Loxone & NEVA: Prémiové spojenie pre dokonalé tienenie

Lucia Pavkova
24/10/2023 in Technológie

V moderných domácnostiach či budovách, kde sa zvyšuje dôraz na inteligentné a energeticky úsporné riešenia, je Loxone vždy na špici inovácií. V snahe priniesť ešte viac pohodlia a efektivity svojim zákazníkom sa výrobca vonkajšej tieniacej techniky NEVA, rozhodol svoje produkty integrovať do systému Loxone. V tomto článku sa pozrieme na hlavné výhody tejto integrácie a najmä na to, ako inteligentné tienenie premení vašu budovu na miesto dokonalého komfortu a súkromia.

Spoločnosť NEVA sa etablovala ako líder v oblasti moderných a inteligentných riešení pre tieniace techniky. Ich sortiment zahŕňa tieniace plachty, markízy a žalúzie, ktoré sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov a dostupné v rôznych štýloch a farbách. NEVA sa taktiež môže pochváliť špičkovými motorizovanými systémami, ktoré umožňujú diaľkové ovládanie cez smartfón či integrovanie do inteligentných domových systémov.

Záber na dom z diaľky s vonkajším tienením
Záber na budovu s dreveným obkladom a vonkajším tienením

Kompatibilita s Loxone

Jedným z hlavných dôvodov, prečo Loxone a NEVA spolu tak dobre ladia, je ich kompatibilita. Loxone dokáže zjednotiť rôzne zariadenia a technológie v budove, a tak vytvárať komplexné inteligentné prostredie. Tieniace techniky NEVA nie sú výnimkou, pretože ich možno jednoducho integrovať do Loxone systému, čím sa stávajú súčasťou celkového riadenia domu. Tieniaca technika od NEVA prináša dodatočnú hodnotu tým, že zabezpečuje dlhú životnosť žalúzií vďaka precíznym komponentom od renomovaných švajčiarskych výrobcov. 

Loxone Miniserver nadväzujúci na seba rôzny typy technológií

Aké benefity prináša toto spojenie?

ikona šipky

Jednoduché ovládanie: Loxone umožňuje jednotné ovládanie tieniacich prvkov a ďalších zariadení v dome. Bez ohľadu na to, či používate smartfón, tablet alebo vypínač od Loxone, môžete pohodlne ovládať tienenie.

ikona šipky

Energetická účinnosť: Tieniace techniky NEVA boli navrhnuté s dôrazom na energetickú úspornosť. Ich inteligentné riadenie vám umožňuje efektívne využívať denné svetlo a minimalizovať prebytočné osvetlenie, čo vedie k zníženiu spotreby elektrickej energie, ale i ochrane životného prostredia.

ikona šipky

Komfort a ochrana pred prehriatím interiéru: Loxone využíva všetky dostupné informácie, ako je poloha slnka, poloha domu, jednotlivých okien, vnútorná a vonkajšia teplota alebo napríklad predpoveď počasia. Automaticky vyhodnocuje a prispôsobuje polohu žalúzií. V lete tak nehrozí prehriatiu interiéru a naopak v zime využije slnečné lúče na jeho vyhriatie.

ikona šipky

Zabezpečenie a súkromie: Inteligentné tienenie dokáže simulovať vašu prítomnosť aj v čase, keď ste napríklad na dovolenke. V prípade núdze (požiar, vlámanie) sa automaticky tienenie vytiahne a umožní vám únik do bezpečia. Pri väčšie súkromie sa po západe slnka tienenie automaticky zacloní a vy máte istotu maximálneho súkromia.

Integrácia tieniacej techniky do Loxone prináša do inteligentného domova ďalší rozmer pohodlia, efektivity a bezpečnosti. Ak aj vy túžite po inteligentnom dome, ktorý sa dokáže prispôsobiť vašim potrebám a vytvárať pre vás ideálne podmienky, potom je integrácia tieniacej techniky NEVA do Loxone tým pravým krokom vpred. Stačí sa obrátiť na našich odborníkov a my vám radi pomôžeme vytvoriť domov vašich snov.

Prečo Loxone?

Vonkajšie NEVA žalúzie a látkové rolety Zipscreen je možné ovládať viacerými spôsobmi, no len LOXONE Miniserver predstavuje kompletne automatický systém, ktorý využíva a vyhodnocuje dostupné informácie, reguluje a naklápa alebo vyťahuje lamely žalúzií a tak dokáže vytvoriť pre užívateľa komfortné prostredie a pritom aj maximálne súkromie. Spojenie NEVA žalúzií a látkových roliet Zipscreen s inteligentným riadením LOXONE je teda správna voľba, ktorá vám ponúka pohodlie namiesto starostí a k tomu aj ušetrené peniaze.

Bc. Peter Fábry

konateľ, NEVA SK, s. r. o.

Jednoduchá integrácia: Príležitosť pre inštalačných partnerov

NEVA ako výrobca a dodávateľ vonkajšej tieniacej techniky nemusel investovať ďalší čas a peniaze do vývoja a údržby vlastného riešenia riadenia. Vsadil na hotový a preverený systém, čím sa vyhol starostiam a urýchlil uvedenie na trh. „V našom Miniserveri získava skutočného univerzála, ktorý nie je jednoúčelový, ale postará sa o riadenie technológií komplexne“, komentuje Luboš Barborík, Branch Manager slovenskej pobočky Loxone. 

Inštaláciu produktov s inteligentnými funkciami Loxone vyžaduje technika certifikovaného spoločnosťou Loxone – Loxone Partner. Ak ste špecialista na tieniacu techniku, staňte sa ním napríklad hneď. Nepremárnite svoju príležitosť zarábať na inteligentnom ovládaní a automatizácii tienenia.

Opýtajte sa zdarma

Chcete inteligentné tienenie alebo ste špecialista na tieniacu techniku a radi by ste rozšírili svoje portfólio o inteligentné riadenie? 

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách