Automatizácia sila: Loxone šetrí čas a peniaze v poľnohospodárstve


10/03/2021 in Referencie

Prevádzka starého sila vyžaduje veľké časové aj peňažné náklady. Materiál sa transportuje pomocou komplexného systému dopravníka, výťahu a rozdeľovačov, ktoré sú často ovládané manuálne a majú tendenciu sa upchávať. Tieto nepríjemnosti len tak nezmiznú. Ale vďaka automatizácii sila sa na celom procese výrazne ušetrí. 

Prečo Loxone?

Albert Neumann, výkonný riaditeľ spoločnosti AVENTUM GmbH, sa dlhodobo zameriava na inovácie a pokrok vo svojej spoločnosti. Preto keď spoznal výhody Loxone, rozhodol sa automatizovať aj svoje silo. 

Projekt realizoval náš Silver Partner Real Smart Home und perfect fIT solutions.
Rozhodujúci bol náš funkčný blok Schéma systému a cena. Riešenie Loxone tu bolo omnoho lacnejšie v porovnaní s inými systémami.

Fakty:

Krajina
Rakúsko


Spoločnosť
AVENTUM GmbH


Loxone Partner
Real Smart Home und perfect fIT solutions


Loxone Komponenty
Miniserver
1-Wire Extension
Extension*

*Loxone Extension už nie je v predaji, v tomto prípade je možné ho nahradiť  Relay Extensionom a DI Extensionom

„Automatizačné systémy od iných poskytovateľov by stáli minimálne dvakrát toľko, bez toho, aby priniesli nejakú pridanú hodnotu.“

DI Andreas Schneemayer

Real Smart Home und perfect fIT solutions

Vizualizácia riadenia technológií sila:

Schéma systému od Loxone

Funkčný blok Schéma systému umožňuje jednoducho vytvoriť grafické zobrazenie systémov, pôdorysov a systémových funkcií, zobrazenie je potom prístupné pomocou Loxone App. Náš Partner využil tento funkčný blok k vizualizácii najdôležitejších hodnôt pre funkciu a monitorovanie sila.

„Pred nejakou dobou som si nechal pomocou Loxone automatizovať malú vodnú elektráreň,
bol som s výsledkom veľmi spokojný, preto som sa rozhodol aj pre automatizáciu obilných sil.“

DI Albert Neumann

Výkonný riaditeľ, AVENTUM GmbH

Automatický rotačný rozdeľovač

V minulosti musel byť rozdeľovač vždy manuálne nastavený na správny vstup do sila. Ale zobrazenie jeho polohy nebolo vždy spoľahlivé a všetko sa muselo kontrolovať. Ako to Partner vyriešil?

Realizácia prebehla pomocou kladkových spínačov na vonkajšom okraji potrubia. Plech privarený k rozdeľovaču kontakt zopne, keď je rozdeľovač v presnej pozícii nad vstupom.
Pri každom presune nad ďalšie silo zvolí Miniserver najkratšiu možnú cestu. Samozrejme hladina v silách je monitorovaná a plnenie sa zastaví v správny čas. nie je nutné pracne počítať, ako je silo plné na základe času a prietoku materiálu potrubím.

Tiež bolo implementované central stop tlačidlo, ktoré zastaví celý systém a odpojí ho od elektriny. 85 rokov staré silo je tak plne automatizované a možno ho dokonca ovládať z domova. Takto by podľa nás malo moderné poľnohospodárstvo vyzerať.

Ďalšie dôležité funkcie

  • Odstránenie vačkových spínačov a ďalších problematických zariadení.
  • žiadne časovo náročné čistenie výťahov a dopravníkov, neupchajú sa vďaka presnému načasovaniu systému.
  • Ovládanie z pohodlia domova.
  • A pod.
Dopravníkový systém sila
Pôvodný rozvádzač zo zastaralými rozvodmi
Nový vylepšený rozvádzač od Loxone

– Špeciálny tip –

Automatizovaný pivovar

Create Automation


Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu projektov všetkého druhu bez ohľadu na to, či sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálne aplikácie.

Chcem byť informovaný o novinkách