Automatizácia vo výrobe cestovín: V Dobšických cestovinách majú konečne pokojný spánok


28/01/2021 in Referencie

Prvé Dobšické cestoviny sa v obchodoch objavili v roku 1993 a od tej doby si vybudovali pevné postavenie na českom trhu. Dnes sú tradičným artiklom veľkoobchodných reťazcov. Pri výrobe však spoločnosť trápil stav sušiacich boxov, v ktorých je nutné udržiavať určitú teplotu a vlhkosť. je navyše v každej časti sušiaceho procesu iná. Systém Loxone sa ukázal ako ideálne riešenie predtým neriešiteľných problémov nielen vo výrobe cestovín.

Fakty

Lokalita: Bantice, okres Znojmo


Realizácia: 2020/02


Investor: Dobšické těstoviny s.r.o.


Loxone Partner: HM – Smart


        Loxone komponenty:

       Miniserver

       Relay Extension

       1-Wire Extension

Prvé Dobšické cestoviny sa v obchodoch objavili v roku 1993 a od tej doby si vybudovali pevné postavenie na slovenskom trhu. Dnes sú tradičným artiklom veľkoobchodných reťazcov. Pri výrobe však spoločnosť trápil stav sušiacich boxov, v ktorých je nutné udržiavať určitú teplotu a vlhkosť. je navyše v každej časti sušiaceho procesu iná. Systém Loxone sa ukázal ako ideálne riešenie predtým neriešiteľných problémov nielen vo výrobe cestovín.

Fakty

Lokalita: Bantice, okres Znojmo


Realizácia: 2020/02


Investor: Dobšické těstoviny s.r.o.


Loxone Partner: HM – Smart


        Loxone komponenty:

       Miniserver

       Relay Extension

       1-Wire Extension

Automatická kontrola teploty a vlhkosti

Pôvodne prebiehala výroba len manuálne. To znamenalo, že niekto musel každú hodinu do noci kontrolovať teplotu a vlhkosť v 9 boxoch. Podľa aktuálnych hodnôt bolo nutné prenastaviť vykurovanie týchto boxov za pomoci ručných ventilov a prípadne spustiť aj ventilátory pre odsávanie vlhkosti. V prípade, kedy bolo v sušiacom boxe dlho vlhko alebo bol sušiaci proces príliš rýchly, došlo k zničeniu práce celej smeny.

Primárna požiadavka bola teda jasná. Celý fungujúci systém spoločnosti navrhla firma HM-Smart s.r.o. (Loxone Silver Partner). Hneď na prvom stretnutí zástupcovia investora pochopili, že systém Loxone a skúsenosti Loxone Partnera jednoducho urobia koniec roky trvajúcemu trápeniu. Nebolo teda prečo váhať.

Najviac si ceníme automatizáciu ako takú, pretože v tomto smere nám systém Loxone zaručuje pokojné spanie. Zamestnanci tiež uľavili, pretože už nemusia prepínať niekoľko ručných ventilov. Keď sa predtým zabudlo na zatvorenie jedného ventilu, došlo k upchatiu celého systému, a to zapríčinilo odstávku na 4 hodiny. Teraz už sa toho nemusíme obávať.

Hana Šťastná, Konateľka

Aplikácia Loxone vo výrobe cestovín

Vďaka jednoduchosti implementácie sa spoločnosť ihneď rozhodla aj pre ďalšie technológie. Medzi ne patrí napríklad riadenie FVE, čiže štatistiky zisku energie a jej smerovanie v prípade prebytku do zásobníkov vody pre vykurovanie sušiacich boxov alebo výrobných strojov. Ďalšou zaujímavou implementovanou technológiou bola distribúcia sypkých materiálov naprieč celou výrobou. Vďaka tomu bolo možné rozšíriť výrobu z jedného stroja na dva, a to kompletne bez obsluhy. Automatizácii sa na záver dočkalo aj vykurovanie výrobných priestorov alebo zabezpečenie administratívnej budovy.

Bonus celého riešenia je samozrejme aj mobilná aplikácia, vďaka ktorej ihneď vieme aktuálny stav vo výrobe, nech už sme kdekoľvek.

Hana Šťastná, Konateľka

Balenie cestovín z automatizovanej linky

A čo na projekt hovorí náš partner HM – Smart, ktorý celú rekonštrukciu  zastrešoval a pripravoval celý plán implementovaných technológií?

 

Celý projekt nebol iba o elektroinštalácii, ale museli sme tiež riešiť napríklad potrubie alebo inštalatérske práce cez ďalších partnerov. Veľký dôraz bol kladený na celkovú funkčnosť systému a minimálne prerušenie alebo obmedzenie výroby v priebehu rekonštrukcie. To sa nám vďaka našim dlhoročným skúsenostiam a komponentom Loxone podarilo a projekt bol úspešne dokončený k spokojnosti investora.

Marcel Havlík, HM – Smart

Zaujalo vás to?

Ste vlastníkom hotela nebo podobného zariadenia?

Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Ste elektrikár?

Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu s Loxone Miniserverom? Kontaktujte nás a získajte výhody zo silného partnerstva so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

– Tip –

Inteligentný pivovar

Inteligentná automatizácia v komerčných objektoch


Pozrite si ďalšie príklady využitia inteligentnej automatizácie v komerčných objektoch.

Ikona kniha

Mohlo by vás tiež zaujímať

Chcem byť informovaný o novinkách