Inteligentná rezidencia s jedinečným výhľadom na hrad Špilberk a celé Brno

Lucia Pavkova
13/06/2023 in Referencie

Vítame vás na ceste, ktorá zavedie do sveta architektonickej elegancie a inovačnej technológie. Nahliadnite do jedinečného rodinného sídla, ktoré sa majestátne vypína nad Brnom. Vďaka tomu ponúka nádherný výhľad na historický Hrad Špilberk. O riadenie rezidencie sa postaral Loxone.

Dvojkrídlový dom s dvoma poschodiami a orientovaný na juh bol precízne vytvorený pre potreby päťčlennej rodiny s dynamickým životným štýlom. Majiteľ má vášeň pre umenie a technológie, čo je zrejmé z každého kúta domu. Jeho profesijný život je spojený s technológiami a nie je teda prekvapujúce, že dom je v tomto ohľade vyspelý.

Technické zázemie

Vykurovanie domu je zaistené tepelným čerpadlom vzduch-voda, spolu s akumulačnou nádržou na teplú vodu.

Jednotka Pichler LG350 zaisťuje efektívnu výmenu vzduchu v celom objekte. Jednou z veľmi inovatívnych technických funkcií sú servo klapky. Tieto prvky sú vyrábané progresívnou technológiou 3D tlače priamo v spoločnosti Evora Smart. Servo klapky hrajú kľúčovú úlohu v systéme vzduchotechniky, kde sú využité na reguláciu prietoku vzduchu v jednotlivých obvodoch. Vďaka nim je možné presne nastaviť množstvo a rýchlosť vzduchu, ktorý je do jednotlivých miestností distribuovaný. To zaisťuje optimálnu mikroklímu a pohodlie pre obyvateľov domu.

Pohľad z vonku

Jedinečné spojenie s Loxone

Dom je tiež vybavený fotovoltickou elektrárňou (FVE) s kapacitou 10 kWp. FVE pomocou Loxone automaticky vyhodnocuje potrebu využitia elektrickej energie a rozhoduje sa buď pre dodávku pre aktuálnu spotrebu, nabíjanie batérií alebo efektívne dobíjanie elektromobilu. Toto inteligentné riadenie, vrátane použitia optimizérov, vedie k návratnosti investície do FVE už v rozmedzí 5-7 rokov. S ohľadom na jej minimálnu životnosť 30 rokov sa jedná o veľmi výhodnú ekonomickú investíciu.

Jednoduchšia a efektívnejšia prevádzka

Vďaka technológii Loxone je všetko pohodlne a hlavne automaticky riešené. Domáci systém je ovládaný softvérom inštalovaným na prenosnom tablete, umiestneným v dobíjacej stanici v hlavnej hale. Tento softvér zbiera dáta z čidiel pre CO2 v rôznych miestnostiach a udržuje optimálne hladiny týchto parametrov. Kedykoľvek senzor CO2 zaznamená zvyšujúcu sa hladinu CO2 v miestnosti, automaticky zvyšuje cirkuláciu vzduchu pomocou riadeného vetrania LG350, ktoré je napojené do riadenia Loxone a selektívne riadených rozvodov do miestností.

Nástenný tablet s aplikáciou Loxone

Termohlavice v rozvádzači podlahového kúrenia sú prepojené jedným zbernicovým káblom pre obojsmernú komunikáciu so systémom. Ako jedna z výnimočných vlastností je možná plynulá regulácia 0–100 %, čo zaisťuje maximálne hladkú reguláciu jednotlivých obvodov. Systém tiež rozpozná, či je ventil v režime zvýšeného kúrenia – teplota v danom okruhu musí stúpať. Ak sa tak nestane, systém to vyhodnotí ako pokyn na kontrolu problému.

Inteligentné tienenie pre maximálny komfort

Vonkajšie žalúzie sa aktivujú podľa slnečného svitu, aby sa miestnosti neprehriali. Meteostanica Loxone optimalizuje riadenie všetkých systémov v dome na základe aktuálneho a predpovedaného počasia.

Pohybové senzory sú prepojené s integrovaným bezpečnostným systémom, ktorý chráni celý dom. Bezpečnosť je zaistená Intercomom a klávesnicou NFC Code Touch v kombinácii s okennými senzormi v dome. Súčasťou je aj ovládanie garážovej brány a vonkajšej bránky.

Táto rezidencia predstavuje harmonickú symbiózu medzi modernou architektúrou a prírodným prostredím. Rozvíjajúce sa technológie, ako sú fotovoltaické panely alebo inteligentné systémy pre riadenie domácnosti, dokazujú, že bývanie môže byť nielen krásne, ale aj inteligentné a udržateľné.

Intercom a NFC Code Touch

Nahliadnite:

Kuchyňa
Obývačka
Jedáleň
Pracovňa
Kúpeľňa
Sauna
Technická miestnosť
FVE
Rozvody
Schodisko

Foto (c): Evora Smart

Opýtajte sa zdarma

Prekonzultujte s nami váš projekt alebo sa staňte Loxone Partnerom v niekoľkých krokoch!

A

Konzultácia projektu zdarma

Zvažujem vo vlastnom projekte využiť Loxone a rád by som získal viac informácií.

A

Stať sa partnerom

Rád by som sa opýtal, v čom spočíva partnerstvo s Loxone a ako na to.

Konzultácia projektu zdarma

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Stať sa partnerom

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Chcem byť informovaný o novinkách