Inteligentná automatizácia miesta, kde sa plnia reklamné sny


03/02/2021 in Referencie
Fakty

Krajina
Rakúsko


Loxone Partner
KrennTec


Komponenty Loxone

Automatizácia s
Miniserver
Relay Extensions
Tree Extensions
Air Base Extensions

Ovládanie audia v 8 zónach

Ovládanie:
Touch

Detekcia prítomnosti cez:
Senzor prítomnosti Tree
Okenný a dverový kontakt

Osvetlenie s:
RGBW 24V Dimmer Tree
DALI Extensions
DMX Extension
Nano IO Air
Nano Dimmer Air
• A oveľa viac

Vnútorná klíma cez:
1-Wire Extension

V rakúskej reklamnej agentúre Lunik2 vládne vždy uvoľnená atmosféra. V popredí je jednoznačne praktickosť tohto miesta vďaka otvorenému priestoru, veľkým pracovným plochám alebo krátkym vzdialenostiam či už do kuchyne, oddychových miestností a pod. A všade ružová! Loxone Partner do tohto projektu integroval dva Miniservery do čiastočne existujúcej budovy. Vďaka technológiám Tree a Air, ale aj mnohým rozhraniam je tak možné jednoducho automatizovať nielen nové, ale aj staré budovy. To všetko znie dobre, ale je ťažké si to predstaviť, však? Preto radšej nechávame obrázky hovoriť sami za seba.

Pre majiteľov reklamnej agentúry bolo veľmi dôležité mať flexibilný systém, ktorý je možné bez veľkého úsilia tiež neskôr prispôsobiť. Centrálna kontrola bola tiež ich požiadavkou. Keďže majitelia už Loxone poznali, bolo pre Loxone Partnera KrennTec hračkou presvedčiť ich o nespočetných možnostiach automatizácie budov Loxone

Loxone nám výrazne uľahčuje každodennú prácu. Vďaka prezentačnému režimu svetlo, uzávery a mediálna technológia spolupracujú perfektne. Pri mnohých pracovných krokoch je potrebný iba jeden pohyb, ak vôbec.

Harry Kriegner
Riadiaci Partner, Lunik2

Čo sa implementovalo?

Od osvetlenia a tienenia cez vetranie až po fakturačný systém je všetko v serverovni budovy  Lunik2 monitorované a riadené Miniserverom. Celkovo bolo nainštalovaných viac ako 300 komponentov Loxone.

Pretože niektoré priestory už existovali, okrem technológie Loxone Tree bola použitá aj bezdrôtová verzia – Loxone Air. Existujúce základné osvetlenie bolo do systému integrované prostredníctvom komunikačného rozhrania DALI Extension.

V serverovniach boli následne nainštalované senzory teploty. Ak je teplota príliš vysoká, sú technici informovaní prostredníctvom notifikácie. Týmto spôsobom je možné zabrániť poruchám servera.

Ďalšie funkcie:
  • Audio pre celý kancelársky priestor
  • Jednoduchá a bezhotovostná fakturácia nápojov pomocou i-Buttonu 
  • Ovládanie a monitorovanie ventilácie
  • Ovládanie mediálnej technológie v zasadacích miestnostiach (napr. Projektor, plochá obrazovka, systém Bose, …)
  • Centrálne sledovanie externých IP kamier v kancelárskej budove
  • Automatická aktivácia Alarmu
Fakty

Krajina
Rakúsko


Loxone Partner
KrennTec


Komponenty Loxone

Automatizácia s
Miniserver
Relay Extensions
Tree Extensions
Air Base Extensions

Ovládanie audio v 8 zónach

Ovládanie:
Touch

Detekcia prítomnosti cez:
Senzor prítomnosti Tree
Okenný a dverový kontakt

Osvetlenie s:
RGBW 24V Dimmer Tree
DALI Extensions
DMX Extension
Nano IO Air
Nano Dimmer Air
• A oveľa viac

Vnútorná klíma cez:
1-Wire Extension

S Loxone je všetko v porovnaní s inými systémami oveľa rýchlejšie a jednoduchšie. Ušetríme 80 % času pri inštalácii a programovaní. Energetický manažment s Loxone je navyše neprekonateľný! Tento projekt opäť ukázal, že Loxone Tree a Air perfektne spolupracujú. Staré a nové budovy je možné jednoducho integrovať do systému pomocou dvoch technológií a početných rozhraní.

Gerhard Krenn
Majiteľ, KrennTec

Zábavná funkcia „Pivo zadarmo“

Zamestnanci v Lunik2 sú veľmi vynaliezaví a tak prišli s nápadom pre vytvorenie tlačidla s pomocou Loxone, ktoré je aktivované iba pre správu vo vizualizácii. Ak niekto zo zamestnancov stlačí toto tlačidlo, vo všetkých miestnostiach sa ozve „Pivo zadarmo“ a oranžové rotujúce svetlá začnú svietiť. Každý zamestnanec teda vie, že je dôvod niečo oslavovať.

Lunik2 - Kuchynka
Lunik 2 – Loxone Music Server
Lunik 2 – Multimediálna miestnosť vybavená Loxone
Lunik 2 – Toaleta
Lunik2 – Spálňa vybavená Loxone

Zaujalo vás to?

Ste vlastníkom hotela nebo podobného zariadenia?

Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Ste elektrikár?

Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu s Loxone Miniserverom? Kontaktujte nás a získajte výhody zo silného partnerstva so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Ikona kniha

Mohlo by vás zaujímať:

Chcem byť informovaný o novinkách