Loxone riadi technológie v hoteli reSTART****


16/09/2022 in Referencie

Inštalácia Loxone bola ideálnou voľbou pre náročnú prevádzku hotela reSTART****. Inteligentná automatizácia prospieva chodu celej budovy a pomáha s úsporou energií.

Budova hotela je rekonštrukciou bývalého hotela Štart. Stavba vtedajšieho hotela bola dokončená v 80. rokoch minulého storočia a v roku 2021 bola po dlhých 10 rokoch plne dokončená jej kompletná rekonštrukcia.

Svojou architektúrou je hneď po historickej časti mesta dominantou Rumcajsovho rozprávkového Jičína. Kompletná rekonštrukcia bola zavŕšená dokončením vyhliadkovej reštaurácie, ktorá sa nachádza na 11. poschodí budovy 42 metrov nad zemou. Celý hotel vrátane 45 izieb a apartmánov je poňatý moderne, vedľa ubytovacích kapacít môžu hostia využiť priestory na školenia v spojení s multifunkčnou sálou, alebo vyhlásenú reštauráciu La Favorita s detskou herňou. Hotel tiež ponúka wellness spojený s originálnymi thajskými masážami. Ďalej tu hostia môžu využiť aj požičovňu bicyklov, elektrobicyklov či špičkovo vybavené fitness. V priľahlej budove je možné navštíviť jičínske aquacentrum, čo ocenia predovšetkým rodiny s deťmi.

Fakty

Lokalita: Jičín (Královéhradecký kraj)


Loxone Partner: iNFERNAL cOMPUTERS


Loxone riadi:
Osvetlenie
Vykurovanie/chladenie
Ventilácia
Energie
Prístup
Multimédiá
Wellness

Energetická úspora jako jedna z priorít

Inteligentný systém Loxone má ako mozog hotela na starosť všetky funkcie, ktoré sa dajú kedykoľvek doplniť o nové nápady spojené so stále väčšími nárokmi klientov i prevádzkovateľov. Okrem plného ovládania hotela sa systém tiež stará o ekonomiku celej prevádzky, teda o vykurovanie, rekuperáciu vzduchu, chladenie a ohrev TÚV.

Zaisťuje tiež správu systémov pre prístup do jednotlivých častí budovy a izieb, čím uľahčuje klientom a zamestnancom orientáciu po celej budove a dohliada okrem iného na jej bezpečnosť. Aj správu hotelového parkoviska má na starosti Loxone – dostupnosť parkovacích miest, ovládanie závory, riadenie dokovacích staníc pre elektromobily aj následné odosielanie dát na recepcii hotela, ktorá na ich základe môže návštevníkom účtovať parkovné.

Recepcia

Zadanie projektu bolo veľmi zložité. Majitelia si priali skĺbiť plány architekta aj projektanta a mali tiež svoje vlastné predstavy o jednoduchosti prevádzky všetkých technológií. Veľký tlak bol na energetickú úsporu, čo sa bez akýchkoľvek ústupkov podarilo realizovať. Využili sme tu všetky doterajšie znalosti a zaužívané veci mnohokrát ešte dotiahli k väčšiemu komfortu pre hostí a spokojnosti investorov.

Miroslav Veselý

iNFERNAL cOMPUTERS

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s námi váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A
Konzultácia projektu zdarma
Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A
Stať sa partnerom
Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách