaké chaty na predaj?

Keďže kúpa chaty je komplexná záležitosť, postupujeme vždy od projektu k projektu. To znamená, že máme vo fáze hrubej stavby rozostavanú vždy len jednu chatu a až pri uzavretí kúpy definujeme s budúcim majiteľom všetky detaily a púšťame sa do ďalších prác. V Penati Golf Resort máme v rámci V.I.P. zóny ešte niekoľko pozemkov, na ktorých chceme postaviť ďalšie chaty.

 

Plánujete v budúcnosti realizovať nejaký ďalší podobný projekt?

Už minulý rok sme rozbehli nový projekt luxusných apartmánov – LuxApartments – v rámci ktorého plánujeme postupne vybudovať päť apartmánových domov. Aj tento projekt je postavený na rovnakých princípoch ako luxusné chaty. Staviame výlučne z masívnych prírodných materiálov s konštrukciou z presných drevených CLT panelov a s využitím Loxone inteligencie pre riadenie fungovania celého domu a každého apartmánu zvlášť. LuxApartments vyrastá v rovnakej V.I.P. zóne ako chaty pri jazere a v blízkosti driving range. Aktuálne máme v predaji prvé dve etapy projektu s apartmánmi rozlíšenými podľa veľkosti od štúdia až po strešný penthouse.

 

Konzultácia projektu zadarmo

Páči sa vám predstava života v inteligentnej domácnosti? Skvelé. Iste máte rad otázok.
Využite bezplatné konzultácie s našimi odborníkmi! Radi vám vysvetlíme všetky možnosti pre váš budúci dom a prípadne nájdeme aj vhodnú inštalačnú firmu.

Chcem byť informovaný o novinkách