Pod hradom postavili inteligentný dom pre 2 rodiny


18/05/2021 in Referencie
Investor postavil v podhradí Kunětickej hory rodinný dvojdom. Architekti ho do prostredia s pôvodnou zástavbou citlivo zasadili. Výsledkom je decentné, ale zároveň moderné bývanie blízko prírody. Nadčasový projekt podčiarklo inteligentné riešenie od Loxone. Pozrite sa, s čím obyvatelia najviac spokojní.
Predtým stálo na pozemku uprostred obce Ráby stará vidiecka budova . Investor mal vlastnú predstavu veľký rodinný dvojdom. Územie patrí do historickej lokality. Na neďalekom vrchu sa týči hrad Kunětická hora hovorí sa mu tiež Rumburakov hrad podľa známej rozprávkovej postavy. 

Cieľ bol jasný. Postaviť dom tak, aby medzi ďalšími nepôsobil neprimerane a zapadol do pôvodného rázu. Teraz drží výškovú líniu s okolitou zástavbou a prebral jej charakteristické prvky. Z ulice vyzerá dom nenápadne, o to viac sa z druhej strany otvára svojim obyvateľom. Na priestrannej záhrade majú terasu, bazén i altánok.

Majitelia si priali jednoduchý vzhľad nielen zvonku, preto aj interiér pôsobí decentne a nadčasovo bez nadbytočných dekorácií a detailov. Práve jednoduchosť bola pre investora kľúčová. Preto do projektu systém automatizácie Loxone skvele zapadol.

Inštalácia Loxone nám pomohla na všetkých frontoch. Veľmi príjemné je potrebné využitie Intercomu, ktorý využívame na volanie s poštárom alebo kuriérom. Na diaľku mu otvoríme bránu alebo garáž, aby mohol zásielku nechať na mieste, hoci nie sme doma ,“ teší investora Aleša Kubína, že vsadil na Miniserver.

Pohľad na garáž
Pohľad zo záhrady
Pohľad z ulice
Pohľad na garáž
Pohľad zo záhrady
Pohľad z ulice
Pre Loxone sme sa rozhodli kvôli jednoduchosti inštalácie a nastavenia ovládania systému. Z toho, čo som mal možnosť vidieť, je Loxone v tomto ohľade najjednoduchší a najintuitívnejší. Je to skrátka veľmi užívateľsky prívetivé.
Aleš Kubín

investor

Pohľad do vnútra domu

Fakty

Lokalita: Ráby (severný okraj Pardubíc), podhradie Kunětickej hory


Realizácia: 2018–2020


Plocha: Úžitková 476 m², zastavaná 441 m²


Autori: Vítězslav Táborský, Aleš Jeřábek (architekti) Pavel Hrdý (interiér)


Nafotil: Jiří Alexander Bednář

zvonek
Tip:

Chcete tiež spoznať náš interkom? Loxone v úvode mája predstavil nový Intercom, ktorého nadčasový dizajn a funkcie prinášajú revolúciu v oblasti videozvončekov. Čistý a elegantný vzhľad s neobvyklou hrúbkou 1,6 cm, inštalácia za pár minút a dlhá životnosť. To je len zlomok toho, čo nový Intercom ponúka. Zistite o ňom všetko na našom webe!

S čím ďalším systém Loxone pomohol?

K inteligentnému riadeniu od Loxone je v oboch domácnostiach pripojený rad technológií. Ako hovorí majiteľ: Chceli sme maximálne využiť potenciál systému Loxone. Na automatizáciu sa v jeho inteligentnom dome môže spoľahnúť aj bazén či audiosystém (vďaka Audioserveru). Obyvateľom robí radosť tiež:

1. Inteligentný prístupový systém

Možnosti prístupu, ako je využitie NFC prívesku či spomínaného interkomu, nekončia pri vchodových dverách. Dvojdom v Rábech kódovú klávesnicu aj u technických vstupov a pracovne. Obyvatelia môžu nastavovať číselné kódy pre jednotlivé dvere aj obmedziť ich platnosť. Inteligentný prístup vpustí napríklad záhradníka či upratovačku presne tam, kam potrebujú.

2. Tienenie

Dvojdom má kompletne automatizované tienenie, ktoré sa perfektne prispôsobilo orientácii budovy na juh. Na oknách sú inštalované rolety aj žalúzie. Podľa obyvateľov fungujú skvele samy, manuálne ich skoro vôbec neovládajú. Tienenie vie, ako sa správať, aj vďaka napojeniu na Loxone Meteostanicu.

3. Farebné osvetlenie

Nemenej praktické je automatické osvetlenie ako v interiéri tak exteriéri, tvrdí Aleš Kubín. Vo svojom dome využíva aj farebné osvetlenie. Dotykovým tlačidlom si jednoducho môže prepínať svetelné nálady. To sa hodí napríklad pri relaxe v kúpeľni v štýle wellness. Ale aj inde v domácnosti môže farbu a intenzitu osvetlenia ľahko nastaviť. S tým pomôže mobilná aplikácia Loxone.

Nahliadnite do interiéru:

Chcete vedieť viac o Loxone?

Ikona elektrikár
Ste elektrikár?

Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Ikona lopata
Máte vlastný projekt?

Či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt, radi vám poradíme, ako vyťažiť potenciál technológií na maximum.

Chcem byť informovaný o novinkách