Lunaris – prvá inteligentná štvrť v Čenstochovej


28/04/2022 in Referencie

Lunaris je moderný apartmánový komplex, ktorý sa stavia v pokojnej a zelenej štvrti Čenstochová – Lisiniec. Investor chcel, aby to bola prvá obytná štvrť v tomto meste vybavená inteligentnými funkciami. Myšlienka sa naplní vďaka Loxone Partnerovi.

Bývanie v mesačnom svite

V rámci investície vyrastú štyri skupiny dvojpodlažných budov, v ktorých bude spolu 32 trojizbových bytov. Byty na prízemí budú mať záhrady, obyvatelia na poschodí budú mať priestranné balkóny. Ku každému bytu bude pridelené aj parkovacie miesto. Pre najmenších vznikne bezpečné ihrisko. Developer túto investíciu označuje ako „ideálnu pre ľudí, ktorí si cenia bezpečnosť, pohodlie, pokoj a kontakt s prírodou, ako aj blízkosť centra mesta.“ Samotný názov štvrte– Lunaris – odkazuje na Mesiac. Práve strieborný glóbus inšpiroval architektov pracujúcich na investícii Čenstochová. Budovy sú navrhnuté v odtieňoch bielej a grafitovej, presvetlené budú terasy a balkóny. Po zotmení bude efekt úžasný.

Loxone v štandarde

V každom byte bude nainštalovaný systém Loxone, ktorý bude mať na starosti zónové podlahové vykurovanie. Inteligentné vykurovanie Loxone presne vie, kedy spustiť proces vykurovania, aby bola v požadovanom čase dosiahnutá tá správna izbová teplota. Takto možno optimálne vyrovnať zotrvačnosť podlahového kúrenia. Každá miestnosť môže mať navyše inú teplotu a v prípade neprítomnosti členov domácnosti sa systém automaticky prepne do ekonomického režimu.

Fakty

Názov objektu: Osiedle Lunaris


Lokalita: ul. Legnicka, Čenstochová


Obytná/úžitková plocha: 2347,18 m²


Rozloha: 6642 m²


Developer: EthosGroup


Partner Loxone: LukSystem Łukasz Kapusta


Funkcie Loxone: inteligentne podlahové kúrenie, osvetlenie, zabezpečenie

Vizualizácia usadlosti Lunaris vo večerných hodinách

Okrem správnej teploty poskytne Loxone budúcim obyvateľom štvrte Lunaris inteligentné ovládanie osvetlenia a bezpečnostné funkcie. Svetlá sa automaticky rozsvietia pri vchode do bytu a pri východe na terasu. Do okien a vchodových dverí budú osadené okenné a dverové kontakty, ktoré spoľahlivo rozpoznajú prípadný neoprávnený vstup. Metánové senzory zabezpečia ochranu pred plynom. Každý byt bude vybavený Wi-Fi routerom, aby noví obyvatelia mohli hneď začať využívať systém inteligentnej domácnosti. Navyše budú mať k dispozícii aplikáciu Loxone, ktorá im poskytne pohľad na dianie doma, odkiaľkoľvek na svete.

„Naša spoločnosť ide s dobou”

Keď investor kontaktoval Loxone Partnera, bol už rozhodnutý pre inteligentné riešenie. Kľúčom k rozhodnutiu bolo spoľahlivé odovzdanie vedomostí o systéme zo strany inštalatéra počas návštevy showroomu LukSystem v Čenstochovej. Možnosť vidieť Loxone v praxi, vyskúšať si život v inteligentnej domácnosti a osobne si vyskúšať naše produkty umožňuje našim zákazníkom pochopiť potenciál ich budúcej investície. Návštevy showroomu sú možné počas týždňa, vybraných víkendov alebo online.

„Naša spoločnosť ide s dobou, preto chceme byť prvým inteligentným sídlom v Čenstochovej. Loxone je spoločnosť, ktorá je na trhu už roky, a ktorej dôverujú tisíce zákazníkov na celom svete. Spolupráca s Loxone Partnerom prebieha skvele.“
Damian Majcherowski

Predseda správnej rady, ETHOS Group Sp. z o.o.

Loxone Partner: LukSystem

Realizáciu automatizovaného systému v štvrti Lunaris vykonal náš Gold Partner z Čenstochovej – spoločnosť LukSystem. Spoločnosť bola založená v roku 2013. Tvoria ju skúsení inžinieri z oblasti automatizácie, IT, elektrotechniky a bezpečnosti. Spoločnosť LukSystem je partnerom spoločnosti Loxone od roku 2018 a úspešne realizuje projekty inteligentnej domácej, kancelárskej a priemyselnej automatizácie.

Tím LukSystem

Vizualizácie štvrte Lunaris

Výstavba štvrte sa začala v roku 2021. Plánovaný termín dodania prvej etapy je tretí štvrťrok 2022. Nižšie sú uvedené vizualizácie budov a bytov.

Vizualizácia sídla Lunaris
Vizualizácia sídla Lunaris
Vizualizácia sídla Lunaris
Vizualizácia sídla Lunaris
Vizualizácia sídla Lunaris - interier
Vizualizácia sídla Lunaris - kuchyňa s obývačkou
(c) Autor vizualizácie: ETHOS Group Sp. z o.o.

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A
Konzultácia projektu zdarma
Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A
Stať sa partnerom
Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách