BOUNCE PARK: Automatizácia najväčšieho športovo-zábavného parku na Slovensku

Lucia Pavkova
14/12/2022 in Referencie

Bounce Park 17 je najväčším športovo-zábavným parkom na Slovensku, kde nájdu menší ale aj dospelí viac ako 50 rôznych atrakcií, od trampolín, lezeckých stien, detských atrakcií až po multifunkčné ihrisko s umelou trávou. Loxone nielen v celej budove, ale aj v exteriéri ovláda osvetlenie, reguluje kúrenie a ventiláciu, a tiež meria spotrebu elektrickej energie.

Nespútaná zábava

Rozsiahlie zábavné centrum v Banskej Bystrici, nedávno otvorilo svoje brány. Pre rôzne vekové kategórie ponúka viac ako 50 atrakcií. Nielen deti, ale aj rodičia či skupiny si môžu užiť zábavu, ale aj oddych v najväčšom zábavnom parku na Slovensku.

Hlavnou myšlienkou BOUNCE PARK 17 je inšpirovať pohybom a baviť sa. Tráviť čas na príjemnom mieste, kde pod jednou strechou nájdu návštevníci mnoho zaujímavých športovo-zábavných atrakcií a pohody.
Ing. Ján Gondáš

Riaditeľ pre marketing a spoluprácu

Skákacia aréna s penovými kockami
Dráha na beh

Čo sa implementovalo?

Loxone v Bounce Parku ovláda kompletné osvetlenie od hlavného osvetlenia, náladového osvetlenia, profesionálneho DJ osvetlenia, po ovládanie osvetlenia reklám, fasády a verejného osvetlenia parkoviska. Reguluje nielen intenzitu osvetlenia s ohľadom na aktuálne svetelné podmienky v exteriéri, ale podľa potreby je možné meniť aj jeho farebné spektrum, ktorým ovplyvňuje náladu návštevníkov.

V závislosti od otváracích hodín systém automatizuje ovládanie a spúšťanie jednotlivých detských atrakcií. Ovláda hudobnú a svetelnú produkciu. Zapína tiež obvody elektronickej reklamy.

Systémom je tiež ovládané regulovanie kúrenia a vetrania. Ovláda sa aj vykurovanie parkovacích plôch. Loxone tiež meria spotrebu elektrickej energie v jednotlivých prevádzkach a kontroluje funkčnosť centrálnej UPS.

Fakty

Lokalita: Banská Bystrica


Rozloha: 4 000 m2


Realizácia (rok): 2021


Loxone Partner: DOMICO, s. r. o.

Projekt z pohľadu Loxone Partnera

Spoločnosť DOMICO, s. r. o. je Loxone Partnerom od roku 2020. Primárne sa zameriava na kompletnú dodávku inteligentného riešenia inštalácií, ktoré sú z energetického hľadiska úspornejšie, čo je v dnešnej dobe rastúcich cien energií významným benefitom. Okrem toho realizujú aj inštalácie zabezpečovacích systémom, dátových a televíznych rozvodov, fotovoltických systémom, rekuperačných jednotiek, tepelných čerpadiel.

V Banskej Bystrici a okolí sa podobná atrakcia do ukončenia realizácie Bounce Park nenachádzala. Projekt je v prvom rade špecifický nápadom, ktorý urobil radosť deťom, ale aj ich rodičom. Ovládanie svetelných a hudobných scén spolu s príjemným interiérom spríjemňuje mladým návštevníkom chvíle strávené v objekte. Automatizácia ovládania osvetlenia, napájania zariadení a kúrenia uľahčuje a šetrí čas personálu objektu.
Ing. Jozef Dian

DOMICO, s. r. o.

Priestor na oddych

Ideálnym miestom pre oddych po športovom výkone a stretávanie sa s rodinou či priateľmi je priestranná a moderná kaviareň, ktorá je súčasťou areálu. Návštevníci si tak po športových výkonoch môžu oddýchnuť v príjemnom prostredí pri dobrej káve a jedle a počas toho pozorovať dianie v aréne priamo z presklenej vnútornej a vonkajšej terasy.

Reštaurácia

Nahliadnite do priestorov

Jump aréna s loptami
Multifunkčné ihrisko
Detské ihrisko s kozmonautom
Detský park so šmýkačkami a planétami
Lezecké steny
Hala s veľkými trampolínami

Produktové video: Jakub Furda

Zaujalo vás to?

Ikona elektrikár
Ste elektrikár?

Chcete svojim zákazníkom tiež ponúkať jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri, ktorý sa hodí do projektov všetkého druhu? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu s Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Ikona lopata
Máte vlastný projekt?

Chcete tiež využiť Loxone na výrobu vína, alebo máte v hlave iný projekt? Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu inteligentných domov, komerčných nehnuteľností alebo špeciálnych projektov.

Chcem byť informovaný o novinkách