Kalender

Toepassing

Met de kalender kunnen functies datumafhankelijk worden gestart. Hiermee kunnen bijvoorbeeld verwarmingstijden worden aangepast aan feestdagen of tijdens de vakantie.
De kalenders inclusief feestdagen zijn reeds voor talrijke landen voorgedefinieerd en kunnen onmiddellijk worden ingevoegd.

Basisprogrammering

KALENDERSJABLOON INVOEGEN

De gebruiksklare kalenders vindt u door in de Loxone Config-software bij de randapparatuur de optie “Kalender” te selecteren en in de menubalk op de keuzepijl onder “Kalender” te klikken.

De voorgeconfigureerde kalendersjablonen worden nu in de randapparatuur vermeld.

Feestdagen die betrekking hebben op Pasen, worden elk jaar automatisch na de eerste volle maan in de lente berekend. Daarvoor is geen internetverbinding vereist.

KALENDERITEM AANMAKEN

U kunt met een klik op “bedrijfstijd” een nieuwe bedrijfstijd aanmaken.

KALENDERITEM BEWERKEN

Hier heeft het aangemaakte kalenderitem de naam “Wintervakantie”. Met het kalenderitem kan een bedrijfsmodus worden gestart. Elke bedrijfsmodus kan bij “Type” worden toegewezen. Verder wordt gedefinieerd of en hoe het item moet worden herhaald. Ten slotte wordt de periode bepaald.

Info over het thema Bedrijfsmodus vindt u hier.

Programmeervoorbeeld

In dit voorbeeld werd een nieuw kalenderitem met de naam “kerstperiode” aangemaakt en gekoppeld aan de door de gebruiker gedefinieerde bedrijfsmodus “Wintertijd” (selecteerbaar bij Type).

Daarna werd de nieuw aangemaakte bedrijfsmodus als nieuwe regel toegevoegd in een schakelklok en werd de schakeltijd gedefinieerd. Als het vinkje bij “Activering vereist” wordt geplaatst, moet de triggeringang een puls ontvangen om de schakeltijd te activeren.

“Puls schemering” is te vinden onder “Tijden” in de periferieboom. Als deze puls wordt geactiveerd, schakelt de klok in en wordt de kerstboomverlichting geactiveerd. Om 23:30 wordt, zoals ingesteld in de schakelklok, de verlichting weer gedeactiveerd.
Downloaden kerstboomverlichting

Bekijk de voorbeeldconfiguraties en bekijk de tutorial-video’s.
Video

Kom meer te weten over de toepassingsgebieden van de Miniserver.
Koppeling

Hulp nodig? Neem contact op met onze support!
Service en support