Balteus – inteligentné apartmány pri Baltskom mori


03/02/2022 in Referencie
Balteus Boutique Apartments je moderný rezort vsadený do malebnej scenérie prímorskej krajiny. Na pohodovú dovolenku má veľký vplyv systém automatizácie budov Loxone, ktorý zabezpečuje komfortnú teplotu v apartmánoch a zaisťuje jednoduchú obsluhu inštalácie pre majiteľa aj hostí.

Optimalizácia nákladov na vykurovanie

Kúrenie je jedným z najväčších výdavkov, ktoré musí majiteľ hotela zaplatiť. Správne riadený systém vykurovania však dokáže zabezpečiť nízke náklady na vykurovanie v centre a zabezpečiť komfort jeho zamestnancov a zákazníkov. Na túto úlohu je ako stvorený systém Loxone, ktorý majiteľ bytov Balteus našiel aj vo fáze návrhu vykurovania. Na základe informácií o potrebe tepla sú riadené plynové pece pracujúce v kaskádovom systéme.

Efektom využitia automatizácie na reguláciu teploty v budove sú nízke náklady, komfortné vnútorné podmienky a úspora energie pri otvorených oknách. Senzory otvárania okien v kombinácii s hlavicami Loxone zabezpečia vypnutie kúrenia pri vyvetraní miestnosti.

Fakty

Lokalita:
Grzybowo pri Kołobrzegu


Obytná/úžitková plocha:
1200 m²


Názov objektu:
Balteus Boutique Apartments


Dizajn:
LOOKAstudio


Loxone Partner:
AKMILUS Smart Home


Ovládané funkcie Loxone:
automatické kúrenie, osvetlenie, zabezpečenie objektu

NFC Code Touch and Touch v Balteus
Loxone senzor prítomnosti v Balteus
Hlavica Loxone na Balteus

Inteligentné funkcie na recepcii

Loxone nielen spríjemňuje pobyt klientom, ale podporuje zamestnancov a majiteľa zariadenia pri prevádzke hotela. Aplikácia Loxone umožňuje kontrolovať obsadenosť izieb na základe informácií z čítačky hotelových kariet. Vďaka tomu upratovanie prebieha bez narušenia pokoja hostí. Informácie o prítomnosti v bytoch sa využívajú aj na optimalizáciu nákladov na vykurovanie a elektrinu. Na recepcii je tiež NFC Code Touch kódová klávesnica na ovládanie zabezpečovacieho systému.

Aplikácia Loxone na recepcii Balteus
„Na systéme Loxone najviac oceňujem, že mám na jednom mieste pripevnených viacero technológií a všetko vidím v jednoduchej aplikácii v telefóne. Viem, čo sa neustále deje v mojej budove bez toho, aby som tam fyzicky bol.”
Grzegorz Augustyniak

vlastník, Balteus Boutique Apartments

Loxone Partner:
AKMILUS Smart Home

Inštaláciu systému Loxone v hoteli Balteus realizovala spoločnosť AKMILUS Smart Home – Loxone Gold Partner. Majiteľ centra je so spoluprácou spokojný a pochvaľuje si spoľahlivý a profesionálny prístup k zvereným úlohám ako aj svedomité plnenie sľubov a harmonogramu. AKMILUS úspešne realizuje aj tie najsofistikovanejšie projekty a zautomatizoval mnoho veľkých zariadení.

Inteligentný dom Akmilus pred hotelom Balteus

Balteus Apartments zvnútra

Butikový bytový dom začal fungovať v júli 2021. Hostia si môžu rezervovať jedno a dvojizbové apartmány s rôznym štandardom vybavenia. V budúcnosti plánuje majiteľ hotela vybudovať vonkajšiu saunu s ovládaním od Loxone. Pozrime sa, ako izby vyzerajú zvnútra.

Obývacia izba v byte Balteus
Kuchynka v apartmáne Balteus
Spálňa v apartmáne Balteus
Spálňa v apartmáne Balteus
Apartmány Balteus v meste Grzybowo
Apartmány Balteus sa nachádzajú 200 metrov od pláže Baltského mora

Zaujal vás inteligentný systém?

Ikona elektrikrára – spolupráca s Loxone
Chcete robiť elektroinštaláciu inteligentne? Príďte sa pozrieť na webinár o systéme Loxone. Už stovky elektrikárov v Česku s nami nadviazali spoluprácu. Dopyt po inteligentných domácnostiach stále stúpa a my vám veľmi radi ponúkneme spoluprácu, z ktorej ťažia obe strany.
Ikona lopaty – vlastný projekt
Konzultácia vášho riešenia Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už ide o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Chcem byť informovaný o novinkách