90% sebestačnosť a o 58 % nižšia spotreba energie


04/10/2022 in Know How
Energetická kríza stále zvyšuje svoje nároky. Koniec rastu cien plynu, ropy a elektriny je v nedohľadne. Aký bude finálny vplyv na naše životy, to sa dá teraz len ťažko odhadovať. Jedným z dlhodobých riešení je automatizácia, na tú sa dnes pozrieme.
CPO spoločnosti Loxone Andreas Hetzendorfer

Priemerná ročná spotreba plynu (iba vykurovanie) je v súčasnosti 100 – 250 kWh na meter štvorcový (zdroj: vykurovanie24.sk). Náš produktový riaditeľ Andreas Hetzendorfer dosiahol s automatizáciou 58 % úspory plynu. Po integrácii fotovoltiky vrátane batérií dosahuje aj 90% celkovej sebestačnosti, aj keď predbežný výpočet od inštalatéra predpokladal sebestačnosť iba 72 %. Tieto až rozprávkové čísla sa stali realitou len vďaka Miniserveru, riadiacej jednotke, ktorá s energiami pracuje. Vďaka informáciám z fotovoltiky vzniklo efektívne riadenie vykurovania, na tom Andreas ťaží najviac.

Vznikla dokonalá súhra medzi Miniserverom, fotovoltickým systémom, batériovým úložiskom a spotrebičmi energie v domácnosti. Ako môžete v praxi ušetriť veľa energie aj vo vašej budove? To vám prezradíme v novom videu.

Energetická kríza

Zaujímavé fakty a čísla, užitočné tipy a triky a mnoho ďalšieho. Na novej stránke o energiách a ich úsporách nájdete množstvo informácií o tom, ako pomocou automatizácie domov a budov výrazne znížiť náklady.

Pripravte sa na jeseň!

Chcem byť informovaný o novinkách