GARDEN LOFTS: Rezidencia v industriálnom štýle získa byty s inteligentným riadením


22/02/2022 in Referencie

Nadčasové bývanie, čistota dizajnu a súkromie terasovitej záhrady. To všetko a mnoho ďalšieho spája developerský projekt GARDEN LOFTS, ktorý rastie v Prahe. Rezidencia obyvateľom poskytne aj prvky inteligentnej domácnosti. Investor stavil na inteligentnú automatizáciu s Loxone, ktorá zdôrazní komfort bytov s osobitým štýlom.

Čistý dizajn a relax v záhrade

Prví obyvatelia sa do GARDEN LOFTS nasťahujú v budúcom roku. Objekt v lokalite pod „Dívčími hrady pojme celkom 22 bytov rôznych dispozícií s predzáhradkami, terasami a balkónmi, a tiež 2 lofty so strešnými terasami s výhľadom. Rezidencia sa bude vyznačovať čistým dizajnom a kreatívnymi, originálnymi interiérmi. Presklená čelná fasáda a surové materiály jej dodajú industriálny nádych.

Výnimočné bývanie prinesú ako byty, tak aj súkromná viacúčelová záhrada plná zelene. Terasovité poňatie a kamenné bloky ju rozdelia do viacerých úrovní. Záhrada ponúkne relaxačnú a športovú zónu, zázemie pre deti či terasy a pergoly, ktoré dajú obyvateľom nové možnosti trávenia času a stretávania. Odpočinok si možno užiť pri záhradnom bazéne.

Fakty

Lokalita:
Praha


Dispozícia bytov:
1+kk až 5+kk


Loxone Partner:
Insight Energy


Projekcia elektro, MaR:
Insight Projects


Developer:
Pechlátova 50 DEVELOPMENT

Loxone ako štandard

Všetko napovedá tomu, že projekt bezo zvyšku naplní svoje heslo: „Keď chcete žiť, nielen bývať.“ Ale je tu ešte jedna nesporná výhoda. Byty totiž naplnia štandardy inteligentnej domácnosti. Postará sa o to systém Loxone. Podobne ako GARDEN LOFTS, aj Loxone chce vytvárať čo najkvalitnejšie podmienky na život. A to tým, že obyvateľov zbavia bežných úkonov s ovládaním domácnosti, ktoré zdržujú a znižujú pohodlie. O inštaláciu systému sa postará spoločnosť Insight Energy – Loxone Platinum Partner. Riadiaca jednotka inteligentnej automatizácie Miniserver bude v každom byte.

Interiér bytu

Inteligentné osvetlenie a inteligentná klíma

Do systému bude integrované napríklad osvetlenie. Všetky svetlá v byte sa zhasnú vo chvíli, keď obyvateľ stlačí odchodové tlačidlo. Nikdy tak nezostane rozsvietené zbytočne. S inteligentným osvetlením sa spája aj funkcia ako simulácia prítomnosti náhodným chvíľkovým rozsvecovaním (napríklad počas dovolenky). Pre jednoduché ovládanie budú v bytoch umiestnené tlačidlá Touch Pure.

Tie sú multifunkčné a neslúžia len na riadenie svetiel. Vedia merať teplotu a vlhkosť. Podľa nameraných hodnôt sa bude automaticky ovládať vykurovanie. Integrované je aj odvetrávanie. Keďže budú tlačidlá v každej miestnosti, získajú byty zónovú reguláciu teploty. V každej izbe bude vždy ideálna teplota prednastavená užívateľom. Ten bude navyše v mobilnej aplikácii môcť sledovať štatistiky vykurovania a zvažovať tak možnosti úspor. Neplytvať pomôžu aj okenné kontakty. Akonáhle sa okno otvorí, po chvíli sa kúrenie vypne, aby energia neprišla navnivoč. Ďalej systém inteligentného vykurovania ponúka možnosť nastavenia rôznych týždenných programov a režimov. S prediktívnou logikou sa navyše izby každý deň samé vykúria presne v prednastavený čas. Kúrenie tak nebeží naprázdno v neprítomnosti obyvateľov a naopak sa ani neoneskorí a nestane sa, že by po návrate z práce bola doma zima.

Komplexný systém zabezpečenia

Ďalej je do inteligentnej domácnosti integrovaný zvonček alebo funkcia zabezpečenia. V núdzových situáciách spustí alarm stlačenie Tlačidla Panika. Bytové jednotky sú vybavené aj detekciou požiaru. Pokiaľ je odhalená nebezpečná situácia, všetko navyše okamžite zahlási notifikácie v mobile, či už budú obyvatelia vo vedľajšej izbe alebo v kancelárii na druhom konci Prahy.

Majitelia skrátka získajú v štandarde množstvo funkcií. A pokiaľ by im to nestačilo, systém Loxone je ľahko rozšíriteľný. Byty tak budú mať prípravu na inteligentnú reguláciu tienenia, rozšírenie je možné aj o riadenie technológií na základe prítomnosti (vďaka senzoru) alebo multiroom audio systému a ďalšie.

Podieľa sa:

Dodávateľ stavby:
SWIETELSKI stavební


Architekt:
Ing. arch. Jan Kasl


Dizajnér:
Pizinger Morix


Generálny projektant:
ARCHDYNAMIC


Web projektu:
www.gardenlofts.cz

Exteriér s čistým dizajnom v industriálnom štýle
Kreslo v obývačke pri knižnici
Obývačka
Jedáleň
Spálňa
Spálňa
Obývačka v GARDEN LOFTS
Terasovitá záhrada
Terasa
Záhradný bazén

(c) Autor vizualizácií: GARDEN LOFTS

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikár
Ste elektrikár? Chcete svojim zákazníkom tiež ponúkať jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri, ktorý sa hodí do projektov všetkého druhu? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu s Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.
Ikona lopata
Máte vlastný projekt? Chcete tiež využiť Loxone na výrobu vína, alebo máte v hlave iný projekt? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu inteligentných domov, komerčných nehnuteľností alebo špeciálnych projektov.

Chcem byť informovaný o novinkách