Pohodlie pre zamestnancov, udržateľnosť pre vedenie: Známe fotoštúdio vsadilo na automatizáciu


06/09/2021 in Referencie

Rene Staud je pravdepodobne jedným z najznámejších fotografov automobilov na svete. Sídlo jeho spoločnosti Staud Studios v nemeckom Leonbergu je majstrovským dielom architektúry. Fotografické štúdio nie je pozadu ani od automatizácie budovy. Vďaka dvom Loxone Miniserverom.

Rene Staud je pravdepodobne jedným z najznámejších fotografov automobilov na svete. Sídlo jeho spoločnosti Staud Studios v nemeckom Leonbergu je majstrovským dielom architektúry. Fotografické štúdio nie je pozadu ani čo do automatizácie budovy. Vďaka dvom Loxone Miniserverom.

Vzduch, osvetlenie aj bezpečnosť

Zvláštnym prvkom tohto projektu je automatická regulácia teploty s vykurovaním a chladením v závislosti od konkrétnej miestnosti. Ventiláciu systém riadi podľa hodnôt CO2.

V sídle spoločnosti sa veľmi dbá aj na bezpečnosť. Preto sú inštalované Záplavové senzory aj Detektory dymu, ktoré v prípade núdze zasielajú upozornenie na telefón majiteľa. V oddelení IT a technických miestnostiach funguje monitoring vnútornej klímy, ktorý varuje pred kritickými teplotami.

Keď večer budovu opustí posledný človek, pomocou funkcie Vypnúť sa deaktivuje osvetlenie a hudba. V chvíľu sa zapne bezpečnostný, poplachový systém. Ráno prichádza do hry funkcia „Prebudenie, ktorá rozsvieti základné svetlá, v niektorých častiach fotoštúdia začne hrať hudba a spustená ventilácia zaistí príjemnú klímu.

Fakty

Krajina:
Nemecko


Lokalita:
Leonberg, sídlo Staud Studios


Loxone Partner:
ITK Fabrik GmbH


Automatizované vďaka Loxone:
Automatizácia:
Miniserver
Extensions

Ovládanie:
Touch

Detekcia prítomnosti:
Senzor pohybu

Ďalšie komponenty:
Hlavica Tree
Detektor dymu Air
Záplavový senzor Air
• a mnoho ďalších

Neexistoval spôsob, ako vytvoriť a otestovať kompletné programovanie. To bola veľká výzva. Stále sme pridávali nové prvky a postupne ich integrovali do bežiaceho systému. Bolo to tak, pretože stavebné práce sme robili počas prevádzky. Projekt bol napriek tomu úspešne realizovaný.

Martin Wiecha

Technický vedúci, ITK Fabrik GmbH

Prečo Loxone?

Pre klienta bolo kľúčové zaviesť systém riadenia budovy. Ten zamestnancom zabezpečil pohodlie pri práci a zbavil ich starostí s ovládaním rôznych zariadení. Ďalším dôležitým aspektom bola udržateľnosť. Výkonný riaditeľ Staud Studios chcel optimalizovať energetickú účinnosť.

Spoločnosť ITK Fabrik GmbH status Gold Partnera. Na Loxone spoliehala vďaka rozmanitosti rozhrania a jednoduchej integrácii produktov tretích strán. Keďže prvá inštalácia po čase dosiahla svoje maximum, druhý Miniserver bol jednoducho ukotvený v režime Master/slave.

Nahliadnite do Staud Studios:

Kancelária Staud Studios
Nabíjacia stanica
Pohľad do kancelárie
Kancelárska budova Staud Studios
Fotoštúdio

© Zdroj: Staud Studios

Zaujalo vás to?

Elektrikár Loxone spolupráca

Ste elektrikár?

Chcete svojim zákazníkom ponúknuť jedinečnú automatizáciu budov založenú na Loxone Miniserveri? Kontaktujte nás a využite silnú spoluprácu so spoločnosťou Loxone, lídrom na trhu v oblasti automatizácie budov a domov.

Lopata Loxone vlastný projekt
Máte vlastný projekt?

Loxone Miniserver je dokonalým nástrojom pre jednoduché ovládanie a inteligentnú automatizáciu všetkých druhov projektov, či už sa jedná o inteligentný dom, komerčnú nehnuteľnosť alebo špeciálny projekt.

Ikona kniha

Mohlo by vás zaujímať:

Chcem byť informovaný o novinkách